Şimdi Ara

HD Upscale yapabilen en iyi DVD Player Tavsiyelerinizi bekliyorum.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
13.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: murdocklawless

şu anda bdplayer'lar aşırı derecede pahalı. bunun alınabilir seviyelere inmesi de en azından 1-2 sene alacaktır. ayrıcana hem hd-dvd hemde blueray destekli bir player çıkmalı ki yok o formattı yok bu formattı tırmalamayalım boş yere. e buna da zaman var biraz.

Kendi adıma söyliyim. Borçlarım olmasaydı valla alırdım. İçim gitti cihaza. Pioneer çizgileri hakim duruyor. Olabildiğince estetik.

Dipnot:Hem HD DVD hem de Bluray okuyabilen tek cihazı LG ve Samsung yaptı. Ama çok pahalı. Şimdilik alınmaz.
  • umarım alırsın en kısa zamanda.
  • konu başlığına göre buraya yazmaya karar verdim..

upscale, progresive scan aynı şeylermi ?

hdmi üzerinden upscale veya progresive scan özelliği olan birtek samsung dvd-870 mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: waterman

konu başlığına göre buraya yazmaya karar verdim..

hdmi üzerinden upscale veya progresive scan özelliği olan birtek samsung dvd-870 mi ?

....hayır upscale ve progresiv tarama aynı şey değil,forumda bununla ilgili yazılar var,(upscale dvdnin 720*576 olan çözünürlüğünü çeşitli işlemciler ile 1280*720-1920*1080 gibi çözünürlüğe ulaştırma çabaları,tabiii bu gerçek olarak değil sanal olarak......prograsıve ise ekranı- resmi,satır atlayarak değil olduğu gibi tarayarak daha iyi resim elde etmekte)yalnız upscale aynı zamanda prograsıve taramayıda içinde barındırır-fakat sadece prograsıve tarama yapıp upscale özelliği olmayan dvd oynatıcılarda var....
    hdmı üzerinden upscale ve prograsıve özelliğine sahip birçok markanın yine birsürü oynatıcısı mevcut...yani birtek hd870değil....
    benim gördüğüm hdmı çıkışa sahip oynatıcıların hepsi upscale yapıyor,zaten hdmı çıkışıda bu sebepten koydular...hdmı çıkışı olmayan-upscale yapamayan sadece prograsive taramaya sahip oynatıclarda bu özelliği(prograsıve) sadece component bağlantı ile sağlayabilmekte.....

• bu özelliği hdmi üzerinden sağlayan başka ( samsung hd870 ) hangi modeller var ? Ben componet üzerinden upscale veya progressive istemiyorum..

bildiğim kadar ile vestel dvd 6700 veya philips 5980 ( hatta arçelik dvd player ) bu özelliği componet üzerinden sağlıyor. hiçbirinde hdmi üzerinden upsacae veya prograsiveden bahsetmiyor ( kullanma kılavuzlarında bu şekilde )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterman -- 7 Mart 2008; 13:14:25 >
  • sevgili waterman,
    tek tek marka model yazmak çok zaman alır,yani atıyorum en az 15-20 model marka vardır
    .tekrar edeyim HDMI çıkışa sahip dvd oynatıcıların hepsi upscale yapıyor,zaten hdmı çıkışı bunun için koydular.....zaten component üzerinden upscale yapan dvd player ben ne kullandım ne gördüm nede duydum..(component bağlantı esasında 720pyide 1080iyide sağlayabilir ancak dvd playerlarda bu sistem yok..yani component bağlantı upscale yapmıyor (yapamaz değil-isteseler yapardı).yada ben görmedim)...heee varsa bu şekilde bir oynatıcı kullanan birisi çıkar bendeki player component üzerinden upscale yapıyor der,bizlerde duymuş oluruz....tekrar edeyim benim gördüğüm component bağlantı üzerinden upscale yapan dvd oynatıcı yok.....
    cihazlerın kullanım kılavuzlarını oku ama çokta takılma.....
    teşekkürler

• OPPO DV-980H
    http://www.oppodigital.com/dv980h/default.asp
    Outstanding Audio Performance with 7.1CH
    HD Up-Conversion to 720p/1080i/1080p
    SACD, DVD-Audio/Video, DivX & Much More
    DSD/PCM over HDMI
    HD-JPEG
    USB 2.0 Port

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turion -- 11 Mart 2008; 20:11:05 >
  • arkadaşlar SONY DVP-NS78H HDMI DVD OYNATICI almaya karar verdim ben hepsiburadadan fakat sormak istediğim bu alete ek olarak bi de hdmi kablo almak mı icap eder yoksa yanında zaten veriliyor mu?
  • arkadaşlar hdmı baglantılı bir dvd için 5980 yeter artar bile 2 aydır kullanıyorum
  • Dostum senin cihazın TOSHIBA HD-EP30, VATAN da 199 ytl artı indirim var al onu gör görüntü farkını 1080p ye yükseltmeyi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmrbrn

quote:

Orjinalden alıntı: waterman

konu başlığına göre buraya yazmaya karar verdim..

....hayır upscale ve progresiv tarama aynı şey değil,forumda bununla ilgili yazılar var,(upscale dvdnin 720*576 olan çözünürlüğünü çeşitli işlemciler ile 1280*720-1920*1080 gibi çözünürlüğe ulaştırma çabaları,tabiii bu gerçek olarak değil sanal olarak......prograsıve ise ekranı- resmi,satır atlayarak değil olduğu gibi tarayarak daha iyi resim elde etmekte)yalnız upscale aynı zamanda prograsıve taramayıda içinde barındırır-fakat sadece prograsıve tarama yapıp upscale özelliği olmayan dvd oynatıcılarda var....
    hdmı üzerinden upscale ve prograsıve özelliğine sahip birçok markanın yine birsürü oynatıcısı mevcut...yani birtek hd870değil....
    benim gördüğüm hdmı çıkışa sahip oynatıcıların hepsi upscale yapıyor,zaten hdmı çıkışıda bu sebepten koydular...hdmı çıkışı olmayan-upscale yapamayan sadece prograsive taramaya sahip oynatıclarda bu özelliği(prograsıve) sadece component bağlantı ile sağlayabilmekte.....

merhabalar .kullanmakta olduğum philips home theatre sistemim var prograssive scan özellikli ama hdmi çıkışı yok. 42" hd redy plazma tvde dvdleri nasıl upscale olarak izleyebilirim biraz açıklayabilirseniz çok sevinirim..

• sayın deepndark,
    yukarıdaki sisteminle upscale yapamassın,yazımda da belirtmiştim:dvd oynatıcılar component üzerinden upscale yapamıyor,senin sistemin prograsıve scan destekli olduğuna göre component bağlantı seçeneğin vardır,sisteminde en iyi görüntüyü bu şekilde alırsın..dvd oynatıcıdan component çıkşı plazmanın component girişine bağlayarak....
    tekrar edeyim,prograsıve demek upscale demek değil,senin sisteminde hdmı olmadığına göre upscale yapamassın...
  • bugünlerde iyi bir kampanya var mı bildiginiz iyi bir dvd player icin ?
  • Mkv to Avi convert yapabilen minik programlar var, çözünürlük aynı kalmak koşuluyla mkv dosyalarını xvid divx avi dosyasına çeviriyor, bahsi geçen HDMI çıkışlı playerlar bu dosyaları okuyabiliyormu deneyen varmı?
  • TOSHIBA EP-30 HD DVD Player: 148MHz / 12bit DAC barındırıyor. Pioneer DV-400AV ve DV-600AV modelleri ise 108MHz/12bit DAC.
    TOSHIBA EP-30 HD DVD Player + 4 adet HD DVD Film hediyesiyle birlikte: VATAN Bilgisayar'da 165YTL / 5 taksitle idi.
  • yamaha tek geçerim
  • philips dvp 5980 kullanıyorum yaklaşık 1 senedir hd çıkışıyla bağlıyorum televizyona ve dvdleri 720p yada 1080 de izliytorum görüntü gayet net oluyor artık normal çözünürlükte dvd izleyemiyorum
  • Toshiba EP-30 HD-DVD oynatıcı gayet güzel
  • Selamlar;
    foruma pek sık girmediğimden konuları yakından takip edemiyorum.
    Upscale konusunda bilgisi az olan arkadaşlar için bu olayı ve dvd player seçiminde dikkat edilecek bazı hususları affınıza sığınarak biraz açmak istiyorum.
    Upcale yapan dvd ler son yıllarda çoğaldı.Bunun en önemli sebebi HD dvd playerların (Blueray veya HDdvd-Gerçi şu an HDdvd yarışı kaybedip sahneden çekildi-) ve medyasının çok pahalı olması nedeniyle daha ucuz çözümler bulunmaya çalışılması. Şu anda hemen her markanın upscale dvd player modeli var. Bunun olmazsa olmaz şartı HDMI bağlantısının bulunması. Bu arada belirtelim her HDMI çıkışlı dvd player upscale yapmıyor. Sistem normal dvd resim sinyalinin bir chip vasıtasıyla görüntü kalitesinin yükseltimesine dayanıyor. Ama bu kalite yükselmesi hiçbirzaman bir Blueray Dvd playerdan alınan neticeyi vermiyor, bunu da belirtelim. Tabii bu cihazın bağlanacağı cihazın (Plazma, LCD veya projeksiyon) da HD Ready veya Full HD olması şartı var.
    Bu cihazlardan şu anda bizde ve dünyada en tutulanlardan birisi Pioneer 696A. Bu cihaz Türkiye'de tüm engellemeleri kırılmış satılıyor ve DİVX altyazılarında hiçbir sorunu yok. Extradan SACD ve DVDA'da okuyor. Ayrıca internetten upgrade etmek de olası. Korsanmış, kopyaymış, region 1 miş falan dinlemiyor, hemen hemen hepsini gösteriyor.
    İkinci dertsiz cihaz ise Philips 5980/12. Bu da herşeyi okuyor. Güncellenebiliyor ve ekstradan USB girişi de var.
    Nerden biliyorsun derseniz; her iki cihazı da kullanıyorum.
    Şu anda Türkiye'de en sorunsuz cihaz bence bu ikisi. Diğer markalar cd seçiyor, problem yaratıyor, altyazı sorunu oluyor. Pioneer; eğer bulursanız biraz pahalı ama çok kaliteli. Philips ise orta kalite ama sağlam bir cihaz.
    Eğer upscale dvd player alacaksanız bu iki cihazı tavsiye ederim. Hem servisleri kuvvetli, hem de canınızı sıkmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: albatman

quote:

Orjinalden alıntı: rain67

Selam... merak ettiğim bir şey var kaydedici dvd aldığımda ben digital uydu receiverimi scart ile dvd ye girip dvd den hdmi ile plazmaya bağlasam aldığım uydu tv yayınlarını up scale denen olayı yapabiliyormu yukarıdaki yorumlardan onu anladım yani 720*576 çözünürlükteki yayınları iyileştirerek plazmanın 1024*768 oranında yükselticekmi inşallah doğru anlamışımdır yanlışsa lütfen düzeltin... cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim... saygılarımla...

malesef düşündüğünüz gibi bağlantı ile olmuyor,oluyorsa da ben hiç duymadım

Sony kayıt cihazları uydu görüntüsünü 1080p ye upscale yapabiliyor. Gayette başarılı. arkadaşımın evinde deneme şansın oldu. Ankara medyamarkt kampanyasında olursa birtane alıcam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.