Merhaba Hardisk sıcaklıgın gosteren bir program vardı adını tam olarak hatırlamıyorum isimini bilen varsa yazarsa sevinirim hdd çok fazla ısındıda . seagate 40 gb hardiskim var bunlarda scaklık normal deniyor ama bu biraz aşırı sanırım arada bir ekran kapanıyodu sonra ses çıkmaya başlıyodu anakrattan diit diit diye :))
sorun neyden olabilir acaba ? teşekkürler
programı biliyorum diliminnn ucundaaa cıkaramıomm aaaaaaaaa :))) hatırlarsam yasarımmm..
Merhaba, Hard disk sıcaklığını gösteren programın hangi mantıkla çalıştığını bilen var mı? Sözünü ettiğiniz linkteki programı indirip bende kurdum, hard diskin sıcaklığını gösteriyor, ama bu sıcaklığı nasıl ölçüyor? Göstergedeki değerlere güvenebilirmiyiz? Ben programı notebooka kurdum, pilden çalıştığımda sıcaklığı göstermiyor, sadece elektriğe bağlı çalışırken gösteriyor.
yeni sayılan yani tahminen 20gb ve üzeri çoğu harddsikte sıcaklık sensörü bulunuyor. programda bu sensöre göre çalışıyor.değerlere güvenebilirsin... flmshack 45-50 derece yazın çok normal şu an benimki 51 derece, abartıp fan takmaya gerek yok..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by oncelik</i> <br />Merhaba, Hard disk sıcaklığını gösteren programın hangi mantıkla çalıştığını bilen var mı? Sözünü ettiğiniz linkteki programı indirip bende kurdum, hard diskin sıcaklığını gösteriyor, ama bu sıcaklığı nasıl ölçüyor? Göstergedeki değerlere güvenebilirmiyiz? Ben programı notebooka kurdum, pilden çalıştığımda sıcaklığı göstermiyor, sadece elektriğe bağlı çalışırken gösteriyor. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
bu programlar sadcee bilgiyi aktarırlar disklerde SMART özelliği bulunur program bilgileri buradan olırlar. bu özellikler sadcee sıcaklığı göstermez bilgisyar açılırken diskteki bilgileirn yedeğini alın gibi bir uyarı ile karşılaşırsan bu diskinin gidici olduğunun anlamıdır. tamamiyle güvenlik ve bilgi amaçlı bir özellik onun için sıcaklığın doğruluğuna güvenebilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme