Engelli Çocuğa İşkence Eden Liseliler
|
13 Şubat 2020 tarihinde, 3.662,72 TL karşılığında, Ürün kodu 11293-03-40G olan ve A1941******58 seri numaralı Sapphire rx 5700 xt Nitro+ ekran kartı; Sinerji Bilgisayar’dan “Mehmet xxx” adında bir kullanıcı tarafından satın alındı. (Satın alan kişi bu sitenin üyesi)
Bu ekran kartını yine bu sitenin başka bir üyesi Ozan XX de Mehmet XX'den satın almış. Ben ise; 30.11.2020 tarihinde 3.900 TL karşılığında 3.kişi olarak ekran kartının sahibi oldum.
Bir süre kullandıktan sonra ürün arızalandı.
Ben de 12.11.2021 tarihinde ürünü Türkiye’ye getiren ithalatçı firmaya yani Arena Bilgisayar’a gönderdim. Arızalı ürün ilgili şirket tarafından 13.01.2001 tarihinde "0111****54" belge numarasıyla teknik servise alındı. 14.01.2021 tarihinde Arena Bilgisayar arızalı ürünü yetkili servise yönlendirdi.
Yaklaşık 1 ay sonra yani 09.02.2021 tarihinde de bu arızalı ürün için Arena bilgisayardan “İade veya değişim kararı ” çıktı.
Arena Bilgisayar’ın raporu şöyle:
“Teknik Servisimize ulaştırmış olduğunuz aşağıda detayları yazılı cihazınızın tamiri mümkün olmadığından müşteri memnuniyeti anlayışımız kapsamında ürününüz için değişim / iade hakkı tanınmıştır. Bu Değişim / iade Belgesi ve Satış Faturanızın orijinali ile birlikte urunu satın aldığınız firmaya başvurarak değişim / iade işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.”
Arena Bilgisayar'dan ürünü geri istediğimde; "ÜRÜNÜ GERİDÖNÜŞÜME GÖNDERDİK" cevabını aldım.
Ben de bu belge ile Sinerji Bilgisayar’a ulaşmama rağmen;
1- Sinerji Bilgisayar değişim yapmamaktadır.
2- Sinerji Bilgisayar benimle mesai saatlerinin çok dışında geceleri mail yoluyla iletişim kurmaktadır. (talep edildiğinde bu mailleri gösterebilirim)
3- Sinerji Bilgisayar iade ücretini ekran kartının satın alındığı tarihteki fiyat üzerinden yapmaktadır.
4- Sinerji Bilgisayar ödemeyi sadece ürünü satın alan kişiye yapmak istediğini mail yoluyla tarafıma bildirmiştir. Oysa ürünü Arena Bilgisayar teknik servisine veren benim ve muhatap alınması gereken kişi de yine şahsımdır. Ben ekran kartını satın aldığım kişiye ulaşmam mümkün değildir.
5- Sinerji Bilgisayar, tüketiciye iade veya değişim yapmamak için işlemleri uzatmaktadır.
6- Sinerji Bilgisayar’ın yapmasını beklediğim;
a- Ürünün birebir değişimi
b- Ürünün güncel fiyatından para iadesi
c- Ürünün bir üst versiyonu bana teklif ederek, aradaki fiyat farkını isteyebilir.
1 ay kadar (25/02/2021) önce bu gelişmelerden sonra Sinerji Bilgisayar'ı https://giris.turkiye.gov.tr/OAuth2AuthorizationServer/AuthorizationController?client_id=231050c0-06c3-11e6-a837-0800200c9a66&redirect_uri=https%3A%2F%2Ftuketicisikayeti.ticaret.gov.tr%2Fhome%2Fedevlet&state=BPKXoEk1tSs0lzy_BC41eQ&scope=Kimlik-Dogrula&response_type=code/ sitesinden mahkemeye verdim.
Tüketici kanunun https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6502.pdf 11.maddesi benden yana olsa da geçen süre içerisinde herhangi bir gelişme olmadı.
Sinerji Bilgisayar ve "elimde mal yok" diyerek başından savan Arena Bilgisayar'a karşı dikkatli olmanızı öneririm.
HUAWEI MatePad T8'e HarmonyOS Kurulur mu?
Merhaba.
İçinde Google'ın resmi olarak bulunmadığı HUAWEI MatePad T8'e sahibim.
HUAWEI'in işletim sistemi HarmonyOS'u da çok merak ediyorum.
Acaba HUAWEI MatePad T8'e HarmonyOS kurabilir miyim?
Thecus N7710'a FreeNas Kurulur mu?
|
Denon AVR-X3600H mi Onkyo TX-RZ840 mi?
|
|
İki Televizyonun Arasında Sıkışıp Kaldım
|
|
|
Paugge V2.0 Premium Sertifikalı HDMI Kablo
Meslek: Journalist
PSN:haQQoroma Instagram-Twitter:haQQo / Diablo:haQQo 2635 |
MacBook Air / iPhone 12 Pro / Apple TV 4K 2021 / Sony PlayStation® 5 / Sony KD-65XG9505 4K / Anthem AVM 60 / Mark Levinson Proceed 5 Channel / Lexicon LX-7 / Zidoo x20Pro / LG 34" 34UC98-W / AMD Ryzen™ Ryzen 9 5900X / ASUS TUF Gaming X570-Plus / EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 Ultra Gaming / Synology DS2419+ / THECUS N7710 Nas Server / PSN: haQQoroma Twitter: haQQo / Diablo: haQQo 2635 |
İfhamü men la yefhem... |
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.970
İkinci El Bölümü Mesajları: 44
Konularının görüntülenme sayısı: 52.805 (Bu ay: 690)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.335 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar