Şimdi Ara

Hdd Bad Sector test sonucu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamamdır dostum teşekkürler ilgin için. Bide bişey merak ettim bu işlemi ve sonucu nasıl bulabildiniz yani bad sector olan kısmın 76.200 olduğunu. Nasıl bi yol izlediniz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redtoblack -- 3 Mart 2017; 3:23:41 >
  • HD tune görselinde her satırda 50 sektör var 4 satır ile tüm bad sektörleri içine alabileceğin bölüm icin hesap yap.
    gri kutucuğa bakarsan 1 sektör boyutu belli.
  • YasiKa kullanıcısına yanıt
    Anladım galiba bad sectorler biraz sonlara doğru olsaydı daha fazla alanı çöpe atmak zorunda kalabilirdim. :)

Birde müsaitseniz rica etsem şu konumu incelermisiniz sizin fikrinizide öğrenmek istiyorum.https://forum.donanimhaber.com/gtx-970-oyunlarda-ani-fps-dususu--123725003

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redtoblack -- 3 Mart 2017; 3:37:46 >
  • Bad sector sori

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bad sectorler kasmaya sebebiyet verebilir. Bad sectorlu bölgedeki veri okunmaya çalışıldığı anda kasma donma olabilir.

• Bu iki programin tam surumlerini bul, ise yariyorlar..

Diskteki alacagin tum verileri bir ssd ye veya hdd ye at.

Bu program ile diski komple wipe la, tum sector lere 0 yazar.

http://goodlucksoft.com/wipe-bad-disk.php

Daha sonra bu programla diski tara.

http://goodlucksoft.com/index.php

Bad sector olan kisim veya kisimlari tespit eder ve o bolumler disarda kalacak sekilde yeni bir alan olusturur.

Misal 1tb disk. Ilk 300 ile 310 de sonra 400 ile 420 arasinda bozukluk var bu bozuk yerleri atlar 0-300 arasi 420-1000 arasi iki bolum yapar.

• Bad sektör konusuna bisi diyemem fakat ısınma önemli bir sorun.. Piyasada kaliteli bir termal macun alarak macunlari yenileyebilirsiniz, kesinlikle ısı farkediyor.. 2006 dan beri aynı bilgisayarı kullanıyorum, ekran kartı işlemciyi termal macunlarini 2yilsa bir yenilerim, fan yetmezliği varsa fan da alabilirsin. Önceliğin ısı olsun, önce onu düşür biraz..

• Bad sectorun sebebi kasayı düşürüp bir yere carptiysan HDD zarar görmüş olabilir. Arkadaşların anlatmaya çalıştığı bad sector olan ve olmayan yerleri diski bölerek birbirinden ayır ve bad sector olan yeri kullanma

• Anlık düşüş bendede var hdd den olduğunu düşünüyorum :/

• hdd regenerator ile manyetik bad sektörleri düzeltmen mümkün

Bu program ile bir cok disk kurtarildi.Fiziksel hasar var ise program tarayarak bilgi verir ve düzeltme yapamaz ve bu sektörlere denk gelindiğinde tarama yavaşlamaya başlar ve diskin boyutuna bağlı olarak 1-2 gün sürebilir.

• Her bad sector fiziksel olacak diye bişey yok. Ama o kadar fazla ise bilemem kasanın devrildigini ya da darbe aldığını hatırlıyor musunuz. Low level format ile cozulebildigine dair yazılar okudum. Benim harici hdd de bad sector taramasinda hata yok fakat o Reallocated sector count değeriyle birlikte 4 5 hata var. Yeni bir hdd alıp yedeklemeye bakıyorum. Hdd regenerator ile dos altında tarama yapabilirsiniz yedekleme imkanı yoksa

• az sayıdaki kötü sector oyun anında takılma hissi yaratır daha fazla sayıda bozuk sektor varsa o anda oyun donar kitlenir.. bu iki olay sırasında fps düşüşü olurmu bilemiyorum ama önceki mesajımdada dediğim gibi sizin sorun ya ekran kartı sürücüsüyle yada ısınma ile alaka..
    piyasadaki hiçbir yazılım kötü sektör sorununu çözmez çünkü bozuk sektör donanımsal bir arızadır yazılım ile çözemezsiniz. o programların bir çoğunu kullandım bir kaç hafta sonra yine bozuk sektörlerin belirdiğini hdtune programından gördüm. size tavsiyem diskin wd marka bir disk eğer vatan bilgisayardan aldıysanız 2 yıl garantisi var artı 3 yılda dağıtıcı distribütör firmanın garantisi var yani toplam 5 yıl. şuan kullanıdığım diski 3 ay önce dağıtıcı distribütör firma sıfır olarak bana yenisi yolladı ve kullanıyorum hatta bende 2 bölümde kötü sectör vardı 12 defada iletişim problemi vermişti buna rağmen firma yenisini yolladı. diğer firmalar az sayıdaki kötü sectörlerden birşey olmaz diyerek böyle bir değişim yapmıyorlar forumlarda öyle okumuştum..

Yetkili Western Digital Türkiye Distribütörleri

Asbis AŞ

Adres : Burhaniye Mah Abdullahağa Cad No: 40 / 2 Üsküdar İstanbul

Telefon : 0 216 470 74 40

Fax : 0 216 470 74 58

www.asbis.com.tr

office@asbis.com.tr

İndex Bilgisayar AŞ

Adres : Ayazağa Mah Cendere Yolu 9 / 1 Şişli İstanbul

Telefon : 0 212 331 21 21

Fax : 0 212 332 09 29

www.index.com.tr

info@index.com.tr

Logosoft AŞ

Adres : Çakmak Mah Balkan Cad No 49 Ümraniye İstanbul

Telefon : 0 216 528 61 61

Fax : 0 216 528 61 03

www.logosoft.com.tr

info@logosoft.co.uk

benim diski logosoft dağıtıcı distribütör firma sıfır olarak yolladı. diski vatan bilgisayardan almıştım garantisi devam ederken hdtune programından ekran görüntüleri aldım ve yazıcıdan çıkardım vatana arıza kaydı oluşturdum durumu anlattım ekran görüntülerinide arıza forumuna eklettim 15gün sonra Logosoft AŞ sıfır bir disk yolladı şuan kullanıyorum sorun yok.. sizde böyle yapabilirsiniz artı vatana gitmişken soğutuculara göz gezdirin ve beni dinleyin yeni bir soğutucu alın

ben o zamanlar wd diski sistem diski olarak kullanıyordum bir çok mavi ekran ile karşılaşıyordum siz depolama olarak kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla bu yüzden gözünüze yeni batmaya başlamış

• C-AKBAL kullanıcısına yanıt
    Dostum ilgin için teşekkürler. Evet depolama olarak kullanıyorum hddyi. 2.5 yıl önce vatandan almıştım. fakat kutusunu ve garantisini bulamadım sadece faturası var onunlada alacaklarını sanmıyorum kutu olmadan. Neyse biraz önce aida64 extreme programıyla stress test yaptım GPU ya başlattıktan sonra %100 yük altındayken gpu masaüstünde takılmalar yaşadım mause takıla takıla gidiyordu. Acaba oyun sırasındada bumu oluyorda takılıyor. Yoksa test ederken bu normal bişeymi. Gerçi lowda açtığım zaman bile oyunu belli bi zaman sonra takılmalar başlıyor. Bilmiyorum. Herkes farklı bişeyler söylüyor sinirim çok bozuldu. Hangi parça bozuk ondan bile emin olamıyorum. Umarım yazılımsal bi sorun vardır. Çünkü baya masraflı parçalar bunlar. Windows 10 kullanıyorum 8.1 e geçip bi deneyim müsait bi zamanda. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: redtoblack

Dostum ilgin için teşekkürler. Evet depolama olarak kullanıyorum hddyi. 2.5 yıl önce vatandan almıştım. fakat kutusunu ve garantisini bulamadım sadece faturası var onunlada alacaklarını sanmıyorum kutu olmadan. Neyse biraz önce aida64 extreme programıyla stress test yaptım GPU ya başlattıktan sonra %100 yük altındayken gpu masaüstünde takılmalar yaşadım mause takıla takıla gidiyordu. Acaba oyun sırasındada bumu oluyorda takılıyor. Yoksa test ederken bu normal bişeymi. Gerçi lowda açtığım zaman bile oyunu belli bi zaman sonra takılmalar başlıyor. Bilmiyorum. Herkes farklı bişeyler söylüyor sinirim çok bozuldu. Hangi parça bozuk ondan bile emin olamıyorum. Umarım yazılımsal bi sorun vardır. Çünkü baya masraflı parçalar bunlar. Windows 10 kullanıyorum 8.1 e geçip bi deneyim müsait bi zamanda. :)

artık stress testleri uygulamayı bırak donanımlara zarar vermeye başlarsın yapacaklarını sıralıyorum

1-biosu default ayarlara çek yani oc falan varsa normale döndür

2-güç seçeneklerini dengeli ayarda kullan

3-lga 1150 sokete uygun 12 cm boyutlarında bir soğutucu al tavsiyem coller masterhttp://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-tx3i-evo-775-1155-1156-1366-am2am3-am3-fm1-islemci-sogutucu.html montajı iyi yap işlemci ile temasın sağlam olduğunu gör içine sinsin. bu önerdiğim soğutucu orta düzeyde bir soğutucu f/p cinsinden iyidir yani bende 212 evo serisini kullanıyorum yükte 50 dereceyi geçmiyor. kutu içerisinden çıkan macunu kullan ve sürerken nohut büyüklüğünde çık ve kredi kartı gibi sert ince bir araçla işlemcinin her tarafına ince bir şekilde dağıt ne kalın ne ince göz kararı dağıt maksat metal blokla işlemci arasında boşluk bırakmamak

4-bu soğutucuyu hemen alacak durumun yoksa şuan kullandığın soğutucuyunun fanlarını ve metal bloğu iyice temizle vede termal macun yenilemesi yaphttp://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-ic-value-v1-thermal-macun.html

5-keza ekran kartıda temizliğe ihtiyaç duyuyor olabilir aynısı ekran kartınada uygula

not:bunları yapacak tecrüben yoksa parçaları aldığın yere götür onlar yapsın

6-hdd değişim talebinde bulunman için kutuya gerek yok zaten wdler kutu içerisinde satılmıyor statik poşet içerisinde satılıyor faturası ve garanti belgesi yeterli.. garanti belgen kaybolduysa bile fatura ile birlikte vatana git durumu izah et hdd üzerinde zaten etiket var oradaki elemanlar onu okutarak arıza kaydı alıyorlar bir ihtimal arıza kaydını ücretsiz bir şekilde yapabilirler

not: her zaman bir donanım aldığınızda faturalarını ve garanti belgelerini bir poşet içerisinde biriktirin saklayın

edit. sorun windows 10da falan değil birde format vs ile uğraşarak zaman harcama gta v optimizasyon konusunda windows 10da iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AKBAL -- 3 Mart 2017; 15:34:16 >

WD nin sitesi üzerinden garanti sorguladımda bitmiş gözüküyor. Vatandada 2 yıl diyo.
     Hdd Bad Sector test sonucu
  • quote:

WD nin sitesi üzerinden garanti sorguladımda bitmiş gözüküyor. Vatandada 2 yıl diyo.
     Hdd Bad Sector test sonucu

WD Black WDBAAZ, WDBMBE, WDBSLA Yok 5-yıl
    WD Black FZWX 5-yıl Yok
    WD Blue (WD Caviar, WD Caviar SE, WD Caviar SE16, WD Caviar Blue) BB, LB, JB, PB, JD, JS, KS, KD, KS, ABKS, AABS, AAJS, AAKS, AABB, AAJB, AAKB, AAKX, AALX, AZEX, AZLX, EALX, EZEX, EALS 2-yıl 3-yıl
    WD Blue WDBAAV, WDBAAW, WDBAAX Yok 3-yıl
    WD Blue WDBH2D, AZRZ, EZRZ Yok 2-yıl

http://support.wdc.com/warranty/warrantypolicy.aspx?lang=tr

benim disk black serisi oradan aklımda 5 yıl kalmış sizin blue serisi 2 yıl evet haklısınız bitmiş garanti süresi

Mail attım garanti btti yardımcı olma şansınız varmı gibisinden. Dostum sence öncelik olarak ne almam gerekiyor. Ram fan yada hdd arasından. Bu fps düşüşlerinin geçmesi için.
  • quote:

Mail attım garanti btti yardımcı olma şansınız varmı gibisinden. Dostum sence öncelik olarak ne almam gerekiyor. Ram fan yada hdd arasından. Bu fps düşüşlerinin geçmesi için.

öncelikle fan ve termal macun.. zamanla hdd alabilirsiniz ram almasanızda olur alırsanız şuan için lükse kaçar. zamanla hdd dememin sebebide disli depolama olarak kullanıyor olmanız eğer sistem diski olarak kullansaydın aciliyet gösterirdi ama dediğim gibi zamanla alırsın. onun içinde seagete barracuda yeri seri bir disk al wd alma birazdan vereceğim linkteki mekanik disk çok iyi ve uygun fiyat

BarraCuda Sabit Disk 1 TB ST1000DM010http://www.seagate.com/www-content/product-content/barracuda-fam/barracuda-new/files/barracuda-ds-1900-3-1608us.pdf

http://www.hepsiburada.com/seagate-barracuda-1tb-3-5-7200rpm-64mb-cache-sata-3-sabit-disk-st1000dm010-p-HBV000003FDEG?magaza=Techburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CJ-06cW1utICFcfgGwodMOAJGA

Yaşadığım sorun bu. Bu sorunu yaşayan tek ben değilmişim :) https://www.youtube.com/watch?v=Orj3qZVLAms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redtoblack -- 3 Mart 2017; 16:17:35 >
  • quote:

Yaşadığım sorun bu. Bu sorunu yaşayan tek ben değilmişim :) https://www.youtube.com/watch?v=Orj3qZVLAms

diğer oyunlarda böyle bir sorun var mı ? gta v orjinal mi ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.