Şimdi Ara

HD7950 vs GTX970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 2013'den alınma Sapphire hd7950 oc 3gb var hem o değer kaybetmesin diye hemde AMD'nin yazılım sorunlarından bıktığım için Sudocrem Nvidia bir ekran kartına geçmek istiyorum şuan için favorim GTX970.

*Bana hangi ekran kartını önerirsiniz?

*Nasıl bir aksiyon planlaması yapmalıyım sizce ?

NOT:Elimdeki kartı gittigidiyor da satarak bir miktarda oradan fon sağlayacağım kendime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgngns -- 18 Haziran 2022; 21:58:59 >

• Hocam 7950 nin performansini bilmiyorum ama düşünceniz güzel değer kaybetmesini bklemeyin 970 full hd için fazlasiyla yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7950'nin karsiti 970 degildir 6xx serisindeki 660ti-670 arasi bir gpu dur. Gtx970 full hd icin gayet iyi bir kart sadece 2k-4k coz. de oynayanlar 970 lerin yeni nesil maxwell mimarisi yuzunden kirpilmis belleklerinden oturu 3.5 + 512mb ram olayinda sozde sıkıntı yasayabilirler ama 1080p de sorun olmaz forumda da cok fazla 970 kullanan var zaten. Islemciniz Fx8320 oldugu icin Nvidia cephesinden max. gtx960-770, Amd cephesinden ise r9 280x-380'den yukarasi uygun degil bence. Size 4gb 770 lerim sifirlari 800-900 civarinda olsaydi size onlardan onerirdim ama 770 lerin fiyati 970 lerle ayni onun icin darbogaza fazla takilmayip 970 alin gecin.
  • Amazondan EVGA GTX 970 alabilirsiniz, fiyat olarak gayet uyguna gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_ciftcii

Amazondan EVGA GTX 970 alabilirsiniz, fiyat olarak gayet uyguna gelir.

gümrükden geçermiki kart ?
  • dgngns kullanıcısına yanıt
    Amazondan satın alırken Amazon sizden gümrük bedelini alıyor siz sadece kargoyu getiren Ups,dhl,fedex hangisi ise onunla irtibata geçip size gönderecekleri kagidi doldurup onlara ulaştırıyorsunuz. Ben amazonla uğraşmam derseniz vatanda evga Gtx 970 sc acx 2.0 1275 liraydı. Ama ben amazondan aldım sıkıntısız şekilde tavsiye ederim.

Yazılım sorunlarından ötürü Nvidia'ya geçmek istiyorsanız yanlış zamanı seçtiniz.Özellikle Maxwell kartlarda,son sürücülerde problemler oluyor.Ayrıca FX8320 overclock yapıldığında GTX970 için(tek gpu olmak koşuluyla güncel her kart için) yeterli bir işlemcidir.Amazon'dan 970 getirtirseniz de sürekli mail takibinde bulunun.Size ürünün ticari amaçlı olmadığına dair dilekçe örneği falan isteyecekler.Gümrük,kargo vs... Amazon tarafından peşinen tarafınızdan alınacak zaten.Problem olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 7 Temmuz 2015; 15:49:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 960m vS Gtx 1050 mi
    8 yıl önce açıldı
    MSI GTX 670 OC Geliyor
    13 yıl önce açıldı
    Q8400 ve GTX 1070
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kartı sattım şuan aklımda Asus Gtx950 strix var ne dersiniz ? Biraz daha yukarı çıkıp 960 mı alsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgngns -- 14 Mart 2016; 21:23:55 >
  • 3gb 7950'den sonra 2gb gtx950 mi alacaksin?4gb 960 alsan tabii ki daha iyi olur.
  • Artık eskisi gibi hardcore oyun oynamadığımı fark ettim, oynasam oynasam gtaV witcher3 ve EU4 gibi strateji oyunları oynuyorum yinede 960 mı önerirsiniz

• MSI GTX960 4G Alın kafanız Rahat olsun

• 7950 ile gtx 760 aynı performansda kartdır. 760 ile 960 arasında çok az fark vardır asla geçmeye değmez. Bu saaten sonra en az 390a geçilmeliki bir anlamı olsun.

• kart kötü değilki gidip 960 alsa cok az fark görecek. 970 den aşağısı kesmez bende de 660 ti var bidahaki seriden kart alacağım
  • 7950 dediğin kart r9 280 in aynısı eski versiyonu 970 açık ara tokatlar :D
  • Artık daha çok ipad'ten oyun oynadığım için çok güçlü kart istemiyorum, 7950 den çok memnundum fakat onda ganestream teknolojisi olmadığından Nvidea ya geçmeye karar verdim. Dediğim gibi oynayacağım oyunlar GTAV ve Wicher 3 ve strateji oyunları europa universalis 4 gibi. Sizce bunlara GTX 950 yetmez mi ? illa 960 mı alayım ?

• oynayacagim oyunlar gta5 witcher 3 derken sanki cok gariban oyunlardan bahsediyor gibisin kart canavari bu oyunlar 2gb 950 ile oynamak var 4gb 960 ile oynamak var bir sey biliyoruz da soyluyoruz.
    Hocam o oyunlar zaten sistem canavarı ve vram kullanımı fazla olan oyunlar.Sen 7950 kullandığın için 950 sende kötü etki yaratır.Ha bana kalsa 960 bile alma çünkü 7950 (namı diğer r9 280) ile arasında pek fark yok diye biliyorum.Gelelim bir üst segmente 970'e.970 güzel kart ama o kadar parayı verdikten sonra 8 gb ram'li ekran kartlarını almak daha mantıklı.

Neticede 950'de alsanız 960'da alsanız 7950'den bunlara geçmenin hiç bir espirisi olmayacak gpu gücü anlamında.Hatta keşke eski kartı satmasaydım diyeceksiniz.

İlle bu 2'sinden biri olsun diyorsanız vram'ı yüksek olan 4 gb 960 alın.High texture ayarları artık standart 4 gb ram istiyor.Şuan 2 gb kart almanın pek anlamı kalmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.