Şimdi Ara

HD serisi Sennheiser (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikinci el ama diye bahseden arkadaşa katılıyorum çünkü iyi olmuyor çabuk bozulabilen bir alet olduğu için..
  • Foruma epeydir üye olmama rağmen hiç cevap yazmamıştım. Zaman kısıtlılığı ve yaşım sanırım bazı şeyleri engelliyor. Bazen de iyi bilgi veremezsem endişesi. Lakin bu başlığı tesadüfen görünce, belki sorulan bazı sorulara ışık tutabilirim diye bir iki noktayı yazmak istedim. Yaklaşık bir yıldır Sennheiser HD 595 kullanıyorum ve tavsiye ederim. Almadan önce yerli ve yabancı epey inceleme ve forum okumuştum. Doğrudan dizüstüne bağlayıp veya harici ses kartı alarak ona bağlayıp kullanmayı planladım, o nedenle amfi gerektirmeyen bir model aldım. Önceleri kutu içeriğindeki 3,5 mm adaptörle dizüstü bilgisayara bağlayıp kullandım (Sony Vaio 17" VGN-AR 770) daha sonra Creative 5.1 X-Fi Surround USB aldım ve halen buna bağlı kullanıyorum. Burn-in denilen süreçten sonra ses kalitesi gerçekten çok daha iyi hale geldi. Basları da tizleri de bana dengeli geliyor. Benim çok kulaklık deneyimim olmadığı için kıyaslamalara gidemeyeceğim maalesef. Daha yeni yeni bu işe giriyorum. Kulaklık oldukça konforlu, rahatsızlık vermeden bazen 2-3 saat kullandığım oluyor. Bir şikayetim olmadı. Dışarıdan ziyade iç mekan kullanımı daha uygun diye düşünüyorum ama zevkler değişebilir şüphesiz. Bir kaç ay önce aldığım mp3 çalar Sony NWZ-A 845 ile de denedim Sony müzik setimle de denedim, bir şikayetim olmadı. Belirtilen fiyat için uygun bir alternatif olabilir. Yoksa elbette bütçeler arttıkça neler var neler
    Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: vefakar

Foruma epeydir üye olmama rağmen hiç cevap yazmamıştım. Zaman kısıtlılığı ve yaşım sanırım bazı şeyleri engelliyor. Bazen de iyi bilgi veremezsem endişesi. Lakin bu başlığı tesadüfen görünce, belki sorulan bazı sorulara ışık tutabilirim diye bir iki noktayı yazmak istedim. Yaklaşık bir yıldır Sennheiser HD 595 kullanıyorum ve tavsiye ederim. Almadan önce yerli ve yabancı epey inceleme ve forum okumuştum. Doğrudan dizüstüne bağlayıp veya harici ses kartı alarak ona bağlayıp kullanmayı planladım, o nedenle amfi gerektirmeyen bir model aldım. Önceleri kutu içeriğindeki 3,5 mm adaptörle dizüstü bilgisayara bağlayıp kullandım (Sony Vaio 17" VGN-AR 770) daha sonra Creative 5.1 X-Fi Surround USB aldım ve halen buna bağlı kullanıyorum. Burn-in denilen süreçten sonra ses kalitesi gerçekten çok daha iyi hale geldi. Basları da tizleri de bana dengeli geliyor. Benim çok kulaklık deneyimim olmadığı için kıyaslamalara gidemeyeceğim maalesef. Daha yeni yeni bu işe giriyorum. Kulaklık oldukça konforlu, rahatsızlık vermeden bazen 2-3 saat kullandığım oluyor. Bir şikayetim olmadı. Dışarıdan ziyade iç mekan kullanımı daha uygun diye düşünüyorum ama zevkler değişebilir şüphesiz. Bir kaç ay önce aldığım mp3 çalar Sony NWZ-A 845 ile de denedim Sony müzik setimle de denedim, bir şikayetim olmadı. Belirtilen fiyat için uygun bir alternatif olabilir. Yoksa elbette bütçeler arttıkça neler var neler
    Saygılar,

Yorumlarınız için teşekkürler.

Hd 555 ile 595 modellleri sanırsam benzer modeller hatta sitelerde bir kaç mod yaparak 555 i 595 düzeyine çekenler olmuş (tam olarak o düzeye gelmiş mi bilmiyorum söylenenler o yönde).Ben kulaklığı aldığımda sadece notebook un onboard ses kartıyla kullancağım (maalesef) çünkü ancak kulaklığı alabilecek param var şu an için.Diğer aparatlar için para biriktirip sonradan almayı planlıyorum.Şu sıralar pek de ilgilenemiyorum sınavlarımdan dolayı ama aklımda olan modoller hd 5xx serisi ve belki (az bir ihtimal ama ) hd 600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 13 Aralık 2010; 10:53:57 >

• HD'lerden 580, 600 ve 650 çok farklı bir seridir. Amfisiz çamur gibi bir ses alırsınız. İyi bir DAC ( Ses kartı ) olmadan gene çamur gibi bir ses alırsınız. Rakamlar yakın olduğu için kulaklıkları da yakın zannetmeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuR@k_Tr

quote:

Orijinalden alıntı: vefakar

Foruma epeydir üye olmama rağmen hiç cevap yazmamıştım. Zaman kısıtlılığı ve yaşım sanırım bazı şeyleri engelliyor. Bazen de iyi bilgi veremezsem endişesi. Lakin bu başlığı tesadüfen görünce, belki sorulan bazı sorulara ışık tutabilirim diye bir iki noktayı yazmak istedim. Yaklaşık bir yıldır Sennheiser HD 595 kullanıyorum ve tavsiye ederim. Almadan önce yerli ve yabancı epey inceleme ve forum okumuştum. Doğrudan dizüstüne bağlayıp veya harici ses kartı alarak ona bağlayıp kullanmayı planladım, o nedenle amfi gerektirmeyen bir model aldım. Önceleri kutu içeriğindeki 3,5 mm adaptörle dizüstü bilgisayara bağlayıp kullandım (Sony Vaio 17" VGN-AR 770) daha sonra Creative 5.1 X-Fi Surround USB aldım ve halen buna bağlı kullanıyorum. Burn-in denilen süreçten sonra ses kalitesi gerçekten çok daha iyi hale geldi. Basları da tizleri de bana dengeli geliyor. Benim çok kulaklık deneyimim olmadığı için kıyaslamalara gidemeyeceğim maalesef. Daha yeni yeni bu işe giriyorum. Kulaklık oldukça konforlu, rahatsızlık vermeden bazen 2-3 saat kullandığım oluyor. Bir şikayetim olmadı. Dışarıdan ziyade iç mekan kullanımı daha uygun diye düşünüyorum ama zevkler değişebilir şüphesiz. Bir kaç ay önce aldığım mp3 çalar Sony NWZ-A 845 ile de denedim Sony müzik setimle de denedim, bir şikayetim olmadı. Belirtilen fiyat için uygun bir alternatif olabilir. Yoksa elbette bütçeler arttıkça neler var neler
    Saygılar,

Yorumlarınız için teşekkürler.

Hd 555 ile 595 modellleri sanırsam benzer modeller hatta sitelerde bir kaç mod yaparak 555 i 595 düzeyine çekenler olmuş (tam olarak o düzeye gelmiş mi bilmiyorum söylenenler o yönde).Ben kulaklığı aldığımda sadece notebook un onboard ses kartıyla kullancağım (maalesef) çünkü ancak kulaklığı alabilecek param var şu an için.Diğer aparatlar için para biriktirip sonradan almayı planlıyorum.Şu sıralar pek de ilgilenemiyorum sınavlarımdan dolayı ama aklımda olan modoller hd 5xx serisi ve belki (az bir ihtimal ama ) hd 600

Audio technicanın ürünleri amfisiz kullanımda güzel performans sergiliyor.hatta hi-fi kafaüstüler bile amfisiz kullanımda baya iyiler diye biliyorum.
    portable kullanım için yapılmış kafaüstüleri de var at. nin. hatta ben şu an kullanıyorum ve sıradan bir mp3 playerla bile oldukça iyi performansı var.hd serisinin alt modellerine bakmaktansa at nin hi-fi kafaüstülerine bakmak daha mantıklı geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: H.

HD'lerden 580, 600 ve 650 çok farklı bir seridir. Amfisiz çamur gibi bir ses alırsınız. İyi bir DAC ( Ses kartı ) olmadan gene çamur gibi bir ses alırsınız. Rakamlar yakın olduğu için kulaklıkları da yakın zannetmeyin...

O zaman ben amfisiz kullanacağım için hd 555 veya 595 modellerine odaklanayım okadar parayı da hd 600 e boşuna bayılmayayım.Öneri için teşekkür ederim.Peki sizin bana önerebilceğiniz bir kaç marka,model var mı? Fiyat aralığını geçmeyen ve kaliteli.

Bu arada bana dac tam olarak nedir anlatabilir misiniz? Yani benim bildiğim analog sesi dijital sese dönüştüren ve sesi arttıran bir alet.Sadece dac almakla amfi ve ses kartı alma derdinden kurtulabilir miyim? Veya hiç birini almama gerek yok mu ? Uzun oldu ama kusura bakmayın .

@Master-Fi

Model olarak bir kaç tane örnek verebilir misiniz? Çok fazla bilgim olmadığı için tüm marka ve modelleri bilmiyorum.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 13 Aralık 2010; 11:27:51 >

• Türkiyeden alacaksanız bu parayı vermeyin, birşey almayın veya belki Ultrasone'lardan alınabilir, ama belki. Veya yurtdışından getirenlerden, fiyatı abartı olmayanlardan alın. Yukarıda biri Denon D2000 demiş ikinci el bölümündeki, bence gayet mantıklı bir seçim olur. (Yalnız belirtmeden geçemeyeceğim, Denonların menteşeleri belli bir süre sonra kırılabiliyor - kronik - ama tamiri kolayca mümkün)

Yurtdışından alacaksanız, Creative Aurvana Live!, Shure SRH840 iyi seçimler olabilir fiyatlarına göre. Açık veya bassız bir seçim arıyorsanız ayrıca belirtin.

DAC dediğin gibi digital to analog converter demek. DAC konusu aslında biraz yanlış anlaşılıyor forumda. Şimdi şöyle açıklayabilirim, her ses kartının içinde bir DAC ve bir amfi bulunur. DAC sesi işler, amfi kısmı ise yükseltir alçaltır. Yani aslında tek başına (bağımsız) DAClarda amfi yoktur, amfi olmadığı için çıkışlar RCA şeklindedir ve kulaklık bağlayabileceğiniz bir çıkış yoktur. Örnek olarak Musical Fidelity V-DAC'ı gösterebilirim. Ama bu standalone DAC işi satışları kestiği için bir çok DAC'a iş görecek iyi kötü bir amfi yerleştirip piyasaya sürüyorlar ki, insanlar amfi alana kadar veya amfisiz de ürünlerini kullanabilsinler. Örnek olarak NuForce uDac veya Musiladn Monitor 02'yi gösterebilirim. Aslında bunlar DAC/Amp'tır. Gene bazı DAC/Amp'ların da ses kartı kısmı kötü iken amfi kısmı iyidir, bu da sonradan DAC yükseltmesi yapılabilmesi amacı ile. Örneğin HiFiMAN EF2'yi alabiliriz. Tabi bu DAC/Amp'ların her iki kısmı da gerçekten iyi olanları var ama fiyatları yüksek bayağı. Amfi de zaten amfi, ses sinyalini yükseltir.

Sizin almanız gereken bence uDac gibi bir cihaz, yeterli bir amfi, iyi bir DAC...

quote:

O zaman ben amfisiz kullanacağım için hd 555 veya 595 modellerine odaklanayım okadar parayı da hd 600 e boşuna bayılmayayım.Öneri için teşekkür ederim.Peki sizin bana önerebilceğiniz bir kaç marka,model var mı? Fiyat aralığını geçmeyen ve kaliteli.

Bu arada bana dac tam olarak nedir anlatabilir misiniz? Yani benim bildiğim analog sesi dijital sese dönüştüren ve sesi arttıran bir alet.Sadece dac almakla amfi ve ses kartı alma derdinden kurtulabilir miyim? Veya hiç birini almama gerek yok mu ? Uzun oldu ama kusura bakmayın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 13 Aralık 2010; 11:51:37 >

• Ben yurtdışından almayı düşünmüyorum ama Türkiye'den iyi bir model bulamazsın derseniz o zaman belki yurtdışı işini düşünebilirim.Peki benim orta halli bir kulaklık için (çok iyi de değil kötü de değil ama beni baya bir süre götürebilecek) ne kadar para ayırmam gerekir.Ayrıca ilgilenipte sorularımı yanıtladğınız için teşekkürler.

Edit: Müzik olarak klasik müzik dışında her tür müziği dinlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 13 Aralık 2010; 12:14:46 >
  • quote:

quote:

HD'lerden 580, 600 ve 650 çok farklı bir seridir. Amfisiz çamur gibi bir ses alırsınız. İyi bir DAC ( Ses kartı ) olmadan gene çamur gibi bir ses alırsınız. Rakamlar yakın olduğu için kulaklıkları da yakın zannetmeyin...

@Master-Fi

Model olarak bir kaç tane örnek verebilir misiniz? Çok fazla bilgim olmadığı için tüm marka ve modelleri bilmiyorum.Teşekkürler

Ad700 giriş için fena olmayabilir.ad900 de daha ileri ve daha iyi bir tercih olur.bütçenize göre seçim yapabilirsiniz.
    hd600 almaktansa ben ad900 ü tercih ederim.

• İyi model bulursun, Türkiye'de var fakat çok fahiş fiyatlandırılıyor malesef kulaklıklar. Örneğin söylediğim Creative Aurvana Live! hepsiburada'da sanırım 200TL civarı. Amazon'da 60$ civarı. Shure SRH840 ise amazon'da 150$. Shure'un Türkiye fiyatlandırması çok daha fahiş ama gene oranlayalım. Yaklaşık 500TL eder sanırım.

Dediğim gibi veya Türkiye'ye getirilmiş olanlardan almandır önerim.

Fakat garanti konusunda sıkıysan ve istiyorsan, o zaman Aurvana Live, HD555, Grado SR60/80i gibi kulaklıklar uygundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

quote:

quote:

@Master-Fi

Ad700 giriş için fena olmayabilir.ad900 de daha ileri ve daha iyi bir tercih olur.bütçenize göre seçim yapabilirsiniz.
    hd600 almaktansa ben ad900 ü tercih ederim.

Öneri için teşekkürler.

Acaba diyorum yaza kadar bekleyip hem bu arada bütçeyi de belki arttırabilirim o zaman mı kulaklık alsam ??Çünkü iyi dediğiniz kulaklıklar halilyle benim bütçeyi aşıyor biraz öteki taraftan da sanki fena olmaz ,iyidir dediğiniz kulaklıklarda beni fazla süre götüremeyecek hissi uyandırıyor.

• Aslında ingilterede ebayden 2.el oldukça uygun hd600 ve 580 ler oluyo. 300 lira gibi bi paraya hd600 bulman mümkün, tabi geri kalan 200 liraylada ona yetecek amfi ve dac olmaz haliyle. Eğer sonra ekipmanı tamamlarım dersen hd600 al derim. Benim hd serisinde kullandığım yüksek ohmda ki en sevdiğim kulaklığımdı hd600.

Masraf yapamam sadece kulaklık diyosan H'nin de dediği gibi denon d2000 en mantıklı seçim. Bunun yanında Beyerdynamic dt770 32 ohm ve Audio technica esw9 da düşünebilirsin. Belki bilinmeyen modeller olabilir ama inan memnun kalacaksın. Çünkü sennheiser hd580 yada hd600 gibi yüksek ohm daki kulaklıklarla memnun kalman için kulaklığın 2 katı masraf yapman gerekicek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal.Activity

Aslında ingilterede ebayden 2.el oldukça uygun hd600 ve 580 ler oluyo. 300 lira gibi bi paraya hd600 bulman mümkün, tabi geri kalan 200 liraylada ona yetecek amfi ve dac olmaz haliyle. Eğer sonra ekipmanı tamamlarım dersen hd600 al derim. Benim hd serisinde kullandığım yüksek ohmda ki en sevdiğim kulaklığımdı hd600.

Masraf yapamam sadece kulaklık diyosan H'nin de dediği gibi denon d2000 en mantıklı seçim. Bunun yanında Beyerdynamic dt770 32 ohm ve Audio technica esw9 da düşünebilirsin. Belki bilinmeyen modeller olabilir ama inan memnun kalacaksın. Çünkü sennheiser hd580 yada hd600 gibi yüksek ohm daki kulaklıklarla memnun kalman için kulaklığın 2 katı masraf yapman gerekicek.

Evet hd 600 konusu öyleymiş.O sebepten ötürü o modelden vazgeçtim.Denon d2000 için arkadaşlar sağolsunlar önerdi ama ben ikinci elden yana olmadığım için acaba biraz daha para biriktirip ondan mı alsam diyorum.Hem her tür müziğe gittiği hem amfisiz kullanılabilmesi ayrıca da kaliteli bir kulaklık olması cezbediyor

• gg de 550 liraya satan bir satıcı var ah-d2000 modelini.

http://urun.gittigidiyor.com/Denon-AHD2000-KARGO_W0QQidZZ32836543
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

gg de 550 liraya satan bir satıcı var ah-d2000 modelini.

Link için teşekkürler ama dediğim gibi 2.el pek düşünmüyorum.Ah uygun fiyatlı bir bulabilsem zaten şu tür kulaklıkları
  • Daha iyisi var. gg den o fiyata almak delilik. Hem offer da var gerçi çok inmez yine ama 550 vermekten daha iyidir

http://cgi.ebay.com/Denon-AH-D2000-Headphones-/270667463986?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0509bd32
  • Arkadaşın verdiği sıfır zaten.

quote:

quote:

Link için teşekkürler ama dediğim gibi 2.el pek düşünmüyorum.Ah uygun fiyatlı bir bulabilsem zaten şu tür kulaklıkları

İkinci elde sıfır gibi D2000 varken 350 liraya, uzaklarda aramak neden?

• quote:

Arkadaşın verdiği sıfır zaten.

quote:

quote:

Evet öyleymiş kusura bakmasın arkadaş.

• quote:

quote:

Arkadaşın verdiği sıfır zaten.

quote:

quote:

Evet öyleymiş kusura bakmasın arkadaş.

bakmam zaten.olur böyle vakalar

• arkadaşlar bugün teknosadan sennheiser hd202 ii die bi kulaklık aldım 109 tl verip ipod nano 5. nesil kullanıyorum istediğim sesi bulamadım eskiden sennheiser cx200ii kullanıodum o bile daha iyiydi daha ucuz olmasına rağmen.. yarın geri götürsem teknosa geri alır mı? not: paket açılışta biraz yıprandı yani özenerek açmamıştım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.