Şimdi Ara

HD4870 sorun! yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ahci driverlarınımı yüklemedim o disket olayını yapmadım kardeş direk IDE den hdd yi görüp normal bi şekilde windows yükledim sonrada driverları dvd de driver kısmında bulunanları yükledim,sonrada ekran kartını ve modemi başka yaptığım bişey yok peki yapabileceğim bişey var mı??bi driver bir program...vs

bu arada pc nin içindeki parçaları söküp takma imkanım yok ancak vatanda oda son çare.
  • Arkadasım peki pc ye at bi filmleri dl dvd lerden izliyosun madem at pc ye bi tane bi de öyle dene belki sorun cözülür [Ummadık tas bas yarar belki olur]
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blast4620

Arkadaşım al ekran kartını başka bir pc de dene.. Hatta işlemcidende şüpheleniyorum diyorsan al komple sistemi başka bir anakartta dene.. Q6600'ün tabiti caiz ise it gibi rar dosyası işlemesi lazım :) Tabi hız kavramı göreceli bir şey.. Ben sana benim E4400 ü vereyim sen bide onda bak rar olayına.. 3ghz yapmazsan bişeye yaramıyor işlemci :D

Q9450 alsak da 3 ghz ye çıkartmak şart mı? Orjinali 2.66ghz.

Ayrıca senin rar dosyası çıkarırken oluşan yavaşlık sorunun belki HDD den dir diyeceğim ama 7200.11 serisi hızıyla ünlü zaten. Arıza yapmış olabilir mi ki? Çünkü işlemcide sorun olma ihtimalinden daha yüksek. Senin de içine belki boşu boşuna kurt düşüyoruz haa. Belki normal hızdadır ama sana az geliyor olabilir. Sen bir de gel benim P4. 2.0 ghz ile bir dosya çıkart ta hız neymiş gör.

Filmlerin cansız gözükmesi de belki driverin bir yeriyle ilgilidir. Daha yeni veya eskisi varsa onları da kurup bir dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 13 Temmuz 2008; 22:51:29 >

• ya evet ben bi dvd filmi pc ye kaydediyim bakalım nasıl olacak ayrıca bu hdd deki peformans düşüklüğü IDE kullanmamdan olabilir mi.....

Bide arkadaşlar ben mesela bi antivirüs yüklemek istesem yada herhangi bi program pc kafasına göre next next diyor kuruveriyor seçimleri kendi yapıyor bu sizce normal mi???
    filmdede yakaladım ileri aldı kendi kendine takıla takıla.
  • yada arkadaşlar zamanla düzelirmi bu kendi kendine ne biliyim araba gibi mi bu artık iyice abarttım bu düşünme işini her olasılığı düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: St Batuhan

Arkadasım peki pc ye at bi filmleri dl dvd lerden izliyosun madem at pc ye bi tane bi de öyle dene belki sorun cözülür [Ummadık tas bas yarar belki olur]

ahahahahha buna inanamıyorum sorun çözüldü :D bu hiç aklıma gelmemişti,dostum bu yardımın tamda bir reputation sebebiydi teşekkürler demek sorun sata da dvd-rw de sata olduğu için düzgün algılayamadı.

peki bunu halletmek için ne yapmak gerekli.düşünüyorumda bu pc nin sorunları bitmeyecek gibi

• quote:

Orjinalden alıntı: turambar91

quote:

Orjinalden alıntı: St Batuhan

Arkadasım peki pc ye at bi filmleri dl dvd lerden izliyosun madem at pc ye bi tane bi de öyle dene belki sorun cözülür [Ummadık tas bas yarar belki olur]

ahahahahha buna inanamıyorum sorun çözüldü :D bu hiç aklıma gelmemişti,dostum bu yardımın tamda bir reputation sebebiydi teşekkürler demek sorun sata da dvd-rw de sata olduğu için düzgün algılayamadı.

peki bunu halletmek için ne yapmak gerekli.düşünüyorumda bu pc nin sorunları bitmeyecek gibi

büyük ihtimal dvd nin satasını anakartta yanlış yere taktın...

• quote:

Orjinalden alıntı: novalgine_plus

bu işin yanlış yeri mi var kardeş 6 tane sata girişi var hepside çalışıyor nasıl yanlış yani,driver felandır kesin bidaha windows kuracağım busefer satadan göreceğim hdd ve dvd yi ahci driverlarını ve sataları doğru yüklersem sanırım sorun olmaz sıcaklıktanda şüpheleniyorum buyüzden bitane 12 cm lik fanı yan kapağa monteliyecem ekran kartı için ozman bi sorun olmaz sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: turambar91

quote:

Orjinalden alıntı: novalgine_plus

bu işin yanlış yeri mi var kardeş 6 tane sata girişi var hepside çalışıyor nasıl yanlış yani,driver felandır kesin bidaha windows kuracağım busefer satadan göreceğim hdd ve dvd yi ahci driverlarını ve sataları doğru yüklersem sanırım sorun olmaz sıcaklıktanda şüpheleniyorum buyüzden bitane 12 cm lik fanı yan kapağa monteliyecem ekran kartı için ozman bi sorun olmaz sanırım.

arkadaşım sorun sata dvd-rw demedin mi ? sata olan dvd-rw yi anakartta sata bütün girişler düzgün çalıştırmaz... muhtemelen farklı olanlar farklı renk gruplarıyla ayrılmıştır... aynı sorun bende de olmuştu o yüzden diorum... yani hdd yi taktığım renge dvd-re ninde kablosunu takınca sorun çıkıodu

• Bazı anakartlar mesela gigabyte larda ekstra serial ata girişleri sunulmuş. Bunlar intel yongası tarafından değil anakartın sunduğu özel bir chiple yönetiliyor. Onların driver'ı ayrı. Yanlışlıkla o girişlerden birine taktıysanız intel sürücüleri yüklü bile olsa serial ata sürücüsüz gibi çalışacaktır. Arkadaşın dediği gibi farklı renkte olur bu girişler. Anakartın kitapçığında da belirtilmiştir.
  • powercolor 4870 aldım.Fakat kart harbiden muazzam ısınıyor.ayrıca eski kartımla(2600xt) kuzey köprüsü ısısı 40 ile 45 arasında değişiyordu.bu kartı taktıktan sonra ısı 60 dereceye kadar çıkıyor ve makineye reset attırıyor.kart güzel olsa bile ısı yüzünden çok dertli.çalışınca karta el değdirmek mümkün değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanakintr

powercolor 4870 aldım.Fakat kart harbiden muazzam ısınıyor.ayrıca eski kartımla(2600xt) kuzey köprüsü ısısı 40 ile 45 arasında değişiyordu.bu kartı taktıktan sonra ısı 60 dereceye kadar çıkıyor ve makineye reset attırıyor.kart güzel olsa bile ısı yüzünden çok dertli.çalışınca karta el değdirmek mümkün değil

fan hızını ayarlamak mümkün
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksnake03

quote:

Orjinalden alıntı: okanakintr

powercolor 4870 aldım.Fakat kart harbiden muazzam ısınıyor.ayrıca eski kartımla(2600xt) kuzey köprüsü ısısı 40 ile 45 arasında değişiyordu.bu kartı taktıktan sonra ısı 60 dereceye kadar çıkıyor ve makineye reset attırıyor.kart güzel olsa bile ısı yüzünden çok dertli.çalışınca karta el değdirmek mümkün değil

fan hızını ayarlamak mümkün

oh hocam iyi oldu açıklaman walla bi an tereddüt bile ettim almasam mı 4870 diye ama
    4850 de fan hızın ayarlanamıyınca bundada öyle sanmıştım

• dvd sürücünün lensi ölmüş artık herhalde
    yada vista 64 bit kullanıorsan veriyolu kullanımı çok kötü,bende yapmıyor ya, yapabilir atlama bazı dvd sürücülerde...
    ayrıca anakart sürücülerini kurduğundan emin ol
  • fan hızına geçemedim daha mübarek kuzey köprüsünde yumurta pişirilir.makineye reset attırıyor.daha hevesim kursağımda kaldı işe geldik herhalde bize chipset sogutucu yolu göründü
  • Ekran kartında sorun yok başka birşeyden kaynaklanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

Ekran kartında sorun yok başka birşeyden kaynaklanıyor.

inşallah kardeş inşallah dvd deki dosyaları hdd ye atınca düzeliyor,ama playerdan izleyince yok olmuyor buna nasıl bi çözüm bulabiliriz ki bi yardım edin.
    hdd yi dvd-rw yi ahci den açıyorum gene aynı sorun acaba bu ekran kartı ısınıyor diye mi sorun oldu????
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.