Bildirim
HDD'nin hızını nasıl azaltırım?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ben anlamadım valla.. -
neden düşürüyosun ? -
Çok ses çıkarıyor.Sürekli fan sesi gib birşey geliyor.HDD'nin güç kablosunu çıkardığım zaman ses kalmıyor.yani kesin HDD'den ses geliyor.Film seyrederken çok rahatsız edici oluyor.En azından filmde hızı 5400'e düşürerek rahat rahat film seyrederim... -
hadi ya benimde 7200rpm seagate barracuda ama hiç ses çıkarmıyor gibi -
onun yerine sessizbiişlemcifanı alsan bence dahaii olur -
işlemci fanı veya kasa fanıyla ilgisi yok hocam.Ses HDD'den geliyor. -
boyle bisey yapamassin yani istedigin zaman 5400 istedigin zaman 7200 çalışsın falan...
hem 5400 rpm çalışınca daha az ses çıkaracagını nerden biliyosn??? -
bence bır thermaltake fan al.harddiske tak fan ayarı var fanı son hıza getırırsen ortada ses falan kalmaz hdd den gelen sesi duymazsın olur bıter.:PP.PPPPP -
Eğer cd romdan film izleyeceksen sana bi tavsiye vereyim.
Sistem güç özelliklerine gir. Oradan Hdd'yi kapat seçeniğini 3 dakkaya getir. Film izlerken hdd kendini kapatacaktır.
HDD'nden fazla ses çıkıyorsa kesin bir sorun var demektir hava falan almıştır. Tabi bağzı hdd ler sesli çalışıyo ama senin ki yeniyse götür garantisi warsa değiştirsinler -
Eğer bahsettiğin titremeli motor gürültüsü gibi birşeyse bu en çok kasa yapısından kaynaklanır.Harddiskin vidalarını iyice sık,yerini değiştirmeyi dene.Harddisk biraz titrediği zaman kasayı da titretiyor,o zaman da çok rahatsız edici ses çıkarıyor.Kasa kapaklarına,kasanın üst kısmına baskı uygulayınca sesin kesilmesi lazım.Eğer öyleyse sorun benim dediğim gibi.Buna göre de çareyi kendin bulacaksın.Sen harddiskin hızı düşürsen de ki zaten mümkün değil,harddiski de değiştirsen o ses devam edecektir.Yani sen sorunu harddiskte değil kasada ara.. -
+1 elruz -
hdd nin yerini sağlamlaştır bilader bence hdd nin hızını düşürünce bu sefer de yavaşlıktan kafayı yersin -
DMX Hard diskin D740X model olanlarından mı? -
evet modeli D740X.Elbruz,sesin gerçekten kasayla bir ilgisi yok.Tüm vidaları çok iyi şekilde sıktım.Sesi duysanız bana hak verirdiniz.Hepsiburada.com'da bu HDD ile ilgili yapılan yorumlarda bazı kişilerde benim şikayetçi olduğum şeyleri yazmış. -
bendede bu hdd den var ama ses gelmio bence garantisi varsa garantiye ver -
Tahmin ettiğim HDD evet o model biraz sesli benim Diamondmax plus 8 tek plaka var seninkine göre daha sessiz kuzenim de seninkinden var ordan biliyorum. -
Peki harddiski hiç yerinden söküp elinde tutarak çalıştırdın mı?Eğer yaptıysan ve ses hala devam ediyorsa o zaman diskte sorun var demektir.. -
HARDDİSK AĞZINA KADAR DOLUYSA
DEFRAG YAPMADIYSAN
İŞLEMCİN VE RAM DÜŞÜKSE
HARDDİSKTEKİ KIRMIZI FAAL IŞIK PEK SÖNMÜYORSA
SES OLUR -
policy olcak o policity değil bi bak istersen..
harddiski evet elde çalıştırcan ses varmı bakcan fanlarda öyle elde çalışınca ses yok kasada vibrasyon yapıyo..benim hdd de aynısı ses mes yok bayaadır kullanıyom.. garantisi dolmadıysa ver gitsin verebilirsen genelde bu tip parçalar servise gittiklerinde sesleri kesilir.. problem geçer eve gelince yine aynı.. deli ederler insanı adamları ikna edene kadar göbeen çatlar.. olduydu bi kere..
Benzer içerikler
- psu önerisi
- 4060 ti için işlemci
- gpu 100 kullanıyor
- intel hd graphics 3000
- gigabyte garanti sorgulama
- kirin 9010
- amd ryzen 7 9800x3d
- snapdragon 8 gen 5
- rtx 5050
- qualcomm snapdragon 8 gen 2
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X