Şimdi Ara

HDD şifresi sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hard diskin ait olduğu laptop bozuk açılmıyor. Çok masraf çıkarıyormuş yaptırmadım o yüzden. Diski harici gibi masaüstüne takarak çözüm bulmam gerek. Söylediğiniz yöntem öyle de geçerli mi?
  • Pek olacağını sanmam. Bu yöntem ile BIOS sıfırlanmış oluyor:https://www.chip.com.tr/forum/laptopumun-bios-sifresini-unuttum_t54053.html
    Buna rağmen olmuyorsa adreste biri bunu demiş:
    "laptopları hiç açmadığınız belli

laptoplarda security chip'i bulunur pili çıkarsanızda sıfırlanmaz çünkü bilgiler diğerinde saklanmaya devam eder.Bu dudumlarda bios epromu tekrar yazılmalı veya değişmelidir.Bunu da belirli kişiler 75-80 lira karşılığında yaparlar.

BİOS PİLİ ÇIKARMAK İÇİN LAPTOPU AÇMAYINIZ.HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYABİLİRSİNİZ"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 2 Nisan 2017; 18:26:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güvenilir bir bilgisayarcıya götürdüm. Para karşılığı yaptırabilsem yaptıracaktım ama kendisi çok mümkün olmayacağını söyledi. Daha önce benzer bir kaç durumla karşılaşmış bikaç gün uğraşıp iade etmiş. Yapabilirim diyen güvenilir birini bulana kadar kendim de arada kurcalayarak beklemekten başka seçeneğim yok gibi görünüyor. Teşekkür ederim size de.
  • Konu eski ama sanırım hala çözülememiş ben de fikirlerimi yazayım

Öncelikle laptopda şifre var dediniz.Bu windowsda kullanıcı hesaplarına atanan şifre mi?
    Siz laptopdan söktüğünüz hddyi masaüstü bilgisayara taktınız ya,onu açamayıp casper masaüstü pcyi açması normal.
    Zaten şifre olayını çözseniz bile onun windowsunu açabilmeniz çok zor.Ancak güvenli modda açar.
    Bu noktada size tavsiyem eğer bir EFS şifrelemesi yapmadı iseniz
    MASAÜSTÜ PC nin kendi hddsini çıkartıp, laptop hddsi takılı iken pcyi GÜVENLİ MOD da açmak.Sorun olacağını sanmıyorum
    Orada administrator u seçip sistemi açabilmeniz lazım.

EKLEME : Konudaki mesajları şimdi okudum da siz denetim masasına girip kullanıcı hesabına şifre verdim diyorsunuz
    Millet bitlocker lar falan.Konuda muhteşem über uçuk mesajlar var,boşyere sizin kafanızı bulandırmışlar.Eğer dediğiniz gibi sadece kullanıcı hesabına şifre verdi iseniz başka bir pcye 2.disk olarak taktığınızda DİSKİN GÖRÜNMEMESİ gibi bir sorun olmaması lazım.
    Disk orada görünür ama şifreli olduğu için direk dosyalara erişemezsiniz.

Klasörlere sahiplik vererek çok rahat tüm dosyalara ulaşırsınız

Dediğim gibi sizin yapacağınız şey birtek laptop hddsini pcye takmak ve pcyi güvenli modda açmak.BIOS görüyorsa hddyi güvenli modda da %90 açar zaten.

EKLEME 2 : Fotoğrafı ve birkaç yorumu görmemişim üzgünüm.HDD şifresi işi değiştiriyor.FARKLI BİR PC de bununla ilgili bir çözüm zor gibi ama biraz araştırıp yazacağım

İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 4 Nisan 2017; 1:51:20 >

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ben şifreyi normal admin hesabına denetim masası-kullanıcı hesapları bölümünden şifre koydum ve bu şifreyi unuttum. Ama götürdüğüm bilgisayarcı kendi laptopuna benim hdd yi ilaveten takıp denedi. Sorulan şifrenin biostan koyulduğunu söyledi. Ben biostan şifre nasıl koyulur bilmiyorum bile. Benden başka kimse kullanmadı laptopumu. Sadece ilk aldığımda kurulumunu başkası yapmıştı. O ilk kurulumda koyduysa bilmiyorum ama laptopum sağlamken kullandığım zamanlarda bu şifre hiç karşıma çıkmadı.
  • Herkese merhaba :))

Laptobumun başta çıkan hdd şifresini hatırladım. O kısmı hallettim. Ayrıca yeni ekran taktırdım onda da sıkıntı yok. Bunca zaman sonra hala bilgisayarıma erişemedim :D

Bu sefer de tabiki oturum açma şifremi bu kadar zamandan sonra hatırlamıyorum. Aslında şu an sorun "win7 admin hesabınını şifresini unuttum" haline dönüştü :) Yeniden konu açmak istemedim.

Bilgisayarda üç hesap var.

1.si kendi hesabım ve yönetici hesabı.
    2.si kardeşime ait kısıtlı hesap.
    3.sü guest hesabı. 2. ve 3. hesap açılıyor sorun yok. Ama benim hesap açılmıyor. Admin hesabı yalnızca benim hesap olduğu için de hiç bir şey indiremiyorum kuramıyorum program bile silemiyorum. Format atmadan kendi hesabımın şifresini devre dışı koymam ve belgelerimi kurtarmam gerek. kısıtlı hesaplardan sadece d ye girebiliyorum ve c de daha çok dosya var. win7 ultimate kullanıyorum.

Çok araştırdım. Genelde herkes güvenli modda açıp halletmiş ama benimki güvenli modda aç deyince de normal şifre isteyen ekrana geliyor, komut ekranı gelmiyor. f2 ile bios a girip denedim. security den girince de önce current password diyor. mevcut şifreyi girmeden gene yeni şifre belirletmiyor.

Yeniden forumu meşgul etmek istemezdim ama çok video izledim forum okudum malesef çözüm bulamadım.

Ne yapmamı önerirsiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi appreciate-k -- 2 Ocak 2018; 21:1:19 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.