Şimdi Ara

Hdd Ve Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm beyler ,yeni bi sistem topluyorum da P4 3.0 prescott ,512 mb 400 mhz ram X 2 ,ati radeon 128 mb 128 bit 9600XT. sistemin temeli bu ,anakart ve hdd konusunda çok kararsız kaldım.Performanslı 2 hdd lazım raid 0 baglicam,kapasitenin hiç önemi yok,ama çok performanslı olması lzm.Anakartta da overclock a elverişli ve yüksek performanslı bişi lazım.Anakartta üst sınırım 200 usd+kdv ,hdd ise tane başına 130-140 usd+ kdv.Ürünlerin satıldıı web sitelerinin adreslerini de yazarsanız cok ii olur.

Önerilerinizi bekliorum.

Not : Marka takıntım yoq

• Abit AI 7 ABit MAx 3 ya da MSI Neo2 PLS ya da FI2SR olabilir ekran kartı olayına gelince 9600xt yerine 9700 al şanlıysan pro çıkar HDD olayına gelince Seagate ya da Maxtor tavsiye ederim Samsung ta ısınma problemi cok yaşanıo

site olayına gelince

www.gigatek.com.tr
    www.mavibilgisayar.com
    www.xbilgisayar.com sitelerini tavsiye ederim ama sehirde soruşturmanı daha cok tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cold -- 7 Eylül 2004, 21:50:09 >

• ben i875P anakart tavsiye ederim.. Abit IC7-G..
  • Anakart için bişe diyemeyeceğim sanırım illa çok para vermeyi düşünüyorsunuz. Ben her zaman en ucuz olanı tercih ettim ve hep memnun oldum. İntel 875 Asrock Marka tavsiyemdir. Ama harddisk dediğiniz zaman Western Digital harddiskin eline su dökecek bir harddisk göremedim ben. Maxtor Seagate hikaye geliyor bana. Ama benden daha iyi bilenler vardır belki.
  • bence de sabit disk konusunda WD bir numara ama anakart konusunda maalesef sana katılmıyorum. Bilgisayarının tüm parçalarını taşıyan anakarttır. Cimrilik etmemek lazım. Ben şahsen yaşadım. Evet benim söylediğim anakart ucuz değil ama süper.

Daha ucuz bir şey istiyorsa arkadaş Asus P4P800 alabilir. Prescott olduğu için işlemcisi bios update'ten kurtulsun diye 875P önerdim ben.
  • öneriler için saolun arkadaşlar,biras önce baktım ABIT IC7-MAX III almaya karar verdim.Hdd olarak da W.DIGITAL 36 GB 10.000 RPM 8MB SATA RAPTOR dusunuorum,önerir misiniz.Teknik detayları fln da veriim bundan iki tane alsam raid olarak iyi performans verir mi?

General
    Rotational Speed 10,000 RPM (nominal)
    Buffer Size 8 MB
    Average Latency 2.99 ms (nominal)
    Contact Start/Stop Cycles 20,000 minimum

Seek Times (Average)
    Read Seek Time (Average) 5.2 ms
    Write Seek Time (Average) 5.9 ms (average)
    Track-To-Track Seek Time 0.7 ms (average)
    Full Stroke Seek 10.2 ms (average)

Transfer Rates
    Buffer To Host (Serial ATA) 1,200 Mbits/s (Max)
    Buffer To Disk 816 Mbits/s (Max)
  • asus p4c800 - seagate baracuda
  • öneriler için saolun anakartın siparişini verdim.Bide bu seagate in NCQ teknolojisi nedir?Gerçekten de pratikte 10000 rpm diskler kadar performans sağlıyo mu ?
  • cok performansli disk istiyosan IBM diskler su an piyasadaki en performanslilaridir. ancak kesenin agzini biraz acman gerek
  • hdd seçiminde dünya disk lideri seagate i tavsiye ederim başarılar
  • Marka takıntım yoq o yüzden marka yerine o markanın ürettiği modellerden tavsiye ederseniz daha iyi olur.Bu arada NCQ lu disklerden deneyen var mı?
  • hadi millet tavsiyelerinizi bekliorum, 1-2 güne sistemi tamamlamam lazım.NCQ'lu disklerden deneyen var mı ?
  • msı alma yeter,asus babadir,abit saglamdir gerisi hikaye,intel yeni chipsetlerin tanıtti bir de ona goz at
  • gecenlerde Samsung 120gb 8mb cache IDE disk aldim, bakalim gayet guzel ve hizli, isinma problemi de yasamiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.