Şimdi Ara

HDD Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birsürü yorum okudum ama hala karar veremedim..

Benim istediğim hem oyun ve sistem performanslı, hemde 1 TB dan büyük bir harddisk..

Bütçe 220 TL civarı..

Caviar Black hoşuma gitti sesli diyo herkez ??
    Seagate te pek kötü yorum yok ama Barracuda serisinin hangisi verimli olur acaba..
    Samsung da is HD103sj öneriyolar.. 1 TB bu .. kimide samsunga yaklaşma diyo..

Olay bundan ibaret engin bilgilerinizi paylaşırsanız eminim birçok kişiye faydası olur..

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hd103sj hiç sorun çıkarmaz kendim kullanıyorum ve birçok kişiyede aldırdım bu hddyi 1tb düşünüyorsan bunu al derim direk
  • evet hızı filan iyi HD103sj nin
    sata2
    32 mb
    7200 rpm

gecikme sürelerini bilmiyorum ama testlerde okuma hızı iyiydi.

Daha büyük kapasitelisini bulamassam sanırım bu olacak..

teşekkürler yorum için yüzbaşı

Yorumlara devam lütfen :D
  • ben 2 tb Caviar Black kullanıyorum hiç sesle ilgili sıkıntı yaşamadım üstelik uzay kasa kullandığım halde yani öyle çok abartılı bi ses yok ama pc de virüs varsa yada sorun varsa o zaman bazı yerlerde bayağı ses yapabiliyor
  • Millet Caviarların sesini abartıyo olabilir aslında.. okadarda sessiz bi performans yoktur heralde..
    Hız açısından iyi fakat caviarın 1,5 tb olanı nasıl acaba 2tb a para yetmezde :)
  • çift plaka hdd almayın heleki sistem diski olarak kullanıyorsanız sakın derim..

tek plaka Seagate 500gb önerebilirim yada Samsung spinpoint f3 500gb olabilir..

2tb alan istiyorsanız yanına 1tb daha koyarsınız hatta 1 tb daha koyarsınız oyunları birine yedekleri birine programları birine kurarsınız hepsini ayrı ayrı çalıştırdığınızda hızını kesilmez.

sistem diski ve sık kullandığınız programlar içi,n bütçeniz yeterliyse en azından 60gb sata3 SSD almanızı tavsiye ediyorum.

Caviar black çok gürültülü çalışır mekanik diskten fazla performans beklemeyin Spinpoint f3 serisi hem performansta hemde sessizlikte en iyilerdendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 8 Eylül 2011; 15:25:39 >
  • Ashes arkadaşım ne kadar kullandın bu diski sesli diyorsun çok merak ediyorum ben bu serinin 1 tb olanınıda kullandım şuan 2 tb olanını kullanıyorum hiç bir ses sıkıntısı olmuyor ama tabi hastalık hastası denilen bi tabir vardır kişi kendini hasta olduğunu kabul edip hastaymış gibi davranır çoğu arkadaşta diskten ses geliyormu diye kulağını dayarsa doğal olarak elbet çalışan bi cihaz gibi ses çıkaracaktır bunu bu kadar abartmayın kullanmadan veya denemeden ayrıca samsung ve seagate de kullandım disk olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost recon advanced -- 8 Eylül 2011; 15:33:28 >
  • HD103SJ 1TB olarak bunu alabilirsin 2 tane alıp RAID 0 yaaprsan 2TB ın ve müthiş bir performansın olur.

2 plaka tek plaka çok şey farkettirmiyor HD TUNE testinde hd502hj ile hd103sj neredeyse aynı performanı gösteriyorlar.
  • Bencede Samsung hd103sj kafama yattı zaten aşırı hızlı bi pc im yok

q6600 2,4 quad işlemci
    4 gb 800 mhz ram
    ati 3450 ekran kartı

bunada samsung yeterlidir yanlışmıyım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexturgut

Bencede Samsung hd103sj kafama yattı zaten aşırı hızlı bi pc im yok

q6600 2,4 quad işlemci
    4 gb 800 mhz ram
    ati 3450 ekran kartı

bunada samsung yeterlidir yanlışmıyım :)

zaten PC si bizden çok çok iyi olanlar bile SSD kullanmıyorlarsa eğer HD103SJ leri vardır ve RAID 0 yapıyor çoğu.
  • Peki son soru bu modelin ömrü hakkında bişe bilen varmı :)
    Yada bad sector oluşumu varmı ?? :D

• hiç bir cihazın kesin şu kadar ömrü olur diye bi garantisi yoktur ama sen diskine iyi bakarsan fazla virüs bulaştırmassan ve disk araçlarından gerekli bakımları yaparsan tabiki daha uzun ömürlü olacaktır
  • Fazla ses çıkmasını istemiyorsan Seagate alma.
  • Arkadaşlar birşey danışacağım size... Harddisk olayında Ön bellek çokta önemlimi ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st31000524as-3.5-1tb-barracuda-sata-3.0-32mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=52581

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/wd-wd1002faex-3.5-1tb-caviar-black-sata-3.0-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44252

32 Mb ile 64 Mb arasında 50 60 TL fark var, peki bu fiyat farkına değerecek kadar performans farkı varmı arada ?

• rakamsal olarak var hem 32 mb bellekli hemde 64 mb bellekli disk kullandım arasında fazla bi fark görmedim sen gerçek fark arıyorsan raid 0 yapacaksın o zaman çok belli oluyor performans
  • Sanırım 32 mb olanını alacağım... Öyle %10-15 performans farkı olacağını zannetmiyorum ?
  • evet 16mb samsung bile okuma yazma hızı bazı 32 lerden fazla o tam kıyas olamaz..
  • Samsung HD103SJ aldım ama bazılarında olduğu gibi vınlama sesi var..
    Hadi onu süngerler felan keserimde bu hırıltılı çalışmasına ayar oldum kafa atma mı yok sa calışmasımı böyle anlamadın sizce nedirr???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.