Şimdi Ara

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
26
Favori
250.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karşılaştırma denemesi (benchmark test) yaparken farenin okunu dahi kıpırdatmayacaksınız. Tabi test öncesi "Disk Birleştiricisi" yapmakta fena olmaz.
  • sadece bir kaç site açıktı altta ve programlar kapalıydı. Lütfen bir degerlendirme yapın transfer rate çok düşük çıktı diğer değerler nasıl. Acil yardım pls.
  • Hardisk 73 derceydi pamuğa kolanya döktüm üzerine koydum şimdi 60 ile 62 arası oynuyor. Bu kadar sıcak olduğunu bilseydim kışın sıcak çikolata pişirirdim üstünde Bu arada tarama yaptığımda iki adet kırmızı nokta ve 0.1% veriyor normal mi?

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ph0b1a -- 14 Haziran 2007; 16:28:04 >
  • test sonucu normal mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: queen35

test sonucu normal mi?

Transfer rate değerleri çok düşük.. Test yaparken herhangi bir program çalıştırdınızmı ?
  • Teşekkürler. Benim sonuçlar da şunlar:
    Bilgisayarın kendi harddiski:

Harici harddisk:

Bu sonuçlar normal mi, çok mu düşük?

• Benim BadSector taratmamda kırmızı değil de 2 tane GRİ renkte nokta çıktı,şimdi bu bad sector'ün kapıda olduğu anlamına mı gelir ?
  • Arkadaşlar Konu Gerçekten Faydalı olmuş TAmda ben bu konuda yardıma ihtiyacım vardı.
    Bilgisayarım imzamdaki gibi ama istediğim performansı alamıyorum. hdd den şüpheleniyorum imzamdaki maxtorun aynı özelliklerinde olan western Digital olanını alacaktım ama çeşitli neden lerle bunu almak zorunda kaldım. wd olanın bilgilerinde transfer hızı 3 Gb/s olarak geçerken Maxtorun 300 Mb/s olarak geçiyor gerçekten böyle bi fark olabilir mi diğer bütün özellikleri aynı

ama maxtorda Dahili Veri Transfer Hızı = 300 Mb/s iken
    W.D de Taransfer Hızı =3 Gb/s Yazıyor

Maxtorun Hd Tune Sonuçları

Transfer Rate Min=20,8 Mb/s
    Max=80,8 Mb/s
    Averge=65,9 Mb/s

Acces Time = 13,3 Ms
    Burst Rate = 174,6
    Cpu Usage 6,7 %

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukge -- 31 Temmuz 2007; 13:33:55 >

• sistem hatasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 23 Haziran 2008; 15:59:57 >
  • Arkadaşlar Birde Son Günlerin En Popüler Hdd lerinin Hd Tune Test Sonuçları Varmı Bir Yerde Hatta Bu Konu ya İlave edilirse Çok İyi olur.
  • arkadaslar benim test sonucu boyle çikti. nedir yorumlarınız.

2*200 GB samsunsg sata2 Raid 0 olarak bagli.

• Arkadaşlar bu konuyu araştırdım fakat bulamadım: bende %1.6 gibi bi oranda kırmızı var. ve bu çok garip prolemlere yol açıo, her defasında format gerekio. Bunu yeni hard disk almadan çözmenin bi yolu yok mu başka bi programla falan yani? HDD regenerator die bişi duydum o nasil? (çünkü garantim bitmiş)
    Test sonuçları: Benchmark, Error Scan, Health

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValarAlp -- 12 Ağustos 2007; 10:59:15 >

• Sorunları olan bir hdd'i hiçbir program sorunlarından arındıramaz.

Sadece hdd'nin uzun ömürlü olması için bazı yöntemler vardır, bu problemden kurtulmak için hdd almaktan başka çareniz yok.
  • Saol arkadaşım bende tam harddisk fiyatlarına bakıodum artık Test sonuçları kötü dimi gitmiş yane??
  • Hdd'nizde bad sector olmuşmuş, bad sector olan tarafları artık kullanamazsınız bu bad sector bazen dediğiniz gibi format, yavaşlama, sık sık hatalar gibi sorunlara neden oluyor..

Bad Sector Nedir ?

http://www.cclub.metu.edu.tr/nenedir/Bad+Sector+Nedir%3F
  • cok sagol arkadasım tesekkur ederım endısemı gıdermıs oldun sagol.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.

Sorunları olan bir hdd'i hiçbir program sorunlarından arındıramaz.

Sadece hdd'nin uzun ömürlü olması için bazı yöntemler vardır, bu problemden kurtulmak için hdd almaktan başka çareniz yok.

artık var onun çözümü. maxtor firmasının piyasadaki tüm markalarla uyumlu bir programı var maxblast diye. o programla harddiski tamamen silip fabrika ayarlarına getirebiliyorsun. ayrıca tüm bad sectorler de onarılıyor (firmanın iddiası ve olumlu sonuç alanlar da var). bu işlem asla format veya low level format gibi değil ayrı birşey. tamamen ilk günkü haline getiriyor ancak harddiskin bir daha kullanılmama gibi bir riski de olabiliyor. diskin boyutuna göre saatler süren bir işlem olduğundan elektrik kesilmesi olursa disk kurtarılamıyor. program maxtorun sitesinden indirilebilir iso dosyası 100 mb.

•  HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

ne durumdayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ¥

quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.

Sorunları olan bir hdd'i hiçbir program sorunlarından arındıramaz.

artık var onun çözümü. maxtor firmasının piyasadaki tüm markalarla uyumlu bir programı var maxblast diye. o programla harddiski tamamen silip fabrika ayarlarına getirebiliyorsun. ayrıca tüm bad sectorler de onarılıyor (firmanın iddiası ve olumlu sonuç alanlar da var). bu işlem asla format veya low level format gibi değil ayrı birşey. tamamen ilk günkü haline getiriyor ancak harddiskin bir daha kullanılmama gibi bir riski de olabiliyor. diskin boyutuna göre saatler süren bir işlem olduğundan elektrik kesilmesi olursa disk kurtarılamıyor. program maxtorun sitesinden indirilebilir iso dosyası 100 mb.

İnanıyormusunuz, denermisiniz?

• mendiss hocamın dikkatine

hocam aşağıdaki resimlerde veriler hdd ilgili neler gösteriyor acaba bi açıklamada bulunabilir misin ?
    bana sorun yokmuş gibi geldi ama hdd kafasına göre cuv ediyor ve makinamı kilitliyor mavi ekran çıkartıyor. kafa vurmuyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.