Şimdi Ara

HD Upscale yapabilen en iyi DVD Player Tavsiyelerinizi bekliyorum.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
13.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selamlar,
    Dün darty den LG HT963SA modelini aldım 449 ytl ye. istediğim hdmi çıkış ve up-scale özelliği mevcut. ama ben up-scale farkını göremedim.yani bir önceki dvd player ım da aynı netlikte gösteriyordu. özellikle de orjinal dvd satın aldım. (televizyonum Pioneer 5080 XA)

up-scale nasıl çalışır belki onu bulamadım. ayarlardan tek yaptığım görüntü modunu 1080i ye getirmiş olmam.

sizce bu yeterli mi yoksa up-scale işlevini etkinleştirmek için bir yere mi basmak gerekiyor.
    mesela; up-scale on veya up-scale off mu .
  • quote:

Orjinalden alıntı: timucinnn

selamlar,
    Dün darty den LG HT963SA modelini aldım 449 ytl ye. istediğim hdmi çıkış ve up-scale özelliği mevcut. ama ben up-scale farkını göremedim.yani bir önceki dvd player ım da aynı netlikte gösteriyordu. özellikle de orjinal dvd satın aldım. (televizyonum Pioneer 5080 XA)

up-scale nasıl çalışır belki onu bulamadım. ayarlardan tek yaptığım görüntü modunu 1080i ye getirmiş olmam.

sizce bu yeterli mi yoksa up-scale işlevini etkinleştirmek için bir yere mi basmak gerekiyor.

dostum bu upscale özelliğini çözdün mü? bende almak istiyorum bundan tavsiyen ne olur. upscale için alacam başka bi nedeni yok

• arkadaşlar sd yayını anında upscale yapıyormu bu cihazlar.cihaza giriş çıkış yaparak
    .teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

quote:

Orjinalden alıntı: Sozar35

Elimde BP nin kampanyasından aldığım Toshiba dvd player var...Maalesef elimde patladı..Filmlerde titreme yapma gibi bir özelliği var naletin..19 YTL fark verip almıştım...Genelde DVD film izlemek için kullanıyorum.Divx nerdeyse hiç izlemiyorum..

Bugün İzmir Vatan bilgisayara gittim ve HD Upscale yapabilen DVD ler hakkında bilgi almak istedim ama maalesef 3 satış temsilcisinin bilgi düzeyi benden beter..Biri Sony nin Harddiscli modelini tavsiye etti, biride 5.1 li Home Theatre sistemlerindeki DVD lerde bu özellikli DVD player bulabilirsiniz dedi..

Fakat Vatan da HD Upscale yazan en azından 3-4 model DVD player vardı ve fiyatlarıda 109 ytl den 200 ytl ye kadar değişiyordu..Ben sadece HD Upscale özellikli DVD player almak istediğimi söylememe rağmen maalesef yardımcı olamadılar,tartıştk ve almadan çıktım..

Evimde Samsung 42 E 71H plasma var, bende bu plasmamda 1080 i ye Upscale yapabilen bir cihaz istiyorum,sadece DVD player olsun,Harddisci olmasın,5.1 Home Theatre kabinleride olmasın, evimde var zaten...Çok mu şey istedim acaba Vatan Bilgisyardaki satış elemanlarından

Merhaba.

Bu iş için Vatana gitmeyin. Gold, Bimeks, media markt, Elektro market, Teknosa, Carrefour gibi mağazalara gidin. Ev sineması ve DVD Player yönünden Vatan bomboş bir mağaza. Yeterli yardımı alamazsınız.

HDMI çıkışı olan her DVD Player upscale yapabilir. Burda önemli olan videoDAC. Size 12 bit 108 Mhz olanları öneririm. 12 Bit 216 Mhz ve 14 Bitlerde var ama uçuk fiyata bunlar.

dediğinizden şunu mu anlıyoruz?
    Upscale yapılabilmesi için HDMI'den bağlantı yapmamız gerekir Televizyona_

• Bu konularda biraz cahilim bir kaç sorum olacak. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Bu cihazlarda upscale özelliği var olması yani bu netten indirdiğim hd özelliği olan filmleri hd kalitesinde izleyebileceğim anlamınamı geliyor ? Ve bu cihazlarda hd kalitesinde film izlemek için film elde etme kaynakları nedir

Bu cihazlarda hdmi çıkışının olmasının ne avantajı var ? Bu cihaz ile nasıl hd film izlenebilir ?

Bir de hd filmlere nasıl türkçe altyazı bulabiliyorsunuz. Benim bildiğim türkçe altyazı sadece divx filmler için bulunabiliyor ?

Bu cihazlar ile (hd upsclale yapan) hd ready lcd tv'de (1366*768) hdmi bağlantı yaparak hd film izlenebilirmi ? İzleme imkanı yok ise hd ready kavramının ne özelliği var yani o tip tv'lerde hd görüntü izlemek için ne yapmak lazım, neden hdmi giriş yapmışlar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: snf35

Bu konularda biraz cahilim bir kaç sorum olacak. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Bu cihazlarda upscale özelliği var olması yani bu netten indirdiğim hd özelliği olan filmleri hd kalitesinde izleyebileceğim anlamınamı geliyor ? Ve bu cihazlarda hd kalitesinde film izlemek için film elde etme kaynakları nedir

Bu cihazlarda hdmi çıkışının olmasının ne avantajı var ? Bu cihaz ile nasıl hd film izlenebilir ?

Bir de hd filmlere nasıl türkçe altyazı bulabiliyorsunuz. Benim bildiğim türkçe altyazı sadece divx filmler için bulunabiliyor ?

Bu cihazlar ile (hd upsclale yapan) hd ready lcd tv'de (1366*768) hdmi bağlantı yaparak hd film izlenebilirmi ? İzleme imkanı yok ise hd ready kavramının ne özelliği var yani o tip tv'lerde hd görüntü izlemek için ne yapmak lazım, neden hdmi giriş yapmışlar ?

arkadaşım kafan baya karışmış senin.. haklısın da..
    yukarıda arkadaşların önerdiği hiçbir cihaz HD film oynatamaz..
    Bluray veya HD-dvd playerlar orjinal diskleri ile 1080p ye kadar full hd filmler sunabilmektedir.
    HDMI bu HD ses ve görüntüleri kayıpsız bir şekilde TV ye iletmeye yarar.
    şuan yeni çıkmaya başlayan WD.hd.tv Popcorn hour, Tvix gibi cihazlar mkv yani Bluray dan kopyalanıp sıkıştırılmış HD videoları oynatabiliyor. bu filmlerin kaynağını bulduğunuz şekilde altyazılarını da bulmanız gerekiyor.
    bu arada Up-scale DVD de 720*576p olan videoyu 1920*1080p gibi yükselten bir sistemdir. yani bir nevi fotoğrafı bilgisayarda büyütmek gibi bir işlem. teoride büyük bir meziyettir ama uygulamada bir işe yaramaz. interpolasyon yöntemiyle görüntünün çözünürlüğünü artırarak daha kaliteli hale getirmeye çalışır ama genelde çuvallar.. component kablo ile de 1080i ye kadar up-scale yapılabilir hd görüntü izlenebilir. hdmi 1080p ye kadar destekler daha derin renkler ve HD ses de beraberinde gelir..

• quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

quote:

Orjinalden alıntı: snf35

Bu konularda biraz cahilim bir kaç sorum olacak. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

arkadaşım kafan baya karışmış senin.. haklısın da..
    yukarıda arkadaşların önerdiği hiçbir cihaz HD film oynatamaz..
    Bluray veya HD-dvd playerlar orjinal diskleri ile 1080p ye kadar full hd filmler sunabilmektedir.
    HDMI bu HD ses ve görüntüleri kayıpsız bir şekilde TV ye iletmeye yarar.
    şuan yeni çıkmaya başlayan WD.hd.tv Popcorn hour, Tvix gibi cihazlar mkv yani Bluray dan kopyalanıp sıkıştırılmış HD videoları oynatabiliyor. bu filmlerin kaynağını bulduğunuz şekilde altyazılarını da bulmanız gerekiyor.
    bu arada Up-scale DVD de 720*576p olan videoyu 1920*1080p gibi yükselten bir sistemdir. yani bir nevi fotoğrafı bilgisayarda büyütmek gibi bir işlem. teoride büyük bir meziyettir ama uygulamada bir işe yaramaz. interpolasyon yöntemiyle görüntünün çözünürlüğünü artırarak daha kaliteli hale getirmeye çalışır ama genelde çuvallar.. component kablo ile de 1080i ye kadar up-scale yapılabilir hd görüntü izlenebilir. hdmi 1080p ye kadar destekler daha derin renkler ve HD ses de beraberinde gelir..
    ufukman arkadaşım hd uydu cihazım var sd olan yayınları bu tür bir cihaza giriş çıkış yaparak yayını hd olmasada hd'ye yakın izleyebilirmiyim.teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: timucinnn

selamlar,

bu alet 2.5 inç hdd leri çaliştırıyor mu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • evet çalıştırıyor.
  • BEN DOWNSCALE YAPACAK DVD PLAYER ARIYORUM.
    YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ FİLMLERİ DÖNÜŞTÜRMEDEN KENDİSİ 720-576 YA DÖNÜŞÜTÜRÜP GÖSTERECEK.
  • ben sony aldım beyler, upscaling işlemini oldukça başarılı yapıyor, öneririm
  • ben sony:dvp ns708h kullanıyorum gayet iyi dvd player! ve en önemli 2 kriterden d/a dönüştürücüleri
    ses 24bit görüntü 12bit (hdmı 1080p)
    ancak lg nin 392 modeli ve samsung 1080pk modelleri d/a görüntü 14bit yanılmıyorsam buda daha iyi sonuçlar getirebilir diye düşünüyorum ve ilave olarakta usb...
  • xbox 360 ve playstation 3 gibi oyun konsollarının upscale ve dvd performansını nasıl buluyorsunuz? Ben PS 3'de bluray izlemiştim. Gayet başarılıydı.
  • valla en iyi upscala yapan cihaz laptop deneyimlere dayanarak söylüyorum son çıkan kodeki kurun laptoba hdmidan bağlayın lcd tvye ondan sonra arkanıza yaslanın görüntünün keyfine bakın.
  • hort olacak ama yazmadan duramadım.. sevdiğiniz bir filmin hd versiyonu yoksa malesef dvd için en iyi izleme konforu tüplü tv,ben sony trinitron 82 ekran ile kamosonic ks-2023 dvd playerimla component bağlayarak cok berrak bir görüntü alıyorum..özellikle 4:3 çekilmiş filmlerde tadından yenmiyor.derseniz bende panel var kardeş büyük ekran lazım ozaman plazma ikinci tercih dvd için led tcler sd düşmanı bence..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.