|
HDD alırken dikkat edin: Hangi HDD markasının daha sık arızalandığı ortaya çıkartıldı (5. sayfa)
-
-
2008 western harddisk 160.000 saati devirdi sağlık durumu %91 :)
-
Bunların çoğunu kullandım. Ve sadece 1 tanesi beni yaktı: Samsung.
-
Yaklaşık 25 yıldır pc sektöründeyim ve çok Hdd tamir ettim.
Kısaca şunu diyebilirim; Quantum çok kaliteli disk üretiyordu ama kartları kronik bir arızadan dolayı bozuluyordu va maxtora satıldı. Maxtor Quantum u aldıktan sonra kendi kalitesini yükseltsede o da satılmaktan kurtulamadı. Western dijital öncedende kötüytü hala kötü. Kolay arızalanır. Samsung performans olarak bir tık düşük ama sağlam disk üretiyordu. Sonradan seagate satın aldı.
Seagate. Samsungu almadan önce çok iyi değildi ama sonradan çok iyi toparladı. Şu anda zaten piyasada Western dijital ile ikisi kaldı.
Hgst ve Toshiba ise w.d. Tarafından üretiliyor.
Hgst her ne kadar isim olarak Hitachi olsada wd tarafından üretiliyor ve kalitesiz.
Toshiba diskler eskiden sağlam ve hızlıydı ama şimdi iyi değiller.
Testte kalitesiz dedikleri Hitachi, wd ye satılmadan öncekiler değildir. Öncekiler çok kaliteli ve hızlıydı.
Son olarak bu testte hiç ismi geçmeyen en sağlam disk olna Fujitsu var. Son zamanlarında arıza oranı bştaz artmıştı. Ondan sonrada üretilmediler zaten.
Günümüzde Seagate ve WD dışında üretici kalmadı. Seagate hala iyi disk üretiyor ama WD nin çok iyi olduğunu söyleyemem.
-
ben biraz istatistiği bozdum herhalde. 10 yıllık Seagate ve 8 yıllık WD harici diskler hala çalışıyor, Seagate'de bazen okumama gibi sıkıntılar olsa da. Yakın zamanda ama, daha büyük harici disk alıp veriler uçmadan aktarmam gerekiyor gibi görünüyor.
-
Western Digital, Seagate bu iki marka güvenemediğim markalar arasında.
samsung,sandisk bunlara daha çok güveniyorum. elbette firmalar el değiştiriyor,bunları takip edemiyorum.
belki samsung ve sandisk'i western ya da seagate gibi firmalar satın almış olabilirler.
-
ben de onu diyecektim. maxtor 15 yıl önce sg nin çatısına geçti, hitachi desen ürün gamı yok. bu nasıl test?
-
Maxtor, 2006'da Seagate tarafından satın alındı. Hitachi (HGST); 2.5 inch HDD üreten tesisler Toshiba'ya, 2.5 inch HDD üreten tesisler Western Digital'e satıldı.
Bütün HDD üreticilerinden geriye sadece Western Digital, Seagate, Toshiba kaldı. Piyasada başka HDD üreticisi yok. Diğerlerini doğrudan veya dolaylı olarak bu üç şirketten biri satın aldı.
Bugün bir HDD alacaksanız bu üç şirketin ürünlerinden alabilirsiniz. Dolayısıyla bu testin bir anlamı yok.
-
aynı şeyi bi daha tekrarladığnızın farkında mısınız? çatısına geçti derken satın alınmasını kastettim çünkü.ç
-
Siz Hitachi'nin ürün gamı yok deyince biraz açıklamak ve tekrar vurgulamak istedim. Rahatsızlık verdiyse kusura bakmayın.
-
4 yıllık 2TB seagate HDD yavaş yavaş nalları dikiyor gibi
-
est da ürün gamı yokla sizin yazdığınızın alakası da yok ki.
hitachi çok satan bi marka değil. daha çok diğer markalarla beraber ona yaptığı fason üretimlerden falan kazanıyor.
en basitinde bir ebay bir amazon ya da türkiyeden sitelere bakın. hitachi çok azdır. eskiden sony laptoplardan çok çıkardı. aşıorı gürültülü ve yavaştılar. ha sağlamdılar o başka .
-
SAMSUNGUN HARİCİ HARD DİSKİ VAR MEKANİK. ARADA PC Yİ GÖRMEMEZLİK EDİYOR AMA 13 YILDIR KULLANIYORUM 1 TB..
-
pc için kesinlikle tavsiye etmem. aşırı yavaş çalışır.
-
alakası yok. SMR disk olduğu için yavaş çalışır. Skyhawk zaten pc için değil tavsiye edilmez.
-
Dostum cevap yazmak için yazmışsın. Seri nolar uyuşmuyor yazmışım.. Alakası yok yazmışsın. Amacın ne ?
-
SKYHawk disklerin SMR olduğu için uygun fiyatlı olmasının nedeni olarak yazdım ben. Bu bilinen bir neden. Senin önermenle ilgili olarak ucuz olmasının daha önce kullanılıp sonra yeniden etiketlenmesi ile ilgili olmadığını söylemek istedim alakası yok diyerek.
-
Smr olduğu bilinen disklerdir yazabilirsiniz. Alakası yok diye yazınca benim yazdığım yazının tamamına yazılmış gibi algılanıyor. Ayrıca Skyhawk disklerinde sıfır olanları var fiyatları 700 tl daha fazla o kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X