Şimdi Ara

HDD Kilit Kırma ve Aptio Bios Rom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

maalesef benim bios ta da şifre var ve guncelleme yaparak bu sifreyi sormamasını sağlamak istiyorum

bilgisayarım vestel'in acaip bir laptop u

ana kart pegatron h36ff olarak geçiyor ama boyle bir anakart üretici sitesi yok yada çoktan

uçmuş.

elimde amiflash ve afuwin32 var ama güncelleme yapacağım rom yok

bendeki versiyon aptio 200 yani aralık 2010 dan kalma

guncel olanını paylaşırmısınız lütfen

tşk

(laptop alırken bilinen güvenilir desteği olan hemen servise git demeyen markalara yönelin ki sonra ortada kalmayasınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pehhie -- 29 Kasım 2012; 13:45:46 >

• eğer şifre fabrika çıkışı olarak değilde sonradan birisi tarafından konmuşsa elektriği kestikten sonra bios pilini çıkar 1 dakika sonra geri tak bios fabrika ayarlarına sıfırlanacaktır tabi ki sonradan konulan bios şifresi de gidecektir .
    eğer fabrika çıkışı şifreli ise anakartının (anakartının marka ve modelini google yazarak bulabilirsin )sitesine git orada yeni bios varsa yazar nasıl güncelleneceği de yazar yoksa yapacak bir şeyin yok (bios güncellemek bilmeyen için riskli bir işlemdir yanlış bir işle veya güç kesilmesi durumunda kartı çöpe atarsın )
  • hocam durum yaman, o hdd password mus ve (ATA), su anda o hdd yi soktum baska bir laptop a bagladım ve hdd unlock wizard adlı bir programla kilidi kırmaya calışacagim . usb den bagladım ama program göremedi, sata baglantı istiyor. Durumum vahim yani. ama 500 gb lik hdd yi kaybetmeye niyetim yok, yardımlarınız olursa çok memnun olurum. herşey için cok tesekkur ederim.
  • merhabalar, maalesef o progrm da işe yaramadı çünkü notebook (2.5) hdd lerini desteklemiyor. Ama daha eski birçok (3.5) luk marka ve modelin desteklendiğini gördüm.
    işin tuhafı ben master şifreyi biliyorum, windows a giriyorum ama windows kuramıyorum cunku sifre var tekrar bios a girip bu sifreyi kaldırayım dediğimde maalesef böyle bir imkanın sunulmadığını gördüm. Diğer makinelere ister usb ister sata ile bağlanmama, ms-dos tan mhdd gibi araçlarla bile göremiyorum. Nasıl olur, bir bilen vardır elbette.
  • inux kurmayi denesem ve diski tekrar oluştursam, acaba ATA daki şifreyide kaldırır mı
  • maalesef ata password gercekten zorladı. işin tuhafı bu şifeyi kaldırdığını iddia eden programlar seagate momentus 500 gb st9500225 modelini desteklemiyor muş.
  • arkadaslar lutfen bir yardım. tıkandım. bios dan hdd sifre girdim ve şimdi kaldırmak istiyorum ve sifremi biliyorum ama bios dan nasıl kaldıracagım. bios um ami aptio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pehhie -- 30 Kasım 2012; 23:49:34 >
  • Yabanci bir forumdan buldum. Bios ta set master password denen yere once sifrenizi yazin daha sonra 2kere sadece enter basin. Sifre kalkiyor. Aynisini user password icin de yapin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.