Şimdi Ara

*** HDD İÇİN BAD UYARISI VERİYOR, NEDEN ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar harici kutudan 160 gblık ide hdd imi çıkarttım bilgisayara takmak için.önce ntfsye çevirdim sonra birkaç kere format attım, windows yüklemeye çalıştım olmadı, partition magicle açtığımda diskin tamamında bad yazıyor.partition infodan baktığımda "disk geometry error was detected on this drive" diyor.sonrada "partition error were detected on thsi drive" uyarısı alıyorum.bir de şu var "Error #113: Primary partition starting at 168653938 overlaps previous partition."

disk göçtü mü yoksa yapabileceğim şeyler varmı ? göçmesi için herhangi bi neden yoktu ortada fiziksel darbe gibi...fikri olan var mı ?

• Googledan "HDTUNE" diye arat ve bulduğun programı çek. Badsectör testi yap sonucu burada paylaş.
  • quick scan yaptım ve damage bloks 0.0 % sonucu çıktı.lowlevelformat yapsam faydası olurmu caner..? ya da önerin nedir.bu arada bu hddi şu an secondary olarak kullanıyorum.içinde hiç veri yok
  • Quick scan yapmadan tekrar dene testi. Hızlı yaptığında göstermeyebilir. Lowlevelformat en son çare olacak düşünülecek bir durum. Gerekirse onuda yaparız
  • http://forum.donanimhaber.com/m_19014402/tm.htm

İnşallah sorunun çözülür.
  • @ßy Spécops.
    yazını daha önceden okudum ama biraz külfetli geldi sanırım lovlevel deneyecem...
  • quote:

Quick scan yapmadan tekrar dene testi. Hızlı yaptığında göstermeyebilir. Lowlevelformat en son çare olacak düşünülecek bir durum. Gerekirse onuda yaparız

normal şeki,lde de denedim yine sıfır çıktı sonuç.yani kesinlikle bad sector yok görünüyor.low level çare olurmu,zararı yoktur umarım...

lowlevel format ile sorun çözüldü bilginize...teşekkür ederim cvp veren arkadaşlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanta -- 10 Ocak 2008; 3:12:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanta

@ßy Spécops.
    yazını daha önceden okudum ama biraz külfetli geldi sanırım lovlevel deneyecem...

Ne demek istediğini anlamadım ? Yani yazımı beğenmediniz mi
  • hayır yazını beğenmedim değil sadece yazında önerdiğin işlemler biraz fazla geldi, ben kısa yoldan lowlevelformat ile çözdüm işi.tekrar teşekkür ederim önerilerin için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.