|
HDD’ler için kırmızı alarm: Satışlar yarı yarıya düştü (3. sayfa)
-
-
Bende aldım webdenal dan 6336 filandı harici yaptım takribi 200 mb/sn ile yazdırıyorum ısınma durumu pek yok bunun yanında seagate 16 tb surveilance kutu da daha çok ısınıyor çalışma sesi olarak ta toshiba daha az ses çıkarıyor
-
Bu yıl 3 diskte veri kaybım oldu. Biri SSD diğer ikisi HDD. SSD'de olan çalışan bilgisayarın birden tepki vermemesi şeklinde oldu. Bir daha açılmadı. HDD'ler ise yıl önceden Smart verilerinde gidici olduklarını söylüyorlardı. Yine onlardaki verinin %97'sini kurtardım belki ama SSD'de olanlar çöp. Az çok kurtaracak birileri vardır belki ama, mal varlığımı ister muhtemelen. :D
-
Ssd hangi marka modeldi peki? Samsung olduğunu sanmıyorum. Çok fazla dandik ucuz adı sanı belli olmayan markalarda var. Onlardan biri ise çok normal, yani ssd lerde veri kaybı oluyor denemez.
-
Denemez diye bir şey yok işte hocam. Şebekedeki bir arıza kaynaklı voltaj dalgalanması bile işini bitirebiliyor. Ya da cihaza su girdi bir şey oldu, anında her şey bitebiliyor. HDD de aynı durumda bozuluyor ama diski al başka bir kasaya koy, kutarma şansın çok daha kolay. Eski dizüstümü yanında soğuk et ile birlikte taşıyarak bozmuştum. İşlemci, bir RAM modülü, WiFi kartı ve anakart ölmüştü ama SSD kurtuldu. Ha Kingston'ın PCI slotlu SSD'si idi ve kendi kasası içinde olduğundan kurtuldu muhtemelen. Şimdiki ciklet formatlı nvme SSD'lerden olsa muhtemelen kurtulamazdı. :D
Uzun süreli arşiv ve depolama için HDD bence. Günlük kullanım için SSD.
-
Ya tabi ki su girerse hepsi bozulabilir, voltaj dalgalanmasına karşı da artık senelerdir çok korumalı power supply lar var. Asıl dalgalanmayı koruma orada başlıyor. Bunlar ssd lerin daha güvensiz olduğunu göstermiyor. Aksine ssd ler çok çok daha güvenli. Hdd de çalışma fiziksel parçalara bağlı. Çok daha kolay bozulunuyor. Ssd lerde ise nanometrelik alanlarda elektronlar doldurulup boşaltılıyor ve bir ton elektron sapmasına karşı korumaları var ecc ram'lerde olduğu gibi.
Sizin bozulan ssd hangi marka modeldi? Samsung değildi bir kere orası kesin. Şu web sitelerinin komple paket uygun fiyata sistem adı altında sattıkları sistemlerden ise, onlarda ucuz olsun diye işlemci ve anakartın dışında her parçayı adı sanı hiç duyulmamış markalar ile oluşturuyorlar mesela. Abuk sabuk ramler, sözde ssd'ler. Onlardan biri ise bozulması çok normal. Youtube da mesela bir kanal var, Çin li web sitelerinden 10 da biri fiyatına ekran kartı alıp test ediyor. Sözde üstünde rtx bilmemne yazıyor ama değil tabi, performans yerlerde, bir kaç aya da bozuluyor. Misal onları toplayıp, sonra kalkıp rtx serisi çok dandik hemen bozuluyor denemez. Her şeyin imitasyonu var. Mesela Samsung galaxy s serisinin sahteleri vardı. Bir çok iç ve dış aksamı değiştirilmiş. Bir arkadaş ondan almıştı normal fiyatın yarı fiyatına. Düşürdü kırıldı. Normalde gorilla glass o kadar kolay kırılmaz. Ben, benim Galaxy S8'i kaç kere betonlara düşürdüm, kılıflı, kılıfsız düşürdüm. 5 senedir üstünde çizik bile oluşmadı. Sonra arkadaş diyor, aa çok dandikmiş. Yoo, o gerçek Samsung Galaxy değildi ki, her tarafı değiştirilmiş, muhtemelen gorilla glass'ı da çalınmış, dandik normal cam takılmış. O yüzden ucuzdu. Gibi gibi.
-
Bozulduğunda kurtarmanın zorluğundan dert yanıyorum hocam. Yoksa her türlü her şeyde SSD'ye geçerim. Takip et ömrünü, bozuk hücre sayısı artmaya başladığında değiştir. Gerçi bunu HDD'lerimde yapsaydım, hiç uğraşmış olmazdım. Normal kullanım için SSD gayet iyi. Alıp elime dizüstünü merdivenlerden koştura koştura iniyorum. HDD ile disk üstünde uçan kafa diskin rüzgârını aşıp diske sürtünür, harcar diski bu durumda. :)
Samsung'ta sorun yok şükür. Onda da iki tane depolama çipi var gerçi, biraz arttırılıp ömürleri daha uzatılabilir mesela.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X