Bildirim
HDD cızırdaması.yardım!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hdden çok hoporlor özellikle psu yada işlemcinin ordaki bobinlerdende gelebilir hdden geliosa pek hayra alamet değil
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
aslına bakarsan anlamıyorum nerden geldiğinide, sanki veri okurken yapıyo gibi. chrome u açtığım an cızırdama başlıyor yada gom player açıyorum cızırdıyor. buna istinaden HDD dir diye düşündüm. hoparlör yok zaten, psu ve ya işlemcinin ordaki bobinlerden böyle bi ses gelmesine ne sebep olabilir ki? yada HDD neden böyle yapıyor eskide sayılmaz 4-5 ay anca oldu alalaı -
Bilgisayarda güç yönetimi açıkmı nette araştırabilirsin hatta forumdada var kesin odur işlemcinin yada harddiskin kullanılmadığı zaman güç düşürüo ondan kaynaklıdır coil whine yada işlemci apm güç yönetimi apm falan kapatma konulaeı var araştır anakartta birkaç ayar kapatıosun o ses gidio die biliyorum
Dediklerinizi yaptım ancak olmadı, daha doğrusu güç yönetiminden işlemci çalışma gücünü min %25 yapınca ses azaldı. öyle olunca aklıma şu geldi, ben asus m5a97 r2.0 ve fx8320 kullanıyorum, normalde biostan power saving modda kullanıyodum ancak dün otomatik overclock yaptı power saving den çıkarınca 3,5 tan 3,8 e çıktı kendi kendine, ve ben tekrar 3,5 çekmek istememe rağmen nasıl yapacağımı bulamadım. sebep bu olabilir mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: BettaFish
aslına bakarsan anlamıyorum nerden geldiğinide, sanki veri okurken yapıyo gibi. chrome u açtığım an cızırdama başlıyor yada gom player açıyorum cızırdıyor. buna istinaden HDD dir diye düşündüm. hoparlör yok zaten, psu ve ya işlemcinin ordaki bobinlerden böyle bi ses gelmesine ne sebep olabilir ki? yada HDD neden böyle yapıyor eskide sayılmaz 4-5 ay anca oldu alalaı
Topraklama ile alakalı bence.Hoparlörünün jaklarını kontrol et. Prizde topraklama var mı? Üç kablo gelmeli prize. YTeşil olan topraklamadır.
Hoparlör yok zaten tv kullanıyorum ses ordan geliyor. topraklama ile alakalımıdır bilmiyorum ancak windows güç yönetiminde işlemci çalışma gücü min%100 maks%100 dü min.%25 yapınca ses oldukça azaldı. Ama tabi bu problemin çözüldüğünü göstermiyor. ancak çözüm üretimini kolaylaştırır heralde. -
quote:
Orijinalden alıntı: BettaFish
Hoparlör yok zaten tv kullanıyorum ses ordan geliyor. topraklama ile alakalımıdır bilmiyorum ancak windows güç yönetiminde işlemci çalışma gücü min%100 maks%100 dü min.%25 yapınca ses oldukça azaldı. Ama tabi bu problemin çözüldüğünü göstermiyor. ancak çözüm üretimini kolaylaştırır heralde.
Bu sefer de işlemciniz daha yavaş çalışır. Diğer arkadaşın dediği gibi sorun anakarttan o zaman. Bios ayarlarına bakmalısınız. Benim masaüstünde de oluyordu bir aralar. Sonra biosu resetleyince gitmişti. Overclock tan kaynaklı oluyor genelde.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X