Selamlar ve kolay gelsin. Sistemimde 2 adet HD5770 bulunmakta crossfire köprüsü dahi hepsini bağladım gta v oyniyim dedim normalde 1920x1080 de normal ayarlarda 45 fps alıyodum şimdi ise cevre kalitesi yansıma kalitesi derken ikisinde v-ramini doldurdum ve 45-60 arası fps alıyorum ama bi süre sonra takılma donma oluyor hızlı gidince 60 fps olunca yani buseferde harita paster boya gibi oluyor geç yükleniyor acaba işlemcim darboğaz yapıyor olabilirmi? Yoksa ekran kartı yüzündenmi ? İşlemcim fx-6300
oyundan kaynaklanıyor o oyun crossfire'yi doğru düzgün desteklemiyor artı 1gb 5770 ile(crossfire'de ramler toplanmaz) ram düşkünü GTA5 oynamak da pek akıl karı iş değil.
2048 gözüküyorda benim bildiğimde zaten v-ramleri kendi capında kullanıyorlar yani biri 800 mb diyeride 800 mb gibi kullanıyorlar diye biliyorum
Stuttering sebebi işlemciniz.
VSync'i Half yapıp ayarları VRam'i 2GB dolduracak kadar yapın 30FPS kilidinde en fazla 1GB kullanır bu da stuttering'i önler.
Bu ayarları yaparak R7 250 ile high ayarlarda oynayabiliyorum ki 30 fps'in altına 1 fps bile inmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey
VSync'i Half yapıp ayarları VRam'i 2GB dolduracak kadar yapın 30FPS kilidinde en fazla 1GB kullanır bu da stuttering'i önler.
Bu ayarları yaparak R7 250 ile high ayarlarda oynayabiliyorum ki 30 fps'in altına 1 fps bile inmiyor.
Vram' i 1 gb olarak 1. karttan kullanmıyor mu iki kart da ?
quote:
Orijinalden alıntı: ironblood19
quote:
Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey
Vram' i 1 gb olarak 1. karttan kullanmıyor mu iki kart da ?
Hayır her GPU kendi VRam'ini kullanır fakat yazılım havuza izin vermediği için 1GB limitini aşamazsınız.
peki 1. kart sağlam, 2. ise ram açısında sıkıntılı ise, Sli veya CF olur mu? oluyor diye biliyorum ya....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme