Şimdi Ara

x86 32bit mi demek??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
91.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, x86 32bit mi demek? Eğer öyleyse x64 de 64bit demek. O zaman 32biti neden x32 gibi ifade etmemişler?? Ya da neden 64bite x64 demişler??

• Bak o olayı bende merak ediyorum buraya kaydedeyim.
  • Dostum aynen dediğin gibi olay x86 32 bite tekabül ediyor ve x64 de 64 bite ama neden 32 bite x32 dememişler bende bilemiyorum
  • sanırım AMD 64 bitin geliştiricisi olduğundan kavram karmaşası meydana geldi.intel sonradan 64 biti destekledi.eğer intel bulsaydı kimbilir ne koyardı ismini.
  • x86 intelin, işlemcileri için kullandığı bir nevi işlemci mimarisi numarasıdır. 386, 486, 586, vs. x86'nın başındaki "x" 300-400-500 serilerinin tümü anlamına gelir. Intel, pentium serisiyle birlikte bu numaralandırmadan vazgeçip şu anda kullandığımız "pentium I-II-III-IV" gibi isimlendirme kullanmaktadır.
    Mesela 586 pentium, 686 pentium II, 786 pentium III gibi.
    Kısaca x86 ailesi denilebilir x86 için

x64 ise, adı üstünde, 64bit işlemciler için kullanılan bi tabir
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_OriON

x86 intelin, işlemcileri için kullandığı bir nevi işlemci mimarisi numarasıdır. 386, 486, 586, vs. x86'nın başındaki "x" 300-400-500 serilerinin tümü anlamına gelir. Intel, pentium serisiyle birlikte bu numaralandırmadan vazgeçip şu anda kullandığımız "pentium I-II-III-IV" gibi isimlendirme kullanmaktadır.
    Mesela 586 pentium, 686 pentium II, 786 pentium III gibi.
    Kısaca x86 ailesi denilebilir x86 için

x64 ise, adı üstünde, 64bit işlemciler için kullanılan bi tabir

Aynen, ek olarak ;

X86 mimaridir. AMD, x86 nın mucidi intelin lisansı altında X86 mimarisine sahip işlemciler üretiyor (üretilen işlemcilerin tümü). Via da üretti zamanında.

EM64T : intelin 64bit komut seti
    AMD64 : AMD nin 64bit komut seti

X64 olarak kast edilen şey yukarıdaki komut setlerine sahip işlemcilerdir. Ayrıca başındaki X , x86 ailesinin devamı olduğunu belirtmesi için koyulmuş olabilir. Örneğin intelin itanium işlemcileri var onlarda 64 bit ve ia64 komut seti kullanılıyor ama mimarisi Xxxx değil, RISC. Bu yüzden bildiğiniz hemen hiç bir program çalışmaz, hatta windows alırken ia64 destekli olanı almanız gerekir. Elinizdekiler ve mağazalarda satılanlar kurulmaz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Gereksiz yere konu hortlatma kurallara aykırıdır arkadaşım ... Konuyu kilitliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux mu Android mi?
    9 yıl önce açıldı
    Windows 10 Pro RTM nedir ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.