|
Dile Kolay Tam 22 yıl geçmiş Donanimhaber.com olmadan zaman geçmezdi şimdi biraz yoğun çalışıyoruz ama yinede aynı düşüncedeyim. SİTEMİZİN kıymetini bilelim. taklitlerinden de sakınalım. Herkese Selamlar arkadaşlar
Arkadaşlar artık bu konuda bir çözüm sunulması gerekiyor desek de çözüm sunulmayacak . çoğumuzun kullandığı iphone telefonlar ve apple cihazlar ve artık bir çok android cihazlarında kullandığı yeni fotoğraf formatı Jpeg in rakibi HEIC fotoğraf formatı yavaşlığı saçmalığı uyumsuzluğu çıktığı 7-8 yıldan fazla olmasına rağmen düzeltilemiyor. HEIC formatlı atıyorum bir klasörde 100 tane resminiz var o resimler küçük ekran resmi oluşana kadar yada açmaya çalışırken beklediğiniz kadar 20 tane jpeg fotoğrafı açabilirsiniz bu kadar yavaş bu kadar nefretlik bir durum. aynı sorun HEVC formatını kullanan yeni tip videolar için geçerli değil. orada optimizasyon sorunları düzeltilmiş. fakat resim formatı olarak tam bir fiyasko. evet jpeg den 2 kat az yer kaplıyor ve ne yazık ki daha parlak ve daha çok renk barındırıyor. ama açma büyük sorunlu. jpege çevirmek de resmin kalitesine etki ediyor. baktığınızda bile bariz kalite farkı var yan yana. microsoft bu formatı windows da tam sorunsuz açılmasını sağlayamadı hala windows 11 de eskileride aynı. yeter artık diyoruz.
AMD RYZEN 9 5950X Sıcaklık ve Fan Seçimi
Arkadaşlar çok gıcık kaptım ben bu işlemci ve fanına. aldm işlemciyi 5950x sıcaklık boşta cpu 45-50 derece cpu diyotlar60-65 derecelerde. bilgisayarla ufak bir işlem yaptığında ise sıcaklık cpu 60-70 lerde diyotlar ise 75-80 lerde
bu yüzdeden fan devamlı devreye girip girip duruyor. anlamadığım bu nasıl sıvı soğutma ise MSI MAG CORELIQUID M240 kullanıyorum . birşey anlamadım ben bu işten. önceden stock fan la ryzen 7 kullanıyordum gram ne ses vardı ne ısınma. bu işlemci mi böyle yoksa fan mı yalnış seçtim. anlamadım gitti . nasıl iştir . devamlı hızlanıp hızlanıp duruyor fan . bu işlemciyi kullanan arkadaşlar bir dönüş yapsın bana
Amazon.com.tr den bir ürün aldığınızda misal ürün depodan size yollanmadı. 40 kere mesaj atıyorsunuz. depoya bildirdik diyorlar ama çözüm sunulamıyor. 5 gün önce bir kahve makinesi aldım. cihaz bozuk çıktı. cihazı değişim talep ettim. cihaz onlara ulaştı ve bana yenisini yollamıyorlar hala kargo bilgisi bile belli değil. 10 kere ulaştım hiçbir değişiklik yok. depo ile yömnetim arasında bir bağ yok. kopukluklar var. çözüm odaklı değil durum
arkadaşlar turktelekom 500 fiber kullanmaktaydım hızlarım 550 megabit gibiydi ve normal modemimde wifi kapalı tutuyorum. wifi 6 destekli bir başka acess point var onda wifi açık. ve 500 megabit paket kullanırken wifi de de 500 hızları görebiliyordum. 400-500 gibi hızlar. sonra paketimi 1000 megabit pakete upgrade ettim . kablodan kontrol ettiğim 940 megabit hız alabiliyorum. kabloda hiçbir sorun yok. hızlar arttı. fakat 1000 megabit pakete geçtikten sonra. wifi kullandığım acess point hızı wifi de 300 megabiti asla geçmiyor. başka acess pointler de var onlardada denedim geçmiyor. bu neden olabilr. hız kabloda çok relax rahat bir şekilde geliyor bu durumda hadi 500 hızı görse eskisi gibi yine sorun yok. ama ben 1000 megabite geçince wifi hızları 300 e neden düştü . bunun açıklaması ne olabilir yıllarımı bu işlere vermiş biri olarak mantık yürütemiyorum. modemler 160 mhz olsa belki daha yüksek hızları görecek ama önceden 500 megabit hızı 20-40-80 mhz lerde zaten görüyordu şimdi ne değişti acaba.
Lexar 1066 Micro Sd Kart
Merhaba arkadaşlar dji osmo pocket önerisinde olduğu için ve okuma hızları 160 yazma hızları 120 mps gibi olduğu için bu kartı amazondan aldım fakat okuma yazma hız testlerinde 97 lerde yazma 80 lerde kalıyor. bunu test etmek cihaza göre değişiyor mu 2 ayrı pc de denedim. yoksa sorunlu mu geri mi vereyim acaba
arkadaşlar türkiye serverlerinden twitter a bilgisayardan girdiğinizde 20 gündür sorun var. trend başlıklara tıkladığınızda sorun sizden kaynaklanmıyor hatası alıyorsunuz. vpn açıkken ise bir sorun yok. türk telekoma yazdık konu ile ilgili bir cevap vermiyor
Animasyon dan anlayan arkadaşlar bakabilir mi
|
Apple watch larda watch os 14 ve sonrasından beri yaşanan bir problem mevcut. Uçak moduna alıyorsunuz ama saat hala aranıyor ve hala bildirim geliyor. bunu kapatmak için anca telefondan komple blutooth kapatmak zorundasınız .kapatsanız da bu sefer wifiden aynı ağa bağlı ise yine gelmeye devam ediyor. APPLE desteği aradığımızda ise sıfırlayın düzelmezse servise getirin gibi saçma absürt cevaplarla karşı karşıya kalıyorsunuz. oysa olayın çözümü şu başka çözümü yok. ve saati komple kapattığınızda şarjı bittiğinde veya güncelleme sonrası muhakkak bir kere yapmalısınız
ilk önce Saati uçak moduna alıyorsunuz. ve görüyorsunuz ki watch hala yeşil simgede ve hala uçak modunda ama bağlantı var ve hemen saatden ayarlara giriyorsunuz ve oradan bluetoothu kapatıyorsunuz. sonra ayarlardan çıkın uçak modundan çıkın sonra tekrar uçak moduna alın gördüğünüz gibi artık bağlantı kırmızı yani yok. ve gerçek anlamda uçak moduna girdiniz. artık uçak moduna girdiğinizde bildirim arama gelmeyecek. kapattığınızda ise herşey normal olacak. bilginize sunmak istedim. çünkü bu bilgiyi APPLE vermiyor ve ayrıca çözümde sunmuyor ne hikmetse yazılımlarında. ego tavan biliyorsunuz.
Bu arada konuyu yanlış yerde açmışım şuan mobilden giriyorum. mod arkadaşımız giyilebilir apple watch bölümüne taşırsa memnun olurum. her arkadaşımız faydalansın
Meslek: Computer Professional
İlgi Alanları: Bilgisayar,Silah,Otomobil
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.046
İkinci El Bölümü Mesajları: 396
Konularının görüntülenme sayısı: 80.275 (Bu ay: 1.082)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 146 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware