Şimdi Ara

HDD Görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunumdan bahsedeyim, bilgisayarın üzerinde iki adet hdd bulunmakta, biri ; C: D: olarak ayrı ve windows C: de kurulu
    diğerini sadece E: bölümü olarak kullanmaktaydım. Bilgisayara en son formatı yaklaşık 1 ay önce attım bu vakte kadar sorunsuzdu. ( formattan 1 ay sonra oldu ne olduysa)
    Şimdi D: ve E: Farklı hdd ler olsalarda sistemde görünmüyor. Bilgisayar yönetiminde; depolama sekmesinde de görünmüyor. kaldı ki kablo baglantılarını defalarca kontrol ettim sorunsuz görünüyor, birde bilgisayar yaklaşık yarım saatte açılıyor; benim düşünceme göre bu ikisi bağlantılı.
    Önerileriniz nelerdir? şimdiden teşekkürler.

• diskleri teke indirip, bios'tan kontrol etmeniz uygun olur.
    Eğer disk başlangıç sektörlerinde sorun varsa bunu giderecek programlar kullanmanız gerekiyor.
    Sistemi ne kadar az parça ile açabilirseniz öyle açın, sonra gereken kontrolleri yaparsınız.

Yarım saatte bir açılıyor derken, 30 dk'da bir sistem resetliyorsa işlemci ısısını da kontrol edin.
    Bios'ta shutdown temperature vardır. Burası işlemcinizin destekleği ısıdan farklı bir ayarda kalmış olabilir.
    Örneğin işlemcinin 50 dereceyi kaldırıyordur ama bu kısım bios'tan 35 dereceye ayarlanmışsa, bu ısıya gelince
    sistem kendisini otomatik kapatma yolunu seçer.
  • sistemin oldugu hdd takili kalacak sekilde digerinin kablolarini cikarin... bu sekilde bi muddet calismaya devam edin...

eger hersey yolunda giderse, digerinin baglantilarina dikkat ederek, ' gerekirse jumper larini degistirin' ikisini tekrar kullanmayi deneyin...
  • (Yarım saatte bir açılıyor derken, 30 dk'da bir sistem resetliyorsa işlemci ısısını da kontrol edin.)
    sisteme güç verdikten sonra (açılırken) windowsun yüklenmesi yarım saati buluyor neredeyse. ( yaklaşık 20 dakika ) sistem acıldıktan sonra herhangi bir hata veya kapanma soz konusu değil.

sistemi minimuma indirip tekrar deneyeceğim, sizi tekrar bilgilendiririm.
  • Önerinizi uydum sistemden işletim sistemi yuklu olmayan hdd yi cıkardım acılma hızı normale döndü. Demekki bilgisayarı yavaslatan diğer hdd idi. lakin hala d sürücüsü aynı hdd olmasına rağmen görünmüyor ne önerirsiniz?

disk başlangıc sektöründe olası bir hatayı çözmek için hangi programı önerirsiniz=
  • format atmaya calistim iki hdd de de takili haldeyken bilgisayar acildiginda gorunen c: harici 2 adet unallocated disk gorunuyor lakin 0 mb ikiside her hangi bir sekilde silemiyor veya bu kisimlari formartlayamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hard disk görünmüyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.