Şimdi Ara

HDDyi PCye bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seagate ST2000DM008 Sabit Sürücü, 2 TB, Gümüş

Amazondan 2tb seagate hdd yi aldım bilgisayara monte ettim ve sata + güç kablosunu bağladım bilgisayarı açtım aygıt yöneticisinden depolama ayalarına girdim oradan yeni basit birim oluştur diyerek harddiski seçtim ancak bir türlü yeni birim oluşturulmuyor biçimlendirme hatası alıyorum sebebi ne olabilir harddisk bozuk mu geldi

Bu arada harddiskten her saniye başı “ cız cız cız” diye hdd sesi geliyor ama çok kısık

Son durum ;

HDDyi PCye bağlamak
    HDDyi PCye bağlamak

Yine aynı hata ve hdd artık aygıt yöneticisinde gözükmüyor..

Bilgisayarı yeniden başlatttığımda ise bios yükleme ekranında kitli kalıyor başlamıyor bilgisayar powera bir kez basıp kapatıyorum tekrar basıp açıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 28 Kasım 2019; 7:21:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Sata kablosunu, sata portunu ve sata güç kablolarını değiştirerek dener misiniz? Sorun devam ediyorsa HDD'nizin kartı bozulmuş büyük ihtimalle. Veri kurtarma durumu varsa, aynı marka model HDD'nin kartını kullanarak verilerinizi kurtarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Sata kablosunu, sata portunu ve sata güç kablolarını değiştirerek dener misiniz? Sorun devam ediyorsa HDD'nizin kartı bozulmuş büyük ihtimalle. Veri kurtarma durumu varsa, aynı marka model HDD'nin kartını kullanarak verilerinizi kurtarabilirsiniz.
    Elimde fazladan sata kablosu yok hocam ama bunu sökerken eski yerinde 1tb seagate vardı yarım saat öncesine kadar aynı sata kablosu ile çalışıyordu bunu taktım durum bu

• HD Tune gibi yazılımlarla uzun error scan yapılabilir veya SMART verileri incelenebilir. SMART verilerinde interface error varsa yeni bir SATA kablosuyla denenebilir veya anakartın SATA soketinde sorun olmadığından emin olmak gerekir. Kablo/soket sorunu yoksa ve disk formatlanamıyorsa zaman kaybetmeye gerek yok direkt geri gönderin. İki adet DM008 iki sene içerisinde bozuldu fakat öyle bir ses hatırlamıyorum.

Konu hakkında bilgisi olmayanların donör disk bularak veri kurtarmaya çalışması şans oyunudur. Bu iş sadece aynı seri ve firmware'e sahip disk bulup PCB değiştirmekle alakalı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

HD Tune gibi yazılımlarla uzun error scan yapılabilir veya SMART verileri incelenebilir. SMART verilerinde interface error varsa yeni bir SATA kablosuyla denenebilir veya anakartın SATA soketinde sorun olmadığından emin olmak gerekir. Kablo/soket sorunu yoksa ve disk formatlanamıyorsa zaman kaybetmeye gerek yok direkt geri gönderin. İki adet DM008 iki sene içerisinde bozuldu fakat öyle bir ses hatırlamıyorum.

Konu hakkında bilgisi olmayanların donör disk bularak veri kurtarmaya çalışması şans oyunudur. Bu iş sadece aynı seri ve firmware'e sahip disk bulup PCB değiştirmekle alakalı değil.
    Geri gönderdim hocam başka bir yerden sipariş ettim aynısından seagate dedik güvendik ama yolda kaldık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayara Bağlayamadım
    12 yıl önce açıldı
    PS3 harddiski görmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.