Şimdi Ara

hardisk problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler benim bilgisayar hardiskimi gormuyor. biosa girdigimde bilgisayara baglı bir hardisk bulunmuyor ama win98 yukleyebiliyorum ve win98 kullanabiliyorum. winxp yuklerken yada ntfs tabanlı herhangibi bi sistem yuklerken anakarta baglı bi harddisk bulunamadı diye bir uyarı cıkıyor hic bi sey yukluyemiyorum bunun nedeni ne olabilir yardımlarınız icin simdiden tesekkurler.

• Bir an önce varsa önemli bilgilerini yedeklemeni ve yeni bir HDD almanı öneririm.
  • hardiskin yeni ankartın eskiyse ise de sorun çıkarabiliyor
  • HDD SCASI Disk olabilir anakart üzerine bir bak istersen...
  • general rütbesinin postla alındığının farkındasındır dimi :)
  • Ben aynı şeyi yüzüne söyledim:))
  • :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    LAPTOP SES PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence temiz bi fdisk yap. tek aklıma gelen hdd nin fat16 olabileceği. fat32 ye çevirirsen sorun olmaz. bu sorun bence yazılımsal gibi. hdd marka ve model nedir
  • BIOs'tan görmüyorsa M/S ya da UDMA 100/66/33 çakışması sözkonusu olabilir. Ya da 440BX /LX türevi bir anakart var ise görmemesi doğaldır BIOs Update gerekebilir.. eğer UDMA 100 ise VIA 694T den aşağısı desteklemez..

Sistem kurabileceğini belirtmişsin FAT32 veya NTFS formatla da düzelebilir.
  • hdd nin doğru takılıp takılmadığına emin ol yani jumper ayarları falan doğru yapılmış olsun
  • ayrıca eğer anakartın eski ise bios update yapmayı dene eğer hdd büyük bir hdd ise ozaman bios update ile hdd nin tam olarak boyutunu görülmesini sağlayabilirsin.Ama şuan bağlantıda bir sorun olmasa hdd görülmesi lazım.Yani aygıtlardan mesela PRIMARY MASTER hdd ise PRIMARY SLAVE ikinci HDD olmalıdır.CD romlar İse SECONDARY MASTER VE SLAVE de olacak.Sen eğer iki aygıtı da örneğin iki hdd yi de master veya slave yaptıysan ozaman birini görmez bilgisayar.Onları kontrol et sonra yaz
  • eski bios, yeni hdd olduğunda benzeri olaylar olabiliyor.hddnin sitesinde harddiskin mbrsine gercek size ve cluster bilgilerini yukleyebilecegin bir programcik bulabilirsin.bizim bir arkadaş4-5 sene önce 14.4 ibm disk almıştı.o zamanlar 200mmx var tabi.bios 8.4 den yukarsını göremiyor.ibm'in sitesinden hdd icin bi dosya indirip disketle acip mbrye yazmak suretiyle halletmişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.