Selam arkadaşlar. Daha önce Elite Falcon konsolum vardı. 28'' lik minötüm var ViewSonic 1920-1200 çözünürlük sağlıyor. Elite i HDMI ile bağladığımda çözünürlük ekranından sadece 480p aktif oluyordu diğer çözünürlükleri seçmeme izin vermiyordu. Sanırım Xbox HDMI üzerinden monitör ile uyumlu değildi. Bende HD TV Component kablo ile 1080p çözünürlük alıyordum görüntü de son derece güzeldi. 6-7 ay önce Eliti sattım.
Geçen gün de Arcade makina aldım Jasper board lu. Arkadaşın full hd tv sinde HDMI dan son derece güzel görüntü veriyordu.
Evdeki monitörüme HDMI dan bağladım yine desteklemedi 480p aktif sadece ben de orjinal olmayan bir component kablo aldım 1080p çözünürlük seçebiliyorum ancak eskiden Elite te olan görüntü ile hiç bir alakası yok ps2 oyunu oynar gibi bir görüntü alıyorum renkler çok mat ve soluk kısaca rezil bir görüntü var. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor component bağlantıya mecburum ama görüntü çok rezalet orjinal microsoft un component kablosunu alsam sorun düzelirmi acaba.
Hocam bence sorunun kablo ile ilgili;normal av görüntüsü alıyorsunuz galiba çünkü component ile görüntü,hdmı dan o kadar farklı değil.
Teşekkürler. evet daha önce Elite ile component üzerinden HDMI kadar görüntü alabiliyordum. ama şu anda o görüntünün yarısı kadar bir görüntü var. inşallah sorun kablo ile ilgilidir. bu gün orjinal kablo alıp tekrar bakıcam.
Hocam genelde parlaklık sorunu orjinal olmayan kablodan kaynaklanıyor. Orjinal kablo ile denemeni tavsiye ederim
teşekkürler hocam bu gün alıcam sonucu yazarım buraya:)