arkadaşlar elimde hd6950 var 2 yıldır kullanıyorum. dun shader unlock yapıyım dedim. shaderları açık bios indirdim ve atiwimflash ile windows ortamında bios 1 e yazdım yazım işleminde sorun cıkmadı ve pc duzgun birşekilde yenıden basladı. shaderlar şu anda açık fakat oyuna girdiğimde bir müddet oyun oynadıgımda sistem kilitleniyor. bu süre bazen oyun acılırken olabiliyoken bazen yarım saat olabiliyor. gpu hızı ve ram hızı orjinal 6950 nin hızları sadece shader acık . en ufak artifact olmuyo ekran kartı 80 dereceyi görmüyor. sistemde 500 watts highpower besleme var. 12 volt hattında 36 amper yazıyor. duşuk bir ihtimalde olsa oda aklıma gelmıyo değil. bu tarz sorunlar yaşayan ve çözen veya fikir vermek isteyen arkadaşlardan yardımlarını beklıyorum.
bios tuşunu 2 konumuna alıp sorun var mı diye bir süre kullanabilirsin.attığın bios karta uygun olmayabilir.
kilidi 2. konuma getirdim ondada aynı su an 1 de çalışıyo kartı uzun süre teste soktum sistem kıtlenmedı fakat şimdide klavye çalışmıyo. pc acıldıgında klavye kitli vaziyette sadece numlock acık şekilde masaustune gelıyo. numlock veya capslock tuslarına bastıgıda ble tepkı gostermıyo her açılışta usb yi cıkarıp takmak zorunda kalıyorum. ekran kartıyla ugrasıyodum klavyeye nooldu durup dururken. kablolarında sıkıntı var desem cıkar tak yapınca hiç sorun olmuyo. zaten kablo bozuk olsa acılısta numlock yanmaz :/
biosu orjinale döndür.hızlar default olsun.kapalı shaderları sakın açtırma.yoksa kart elinde patlayabilir.eğer hala sorun devam ediyorsa sorun catalyst sürücüde olabilir.bir sürücü kurulu iken shader açmak için windowsta flaslama yapılmaz.bu dos ortamında yada sürücü kurulmadan windowsda yapılmalıdır.eğer sürücü varken shader açmaya kalkarsanız bu olaylar normaldir.shader acmadan sadece hızlarla oynamak için windowsta flaslama yapabilirsiniz.aksi halde formata kadar yolu olabilir.
catalyst sürücüyü güncellediğimde ekran kartıyla ılgılı sorun kalktı. klavyeyi başka bir pc de denedim yne sistem açıldığında problem yaratıyo. ekran kartını modlarken tesadüfen bozulmuş. başka bir klavye taktığımda hiçbir problem olmuyo. şu anda hiçbir problem kalmadı ilginiz için teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme