buyrun size çok güzel bir kaynak.64bit kurulumu hakkındaki sorunlarınızı bu başlık altında yanıtlayabiliriz
Not : Mesaj İçeriğinde Çok Fazla ALıntı bulundu mesaj okunmuyor sebebiyle editlendi.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
ÇOKK TEŞEKKÜRLER
bilgiler için sağol da otomatik olarak açılamayan(boot olmayan) cdlerde nasıl yüklerniyor
sağolasın hocam
iyide usta senin burada anlattıgın gibi degil bu x64 olayı lisanslı aldım ben mesela içinden bide oem ön yükleme cd si cıktı ayrıca görüntülerde Xp profesyonel X64 yaamalı x64 kurulumu tamamlandıkdan sonra ilk olarak lisanslı cd ile birlikde gelen bir x64 ilk kurulum adaptasyon cd yi kurmak gerekiyor sen norlma xp kurmuşsun gibi geldi bana he cok buyuk fark yok belki ama görüntülerde var
ayrıca bi soru size WindowsXP ile Windows X64 ün O/C anlayışı farklı olabilirmi sizce ??
mesela benim 1 GB lık kingston ramlerim var toplamda 4 Gb bunlar O/C li olarak ben kendim 3-4-4-7 olarak calıştırıyorum nolmal XP de bu acıyor ama X64 de acmıyor nerdeyse cok az O/C yapabiliyorum corsair larımda var benim orjinali 2-3-2-6 sanırım ama ondada oynamalar yaptıgımda yine x64 de sorunlar yaşıyabiliyorum anlamıyorum ben bu olayı
Selam Arkadaslar internette uzun bir dolasmadan sonra bu foruma denk geldim.inaniyorum ki siz degerli arkadaslarimla fikir alisverisinde bulunabilecegiz. Yalniz arkadaslar zamaninda üye oldugum bazi forumlarda su gibi duruma cok rastladim.sorunu olan arkadaslar sorunlarini yazip cözüm istediklerinde forumda bulunan üstadlar gerekli cözümleri sunduktan sonra ortada bulunan sorunu cözümlenip cözümlenmedigi soru isaretinde kaliyordu insallah burda da ayni seyleri görmem vede görmeyiz temennisi icerisindeyim.Cok yazdim gene :) Arkadaslar benim sorunumda 64 bit sistemine gecmek.:(Ama ne yazik ki gecemiyorum.)Cd den boot seklinde yaptim ama cd yi okumuyor.Ama baska bir isletim sistemini koydugumda Cd yi okuyor.Masa üzerinden instal yapmayi denedim ama bana verdigi hata cok tuhaf Bu cd bu sekilde acilamaz diyor(Tabiki bunu almanca yaziyor) Arkadasimizin vermis oldugu linklere baktigimda direk olarak install yapildigini gösteriyor.Suan iki tane 64 bit isletim cd si var ve bir tane daha cekiyorum acaba Cd lerde mi bir problemim var. Pc sistemim unutmadan 64 bit icin uygun. Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler.Saygilarimla
Merhaba Arkadaslar internetten ücüncü kez cektigim 64 bit isletim sistemini deniyecem.Gördümkü bu cektigim diger iki CD den farkli.Bu cd yi masa üstünden install yapmak istedim sonuc farkli cikti.CD yi boot ceklinde aciniz diyor simdi.boot olarak deniyecem bakalim ne sonuc verecek.
Selam Arkadaslar internette uzun bir dolasmadan sonra bu foruma denk geldim.inaniyorum ki siz degerli arkadaslarimla fikir alisverisinde bulunabilecegiz. Yalniz arkadaslar zamaninda üye oldugum bazi forumlarda su gibi duruma cok rastladim.sorunu olan arkadaslar sorunlarini yazip cözüm istediklerinde forumda bulunan üstadlar gerekli cözümleri sunduktan sonra ortada bulunan sorunu cözümlenip cözümlenmedigi soru isaretinde kaliyordu insallah burda da ayni seyleri görmem vede görmeyiz temennisi icerisindeyim.Cok yazdim gene :) Arkadaslar benim sorunumda 64 bit sistemine gecmek.:(Ama ne yazik ki gecemiyorum.)Cd den boot seklinde yaptim ama cd yi okumuyor.Ama baska bir isletim sistemini koydugumda Cd yi okuyor.Masa üzerinden instal yapmayi denedim ama bana verdigi hata cok tuhaf Bu cd bu sekilde acilamaz diyor(Tabiki bunu almanca yaziyor) Arkadasimizin vermis oldugu linklere baktigimda direk olarak install yapildigini gösteriyor.Suan iki tane 64 bit isletim cd si var ve bir tane daha cekiyorum acaba Cd lerde mi bir problemim var. Pc sistemim unutmadan 64 bit icin uygun. Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler.Saygilarimla
büyük ihtimalle cd de boot sector denieln kısım yoktur bunu kontrol için isobuster programına bakabilirisin cd yi koyduğunda programın sol kolonunda bootable yazmazsa boot sector kısmı yoktur bunu başka bir cd nin boot sector unu alarak (yaklaşık 2 kb) yapabilirsin fakat boot sector u almak ve eklemek ek programlar ve bilgi gerektirir
quote:
Orjinalden alıntı: serdar_ileri
bilgiler için sağol da otomatik olarak açılamayan(boot olmayan) cdlerde nasıl yüklerniyor
quote:
Orjinalden alıntı: serdar_ileri
quote:
Orjinalden alıntı: Bozbey58
büyük ihtimalle cd de boot sector denieln kısım yoktur bunu kontrol için isobuster programına bakabilirisin cd yi koyduğunda programın sol kolonunda bootable yazmazsa boot sector kısmı yoktur bunu başka bir cd nin boot sector unu alarak (yaklaşık 2 kb) yapabilirsin fakat boot sector u almak ve eklemek ek programlar ve bilgi gerektirir
cd yi nasıl boot ediyoruz bide 64 bit win programını nereden indiriyoruz ben yeni bu foruma girdim yardımlarınız için teşekkürler.
benim lisanslı xp x64 üm var ancak sorum şu ... sistemim imzada görüldügü gibi ben x64 kurdugum zaman bunun bana ne faydası olacak yani ben bu farkı nerde ne zaman anlarım yani nedir bu olay
windows işlemleri hızlar en basitinden hesap makinası falan aslında programların 64 bit sürümleri çıksa fark o zaman ortaya çıkar fakat şimdi programlar 32 bit işlemcilere göre yani bu da demek oluyor ki 64 bit windows ta ya çalışmazlar ya da 32 bit ten farkı olmaz fakat 64 bit yazılımlar yavaş yavaş çıkmaya başladı mesela far cry ın 64 bit yaması çoktan çıktı
yani sizce şimdiden gecmek gerekiyormu yoksa bir süre daha beklemelimiyim ?
Bana göre sene sonunu beklemen. Çünkü arkladaşların da dediği gibi 32 bitler ortadan kalkmadan 64 bite geçmenin bir anlamı ve faydası olmaz... Başarılar.
quote:
Orjinalden alıntı: F§SeR
Bana göre sene sonunu beklemen. Çünkü arkladaşların da dediği gibi 32 bitler ortadan kalkmadan 64 bite geçmenin bir anlamı ve faydası olmaz... Başarılar.
Peki ilerisi için yatırım olmazmı?
şimdilik anlamı yok fakat ileride yaygınlaşır
quote:
Orjinalden alıntı: Bozbey58
sorun sadece boot etmeme ise (aslında boot edilebilirinide hazırlayabilirsin ama) win98 açılış disketi ile (bu cd sürücüyü görüyor belki gören başka açılış disketleride vardır) bilgisayarı aç ve öyle yükle, evet biraz sol elle sağ kulak tutmak gibi ama belki işine yarar...
Arkadaslar öneri ve yardimlariniz icin cok tesekkür ederim.ilk önce olaylarin sonucunu yzayim.64 bit cd olayinin boot yapmamasi cd den kaynaklaniyormus yani cekmis oldugum isletim sistemi bozuk yada arzaliymis..En son cektigim cd sorunsuz calisiyor.yükledim ama tekrar sildim.sebebi ise suan yeterince bir destek yok biraz daha zaman gectikten sonra tekrar yüklerim herhalde .Herkese cok tesekkür ederim.
güzel bi çalışma 64bit işlemcimi alınca işime baya yarıcak ...
sata disklere yüklerken sorun çıkarıyor nasıl giderebilirim.