Şimdi Ara

Hdd ve ssd tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2tblık hdd m yandığı için yenisini alacağım. Hem hdd hem ssd almak ve oyunlardan daha iyi performans almak istiyorum. Sistemim i7 3770k, gtx 1060, 16gb 1600mhz ddr3 ram, asus h8m pro anakart, 700watt psu ve win 10 64bit.
    Ayrıca merak ettiğim birşey daha var. Ssd sadece windowsu yüklemek için mi? Yoksa oyunlarında tam kapasite çalışması için ssd de mi yüklü olması gerekiyor. Maliyeti düşürmek için ssd yi küçük alsam zararı ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows'a şad yüklerseniz daha iyi olur daha hızlı açılır ve stabil çalışır. Oyunları ssd'ye kurarsan oyunların açılışı falan hizlanir daha az beklersin girişlerde. Küçük alirsan sonuç olarak işletim sistemini kurarsın daha az bir yer kalır gta v ve 10 12 gb boş yer kalır. Ssd fips yönünden pek fayda sağlamaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 128GB için ADATA SU800 var 200 lira. İçine windows ve programları kurduktan sonra 20-30 gb'lık bir alanı kişisel kullanımıza ayırabilirsiniz o alana yüklediğiniz oyunlar
    hızlı açılır. Fakat 128GB SSD çabuk dolar. Ben 250 GB Samsung 850 EVO kullanıyorum sürekli kullandıkça nerdeyse dolacak seviyeye geliyor zamanında 120 alacaktım son anda paraya kıyıp 250 aldım iyi ki 250 GB almışım diyorum.

Fakat yeni bir harddisk alırsanız örneğin ben geçen sene Toshiba 2TB DT01ACA200 aldım. Steam oyunlarımın çoğunu ona yükledim. Oyunlar açılırken belki 5-10 saniye daha yavaş açılıyor fakat zaten 60fps aldığım için oyun sırasında HDD ve SSD olması çok fark etmiyor. Bir miktar ses geliyor sadece performans farkı olmuyor.
  • Teşekkür ederim. Ayrıca 4tb 5900 hdd ile 2 tb 7200 hdd arasındaki hız farkı ne kadar olur? Cidden çok uygun fiyata 4tb hdd bulduğum için almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.