Şimdi Ara

HDD'yi Söküp SSD Taktım Notbook Açılmıyor.. [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba; öncelikle cahiliyetimi mazur görün.
    Bilgisayardan hiç anlamam, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 5-6 yıllık bilgisayarıma takmak için Kingston V300 120 Gb SSD aldım. Laptobumdaki HDD'yi söküp yerine SSD taktım. Veri transferi yapacagım herhangi bir aparat olmadığı için Windows 7 işletim sistemini sıfırdan SSD'ye kurayım istedim. Bios'tan Sata Achi Hard Disk yazanı seçip F10'a bastım. Ardından Boot'a gelip Cd/Dvd yazan kısmı en üste getirdim ve recovery cd'lerinden 64bit olanı taktım. Aynı işlemi 32bit olan cd ile de yaptım. [simage][/simage]Bilgisayar güç tuşuna basar basmaz kapanıyor hiçbir işlem yapmıyor. Belki 7-8 saattir uğraşıyorum. Aldığım SSD'de mi problem var yoksa benim kara cahilliğimden mi anlamadım. Bana acil yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. Eğer SSD arızalı ise geri göndereceğim.
    Laptobun özelliklerini CPU-Z görüntüleri koyarak veriyorum.
     HDD'yi Söküp SSD Taktım Notbook Açılmıyor.. [ÇÖZÜLDÜ] HDD'yi Söküp SSD Taktım Notbook Açılmıyor.. [ÇÖZÜLDÜ] HDD'yi Söküp SSD Taktım Notbook Açılmıyor.. [ÇÖZÜLDÜ] HDD'yi Söküp SSD Taktım Notbook Açılmıyor.. [ÇÖZÜLDÜ] HDD'yi Söküp SSD Taktım Notbook Açılmıyor.. [ÇÖZÜLDÜ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dudakpayi06 -- 8 Temmuz 2015; 18:06:20 >

• laptobun tam marka modelini yazın hocam.
  • Bunlar da cdler.. Biri 64 diğeri 32 bit.. Cdlerle alakalı bir problem mi var anlamadım...
     HDD'yi Söküp SSD Taktım Notbook Açılmıyor.. [ÇÖZÜLDÜ] HDD'yi Söküp SSD Taktım Notbook Açılmıyor.. [ÇÖZÜLDÜ]

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

laptobun tam marka modelini yazın hocam.

Asus K50İN Pentium Dual Core T4300 2.10 Ghz 4 GB Ram
  • ya şimdi pcnin hemen kapanması sıkıntılı.yoksa pc açılsa,diski biosda görmesi kitlense donsa vs başka da.
    eski hdd duruyor mu?sisteme eski hddyi taktığınızda açılıyor mu pc?
  • quote:

ya şimdi pcnin hemen kapanması sıkıntılı.yoksa pc açılsa,diski biosda görmesi kitlense donsa vs başka da.
    eski hdd duruyor mu?sisteme eski hddyi taktığınızda açılıyor mu pc?

Şuan eski HDD takılı hocam zaten. Gün boyu 50 kere söktüm geri taktım tek bir sefer bile kapanmadı. Çat diye açılıyor sıkıntısız kullanıyorum. HDD'yi söküp SSD'yi taktığımda bilgisayara güç gelmiyor. En fazla 2 saniye gelip kapanıyor. Hayatımda hiç işletim sistemi kurmadım. Bu SSD'nin içi komple boş ya acaba ondan dolayı mı hiç açılmıyor diyorum kendi kendime ama hiç açılmayan bir şeye işletim sistemi nasıl kurulsun değil mi? CD'ler Recovery cdsi ondan dolayı oluyor olabilir mi? Gerçi masaüstü bilgisayarımın Vista cdsini denedim onda da aynı hiçbir yükleme yapmıyor kapanıyor bilgisayar...

• yani sistemin açılması lazım,donanımsal bir sorun var ki pc çat diye kapanıor.
    benim size tavsiyem sdd yi başka bir pcde deneyin.masaüstü pcde mesela.belki arızalı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd taktım ekran gelmiyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yani sistemin açılması lazım,donanımsal bir sorun var ki pc çat diye kapanıor.
    benim size tavsiyem sdd yi başka bir pcde deneyin.masaüstü pcde mesela.belki arızalı olabilir.

Masaüstü pcde kardeşim bir proje için çizim yapıyor. Elimi bile sürdürmez. Hem bir şey falan olur da verileri falan kaybolursa kafayı yer sanırım. Yani başka bir bilgisayarda deneme şansım kalmıyor. Ya ben hatalı bir şeyler yapıyorum, ya benim külüstür laptop SSD'yi tanımıyor ya da ürün arızalı. Değişim yaptırsam gelen üründe de aynı sıkıntı olursa iade de edemem. En iyisi hepten iade edip bilmediğim şeylere burnumu sokmayayım ben. Belki son umut birileri çözüm önerisinde bulunabilir. Çok teşekkür ediyorum hocam değerli vaktinizden ayırıp yardımcı olduğunuz için..

• quote:

Orijinalden alıntı: dudakpayi06

quote:

yani sistemin açılması lazım,donanımsal bir sorun var ki pc çat diye kapanıor.

Masaüstü pcde kardeşim bir proje için çizim yapıyor. Elimi bile sürdürmez. Hem bir şey falan olur da verileri falan kaybolursa kafayı yer sanırım. Yani başka bir bilgisayarda deneme şansım kalmıyor. Ya ben hatalı bir şeyler yapıyorum, ya benim külüstür laptop SSD'yi tanımıyor ya da ürün arızalı. Değişim yaptırsam gelen üründe de aynı sıkıntı olursa iade de edemem. En iyisi hepten iade edip bilmediğim şeylere burnumu sokmayayım ben. Belki son umut birileri çözüm önerisinde bulunabilir. Çok teşekkür ediyorum hocam değerli vaktinizden ayırıp yardımcı olduğunuz için..

donanımsal bir arızanın tespitinde maalesef evdeki imkanlar kısıtlı oluyor.Yani başka bir pcde denemek gibi.
    Başka da birşey aklıma gelmiyor şu an.

• Hicbirsey takmadan deneyin bide belki ssd takilmis olarak gorulmuyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

Hicbirsey takmadan deneyin bide belki ssd takilmis olarak gorulmuyor olabilir

Biosta SSD'yi görebiliyorum. Yani çıkardığım HDD'nin yerinde SSD 120 GB Kingston yazıyor. Zaten onu hiç görmesem kesin arıza var SSD'de diyeceğim ama dediğim gibi görebiliyorum. Benim merak ettiğim şey işletim sistemi kurulu olmayan bir SSD ya da HDD bilgisayarın kapanmasına mı sebebiyet verir yoksa bilgisayarda güç olur fakat herhangi bir ekran mı olmaz? İnternetten öğrendiğim kadarıyla bu ricovery cdleri ile yeni bir işletim sistemi kurulamıyormuş.HDD'ye gömülü olarak gelen işletim sistemini düzeltmeye yarıyormuş. Bir tane işletim sistemi yüklü cd alıp denesem olumlu sonuç alır mıyım merak ediyorum...
  • quote:

quote:

Biosta SSD'yi görebiliyorum. Yani çıkardığım HDD'nin yerinde SSD 120 GB Kingston yazıyor. Zaten onu hiç görmesem kesin arıza var SSD'de diyeceğim ama dediğim gibi görebiliyorum. Benim merak ettiğim şey işletim sistemi kurulu olmayan bir SSD ya da HDD bilgisayarın kapanmasına mı sebebiyet verir yoksa bilgisayarda güç olur fakat herhangi bir ekran mı olmaz? İnternetten öğrendiğim kadarıyla bu ricovery cdleri ile yeni bir işletim sistemi kurulamıyormuş.HDD'ye gömülü olarak gelen işletim sistemini düzeltmeye yarıyormuş. Bir tane işletim sistemi yüklü cd alıp denesem olumlu sonuç alır mıyım merak ediyorum...

İsletim sistemi olmayan ssd veya hdd kapanmaya sebebiyet vermez baska bir ssd ile denemek veya mevcut ssd yi baska bir bilgisayarda denemek lazim net bir cozum uretebilmek icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Yahu mübarek sen en başta açıldığı gibi kapanıyor demedin mi?Şimdi de biosa girebiliyorıum diyorsun,oldu mu.

Sen internetten bir tane msdn iso win8.1 indir,usbye at oradan bir kurulum yapmayı dene başka birşey yapmadan önce

• quote:

quote:

quote:

Yahu mübarek sen en başta açıldığı gibi kapanıyor demedin mi?Şimdi de biosa girebiliyorıum diyorsun,oldu mu.

Sen internetten bir tane msdn iso win8.1 indir,usbye at oradan bir kurulum yapmayı dene başka birşey yapmadan önce

Hocam ben sıkıntımı yanlış aktardım sanırım. Power tuşuna basınca 1-2 saniye sonra geri kapanıyor lakin power tuşuna basar basmaz F2'ye basıp Bios'a girersem bilgisayar kapanmıyor, biostan çıktığım anda kapanıyor bilgisayar. Benim de aklıma USB ile işletim sistemi kurmak geldi. İndiriyorum bakalım akşama biterse bir de o şekilde deneyip sonra gönderirim ürünü. USB ile yükleme yaparken yine CD/DVD yazan kısmı mı en üste alacağım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben sıkıntımı yanlış aktardım sanırım. Power tuşuna basınca 1-2 saniye sonra geri kapanıyor lakin power tuşuna basar basmaz F2'ye basıp Bios'a girersem bilgisayar kapanmıyor, biostan çıktığım anda kapanıyor bilgisayar. Benim de aklıma USB ile işletim sistemi kurmak geldi. İndiriyorum bakalım akşama biterse bir de o şekilde deneyip sonra gönderirim ürünü. USB ile yükleme yaparken yine CD/DVD yazan kısmı mı en üste alacağım?

Anladım.O yüzden her zaman bol bol ayrıntı verin diyoruz ki böyle yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesin.
    usbden kurulumıu deneyip sonuçları yazarsınız buraya.
    ama biosda görünüyorsa ssd %99 sağlamdır.

• Bios update deneyin bir de belki alakası olmaz ama pili çıkartıp direk ac adaptör ile bağlayarak elektriği deneyin.
  • SSD'de bir sıkıntı yokmuş, sıkıntı tamamiyle recovery cdlerindeymiş. O cdler ile sıfırdan işletim sistemi kurulamıyor. Usb ile sorunsuz kurdum. Tavsiyeleriniz için teşekkürler..
  • Rica.lütfen konu başlığını editleyip sonuna çözüldü ibaresi ekleyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.