Şimdi Ara

hdd gözükmüyor yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kromatit

sata kabloda sorun olabilir arkada?yn dedi?i gibi biosa bak görünmüyorsa ba?ka bir kabloyla mesela cd/dvd sürücüsü kablosuyla dene

Hocam maalesef başka kablo yok deneyebileceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih211 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan beni yönlendirebilirseniz bakabilirim

• arddsc38 kullanıcısına yanıt
    Biosa giriyosun ide/sata controller var ordan bak hdd yi anakart göruyor mu ? Boot menusune gel orda floppy disk dvdrom hdd falan olması lazım hdd var mı kontrol et.

Ben iyice merak edip yabancı siteleri de kontrol ettim.Anakartın cdsini takıp ide/sata controller yada marwell tarzı bi yazılım var onu yukleyip çözenler var ama galiba işletim sistemi olmadan o cdnin çalışmaması lazım yinede denemekte fayda var.

Sata 1 sata 2 kablolarını mesela hddyi 1 e taktıysan yine biostan ayarlaman lazım dvd yi 2 ye alırsın otomatik tanımlanmadıysa

raid ahci ide modları var ahci moduna alman lazım.İntegrated peripherals gibi bir sekmeden yada kurcalayarak bul ahci moduna al usbden tekrar windowsu yuklemeye çalıs

Gözumle görmediğim için tam yardımcı olamıyorum deneyerek bulabilirsin.Başından böyle bişey geçmiş biri olsa yardım ederdi yada konuyu gormediler galiba o yuzden deneyerek gitmekte fayda var.
    Sata modu ahci modunda hocam o doğru biosdan baktım 6 tane sata portu gözüküyor hepsinin karşısında mevcut değil yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: arddsc38

Sata modu ahci modunda hocam o doğru biosdan baktım 6 tane sata portu gözüküyor hepsinin karşısında mevcut değil yazıyor

Mevcut değil derken turkce mi nasıl yani ? Disabled falan mı ?

Şimdi sen pcyi yeni aldın eve getirdin.Usbyi taktın sana nereye kuracagını mı soruyor yoksa nerden kuracagını mı ? Usb ile kurarken usb yi seçiyosun.Benim kafayı çorba ettin galiba ben çözemeyecem ama en azından uğraşmış oldum

Usbyi taktın sana nereye kuracagından önce nerden kuracagını sorar sen usb yi seçip ilerlemeyi denedin mi hiç ? Nereye kuracagını sordugunda hddyi görmediği için ilerleyemiyomusun ?Aklıma baska bişey gelmiyor cunku yanlış bişey yok gibi herşey doğru görunuyor

Aynen hocam türkçe benim bios menüsü
    Flashı ilk taktiğımda boot menüsüne falan girmeden nereden kuracağımı seçmeden direk yükleme başladı sonra windows yükleme menüsünde ilerlerken windowsu nereye kuracağıı seçtiğimiz kısımda birtek flash gözüküyordu hdd gözükmüyordu

Kasayı kutusuna kaldırdım hocam yarın sırtlayıp gidecem vatana belki sadece kablo bozuk ama bilemiyorum işte gidip atacam önlerine neyi bozuksa bulsunlar

• quote:

Aynen hocam türkçe benim bios menüsü
    Flashı ilk taktiğımda boot menüsüne falan girmeden nereden kuracağımı seçmeden direk yükleme başladı sonra windows yükleme menüsünde ilerlerken windowsu nereye kuracağıı seçtiğimiz kısımda birtek flash gözüküyordu hdd gözükmüyordu

Kasayı kutusuna kaldırdım hocam yarın sırtlayıp gidecem vatana belki sadece kablo bozuk ama bilemiyorum işte gidip atacam önlerine neyi bozuksa bulsunlar

En iyisi öyle yapmak bu işi merak ettim buraya yada pmden sonucu yaz

Sıkıntı ya hdd de yada kabloda bence ama bakalım nerden çıkacak hocam yazarım buraya inşallah

• quote:

Sıkıntı ya hdd de yada kabloda bence ama bakalım nerden çıkacak hocam yazarım buraya inşallah

Dostum yaklaşık 7 ay önce kuzenlerim için vatandan bilgisayar topladık.Evden çıkarken parçaları alıp evde pcyi ben topluyacaktım neyse Parçaları satın aldık adamlar dedi biz birlşetirelim isterseniz dedi bende kabul ettim eğer bozuk bir parça varsa üstümüze kalmasın diye, parçaları takmışlar falan filan sistem kuruldu vatanda bilgisayar çalışıyordu. Eve geldik binbir hevesle taktık fişe aynı senin sorun gibi hdd yok gözükmüyor bios gir kablolara bak falan filan tık yok. Geri gideceğiz saat olmuş 10 yarını beklemek gerekiyor baktım olmayacak aldım kasayı elime içi açtım baktım ki hardiskin güç kaynağından gelen kablosuna uzatma kablosu takmışlar oda beyaz plastik içindeki pinler arada temassızlık yapıyo hdd ye elektrik gitmiyo anlıyacağın sıkıca yerine taktım kabloyu çalıştırdım tık çalıştı.
    Senin probleminde bu olabilir dostum. Bahsettiğim kablo aşşağıdaki linkte var

hdd gözükmüyor yardım

• msbphoenix kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler hocam benim hddye bağlanan kablo psudan direk çıkıyor o şekilde bir ara kablosu göremedim

Vatandan çıktım hocam şimdi müşteri hizmetlerindeki kısa beklemeden sonra kasayı teslim ettim türksatdaki uydu değişiminden dolayı teknik servis uydu alıcılarla uğraşıyormuş ama araya aldırdım ben kasayı işlem bugün sonuçlanacak gibi bakalım bekliyorum. Oem bölümünde zaid abi var kasayı onla toplamıştık onun yanınada uğradım o da biz hdd gözükmeden teslim etmeyiz ya sistemi dedi ama durum ortada bakalım ilerlemeleri buraya yazarım yine

• quote:

Vatandan çıktım hocam şimdi müşteri hizmetlerindeki kısa beklemeden sonra kasayı teslim ettim türksatdaki uydu değişiminden dolayı teknik servis uydu alıcılarla uğraşıyormuş ama araya aldırdım ben kasayı işlem bugün sonuçlanacak gibi bakalım bekliyorum. Oem bölümünde zaid abi var kasayı onla toplamıştık onun yanınada uğradım o da biz hdd gözükmeden teslim etmeyiz ya sistemi dedi ama durum ortada bakalım ilerlemeleri buraya yazarım yine

Orda mı bekliyosun gelişmelerden haberdar et anlaşıldı tamam
    Yok hocam eve geçtim ya bu akşam yada yarın ulasacaklar tamam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bu akşam aradılar harddiskin motoru bozukmuş garanti belgesi ile gelin değiştirelim dediler
    Benim arkadaşıda akşam 10 da otobüse bindircez üniversiteye yolluyoruz onu yolcu etcem o yüzden yarın gidecem kasayı almaya.
    Ufak bir sorun daha var benim harddiskin aynısından kalmamış farklı harddisk verecekler galiba

• quote:

Hocam bu akşam aradılar harddiskin motoru bozukmuş garanti belgesi ile gelin değiştirelim dediler
    Benim arkadaşıda akşam 10 da otobüse bindircez üniversiteye yolluyoruz onu yolcu etcem o yüzden yarın gidecem kasayı almaya.
    Ufak bir sorun daha var benim harddiskin aynısından kalmamış farklı harddisk verecekler galiba

0 harddiskin motoru nasıl bozukmuş neyse koyu kahve içirin duzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

quote:

0 harddiskin motoru nasıl bozukmuş neyse koyu kahve içirin duzelir

• motoru bozuk orayı anladık ama o zaman gördüğü halde çalışmaması lazımdı sanırım bir sebep bulamayıp bunu bahane ediyorlar neyse sonuçta uğraştırmadan işi halledecekler hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

motoru bozuk orayı anladık ama o zaman gördüğü halde çalışmaması lazımdı sanırım bir sebep bulamayıp bunu bahane ediyorlar neyse sonuçta uğraştırmadan işi halledecekler hayırlı olsun

Söylediğiniz mantıklı geldi hocam ama aynen uğraştırmadilar servise gidecek falan demediler Allahtan

• Kromatit kullanıcısına yanıt
    Şuan kasamı almaya gidiyorum garanti belgesini istediler harddisk posetinin üstündeki garanti belgesine bir baktım western digital markalı 750 gb bir hddnin garanti belgesi şimdi yanıma aldım fatura falan ne var ne yok gidiyorum bakalım ne çıkacak

• quote:

Şuan kasamı almaya gidiyorum garanti belgesini istediler harddisk posetinin üstündeki garanti belgesine bir baktım western digital markalı 750 gb bir hddnin garanti belgesi şimdi yanıma aldım fatura falan ne var ne yok gidiyorum bakalım ne çıkacak

Aynen bencede en başta yapman gerekeni en son yapıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.