Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

HDD şifresi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzer konular daha önce açılmış ama benim durum biraz farklı çözüm bulamadım.Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim. Samsung R522 model laptobum vardı. İşletim sistemi win7. Şİfresini unuttum ve laptop ekranı düştü kırıldı. Hard diski söktüm. Masaüstü casper win10 kasalı bilgisayara taktm. Bunu da şu şekilde yaptım; cd sürücüsünün kablolarını söktüm hard diske taktım. Cd sürücüyü şimdilik iptal ettim. Hard diski görüyor ama açılışta şifre soran ekran geliyor şifreyi 4 defa yanlış girince normal casper bilgisayarım açılıyor. Hard disk yok gibi. Hard diskimde önemli dosyalarım var bir aydır internetten araştırdım bulduğum hiç bi yöntem işimi çözmedi. Var mı fikri olan acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi appreciate-k -- 25 Mart 2017; 22:1:46 >

kubra_f bu mesajı paylaştı
  • Araştırırken Hirens boot cd diye bi program buldum. Ama ben hard diski başka bilgisayara taktığım için durum karışık. En azından bundan anlayan var mı acaba ben bu programı kursam benim hard diski açabilirmiyim yoksa ana bilgisayar olan casperı mı açar? masaüstü bilg.ımın şifresi yok.
  • Çok mu acaip durum acaba hiç mi yardım edecek kimse yok koca günüm gitti hala yapamadım ERD indirdim hirens indirdim olmuyor boot menüde uief usb var setup var windows boot var scandisk usbb yok uief seçince hiç bişey olmuyor lütfen yardıım
    Şu da boot ekranım. Cd /DVD sürü takılıyken de denedim hiç bir değişiklik yok ekran bu.
    HDD şifresi sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi appreciate-k -- 25 Mart 2017; 20:15:11 >

• Bu size yardımcı olabilir:https://uzmanim.net/soru/windows-7-administrator-sifresi-nasil-kirilir/630
    Yukarıdaki yöntem paralıymış.
    Ücretsiz yöntem:https://uzmanim.net/soru/windows-7-kullanici-sifresi-nasil-sifirlanir/7483

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 25 Mart 2017; 20:40:48 >

• Teşekkür ederim ama attığınız linkteki en güncel mesaja kadar gittim inen dosya içinde iso dosyası yok .exe var malesef.
  • Dikkat ettiyseniz o yazının üstü çizilmiş. Ona odaklanmayın o yüzden. İşlemleri USB bellek ile yaparsanız daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 25 Mart 2017; 20:42:22 >
  • Evet zaten usb bellek ile yapacağım açıkçası başka çarem de yok cd sürücümün kablolarında hard diskim takılı. ikinci linkin 3.maddesinde çizili olmayan kısımdan devam ediyorum ama ordaki dosya da güncel değil sanırım exe dosyası malesef. bide .msg var ne olduğunu bilmiyorm ama işime yarayan bişey değil sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Harici harddisk kopyalama sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunuzu tam olarak anlamadım. laptoptan çıkan hdd windows bitlocker ile mi şifreliydi?

Casper bilgisayarınızı kendi hdd'si ile çalıştırabiliyor musunuz, bu şekilde bilgisayarım sekmesinde sonradan taktığınız hdd'yi görebiliyor musunuz?

Eski diskteki Windows'un oturum şifreli olması sorun değil ancak bitlocker ile şifrelediyseniz büyük sorun.
  • Windows şifresini normal denetim masasından girip oluşturmuştum, yönetici hesabıydı.

Casper bilgisayarı kendi hddsi ile açabiliyorum sorun yok, kendi hddsine ilaveten eski hddyi de kasaya taktım. Açılırken laptop hddsinin şifresini soruyor ancak şifreyi giremediğim için bilgisayar açıldıktan sonra bilgisayarımda yada denetim masasında hddyi göremiyorum
  • Eğer casper'ı açabiliyorsanız size laptop hdd'sinin şifresini sormaması lazım. Çünkü boot olan disk laptop hdd'si değil, casper'ın hdd'si.

Eğer bios ekranında size laptop hdd'sinin şifresini soruyorsa o disk encrypt edilmiştir, yani şifrelenmiş, yani şifreyi bilmeden açmak pek mümkün değildir.

Ancak siz windows kullanıcı şifresi oluşturduysanız üstte dediğim gibi casper hdd'si ile boot edip, ikinci disk olarak görebilmelisiniz.
  • Bios ekranında bana herhangi bir şifre sormuyor. Bilgisayar normal şekilde açılırken; henüz casper yazısı ve hatta bios yada boot u açmak için f2 del gibi tuşlara basma zamanı gelmeden önce ( öncesinde de bastım boot gelmedi sonrasında f2 yapınca geldi) açma düğmesine bastıktan az sonra şifre soran siyah bi ekranın içinde mavi renkte şifre yazma kutusu gibi bi kutu geliyor. 4 defa deneme hakkı veriyor 4.den sonra unlocked olup normal şekilde casper açılıyor.
  • Evet tarif ettiğiniz şekildeyse diskiniz encrypt durumda... Diskin şifresini girmeden diske erişmeniz mümkün değil.

Açıkçası ben çalışan bir çözücü hiç görmedim, duymadım, bilmiyorum ancak konu başlığını ona göre düzenlemeniz daha iyi olur. Sizin sorununuz windows şifresi değil hdd şifresi.
  • Peki anladım çok teşekkür ederim. Boşa kurcalamaya devam etmenin bir manası yok öyleyse. Bir umut umarım bir bilen çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Insider

Evet tarif ettiğiniz şekildeyse diskiniz encrypt durumda... Diskin şifresini girmeden diske erişmeniz mümkün değil.

Açıkçası ben çalışan bir çözücü hiç görmedim, duymadım, bilmiyorum ancak konu başlığını ona göre düzenlemeniz daha iyi olur. Sizin sorununuz windows şifresi değil hdd şifresi.

Peki bu disk şifresi Windows a özel mi oluyor?

Yani aklıma Linux live ile pcyi açıp, diske erişim geliyor ama tabi emin değilim. Sadece acaba diyorum

Daha açık bir ifadeyle ; disk şifrelendiği zaman sadece Windows'ta mı açılmaz yoksa tüm sistemlerde mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Linux u da çok duydum ama çok çeşit linux var hangisini indirip benim soruna uygulayabilirim anlayamadığım için hirensboot a filan yönelmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubra_f

Linux u da çok duydum ama çok çeşit linux var hangisini indirip benim soruna uygulayabilirim anlayamadığım için hirensboot a filan yönelmiştim.

Slax en hafiflerinden biridir. Buradan slax ı türkçe iso olarak indir :https://www.slax.org/tr/download.php

Ardından rufus programını indirip slax iso yu flasha yazdır.

• Aynı format atar gibi pcyi bu aygıttan başlat. Linux masaüstü açılınca istediğin diske bi tıkla bakalım ne olacak?

• Eğer disk windows bitlocker gibi araçlarla komple şifrelenmişse geçmiş olsun, zor kırılır. Ama sadece windows oturum şifresi varsa o sıkıntı değil, bir kaç dakikada açılabiliyor.

Ayrıca harddiski masaüstü bir bilgisayara takın. Laptoplar bazen böyle durumlarda sapıtıyor.
  • Linux Mint ya da Pardus nasıldır? Hep Linux'u merak etmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 25 Mart 2017; 22:29:54 >
  • Linux da açmaz hocam. Şifreyi girmeden diski okumaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.