Şimdi Ara

HDD Hız Sorunu. Acil Yardım !! [Videolu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Videoda gördüğünüz gibi 60.0 MB/Saniyeyle başlıyor 350 KB/Saniyeye kadar düşüyor 1 gblik dosya 2 saatte atılıyor.
    Hardisk istanbuldan geldi bir tanıdıktan Gelirken bi sorun olduğunu düşünüyorum
    1 GB lik Winrarı 1 saatte çıkartıyor

Resimdekinin aynısı
     HDD Hız Sorunu. Acil Yardım !! [Videolu]

• Başka bir PC de denedim.
    • Biçimlendirerek Denedim.
    • Farklı bir USB girişinde denedim
    • Başka USB kablosuylada denedim.

Ama sorun yine aynı.
    Garantisi malesef yok.
    Ne yapmam gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkDarky

• Başka bir PC de denedim.
    • Biçimlendirerek Denedim.
    • Farklı bir USB girişinde denedim
    • Başka USB kablosuylada denedim.

Ama sorun yine aynı.
    Garantisi malesef yok.
    Ne yapmam gerek

Öncelikle geçmiş olsun. Konunuz ile ilgili bir kaç ihtimal mümkün. Şöyle ki,

- Başka bir PC'de denediğinizi söylemişsiniz. Burada da aynı şekilde hız problemi devam ediyorsa bu HDD'nin yazma/okuma parçasında bir arıza olduğunu gösterir. tabi buna kesinlik katamayız. fakat siz yine de emin olmak için HD Tune türü bir program ile HDD'nizin hızını bir ölçüp sonuçları buraya koyun birlikte bakalım. Ayrıca orada Health kısmında HDD içinde Bad Sector olup olmadığını da taratabilirsiniz. Bad Sector varsa buda sorunun bir parçası olabilir o yüzden sağlıklı bir tarama yapmak en doğrusu olacaktır. UNUTULMAMASI gereken konu ise HDD 1 TB olduğu için süre biraz uzun sürebilir. Sabırlı olup bekleyin ve SS çekip buraya ekleyin.

- Biçimlendirdiğinizi söylemişsiniz. Biçimlendirirken format olarak NTFS'yi seçmişsinizdir sanırım. FAT32 ayarlıysa o da soruna neden olur. Bir de biçimlendirirken NTFS biçimlendirmede iki seçenek vardır "Hızlı Çabuk Biçimlendirme" ve "Normal biçimlendirme". Hızlı biçimlendirme ile işlem gerçekleştirdiyseniz, bir kez daha biçimlendirip bu sefer Normal hızda NTFS ile biçimlendirmeyi deneyip sonuçları aktarınız.

- USB girişleri elbetteki önemlidir. Bazen arızalı olan bir USB köprüsü hızın son derece yavaşlamasına yada hatalı bir kopyalama yapmasına neden olur. Birden fazla USB ile denediyseniz bunların sorun olma ihtimali diğerlerine göre oldukça düşüktür.

- USB girişlerinde söyleydiğim şey, USB kablosu içinde geçerlidir.

Son iki maddeyi göz önünde bulundurursak sorununuzun HDD içinde fiziksel bir arızadan kaynaklandığı görüşünü söylemem çokta yanlış olmaz sanırım. Yine de emin olmadan sizin yapacağını testlerin sonucunu görmek en doğrusu olacaktır.

Anladığım kadarı ile de cihaz size bir hediye olarak gelmiş. Diğer bir değişle ikinci el bir cihaz. Bu da cihazın daha önceki sahibinin cihazı ne şekilde kullanıp kullanmadığına bağlı olarak HDD'ye aktarımına sebep olabilir(HDD'Nin hor, yıpranarak kullanılması gibi)

Bu söylediklerimi bir deneyin isterseniz, sonrasında yapabileceğimiz başka neler olabilir onlara bakarız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.