Şimdi Ara

HDMI çıkışı artık çalışmıyor!!! Acil yardım!!1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, MSI GT70 Dragon Edition dizüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayarı HDMI ile AVR'ye bağlıyordum ve hem filmleri keyifle izliyor hem de müzik dinliyordum. Ancak uzunca bir süre önce birden HDMI çıkışı çalışmamaya başladı. Haftalardır bu keyiflerimden mahrumum ki, hem TV'yi hem de ses sisteminin salt bunun için almıştım. Durum şu;
    1. Bilgisayarın HDMI çıkışını AVR'ye ( Pioneer VSX 921 ) bağlayınca AVR üzerindeki HDMI ışığı yanıyor. Ama arada kesik kesik yanıyor, arada sabitleniyor.
    2. Bilgisayardan AVR'yi görebiliyorum ama ne ses ne de görüntü gidiyor.
    3. Bilgisayarı doğrudan TV'ye HDMI ile bağladığımda televizyonu bilgisayardan görüyorum. Ekran kartı sürücüsünden algılanmış oluyor ama yine görüntü ve ses gönderemiyorum.
    4. TV AVR'ye bağlı. Ancak TV yayınının sesini optik kablo ile bağladım AVR'ye. Sistem kusursuz çalışıyor.
    5. Farklı HDMI kablo denedim. Farklı HDMI girişlerini de kullandım ama tık yok.
    6. Bilgisayarın BIOS hariç tüm sürücü ve yazılımlarını güncelledim, değişen bir durum olmadı.

Gece müzik dinledim, sonra kapatıp yattım. Ertesi gün işten döndüğümde sistem çalışmadı. Hem TV hem de AVR aynı anda bozulmayacağına göre kolay kolay, sorun bilgisayarda.

İnternette durumu araştırdım. Intel HD Graphics 4000 yazılımından kaynaklanan bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Bu yazılımı kaldırdığımda sorun çözülmedi, aksine masaüstü ayarları bozuldu.

Son olarak, ben mi bilgisayar dünyasında bu kadar yabancı kaldım bilmiyorum ama, bir bilgisayarda nasıl oluyor da birden çok ekran sürücüsü oluyor. Hem nVidia'nın hem de İntelin sürücüsü var.

Bu sorunu yaşayan ve çözen birileri var mı aranızda?

Edit: Söylemeyi unutmuşum. Sistem 64 bit windows 8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolian7x -- 21 Haziran 2013; 14:05:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anatolian7x

Arkadaşlar, MSI GT70 Dragon Edition dizüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayarı HDMI ile AVR'ye bağlıyordum ve hem filmleri keyifle izliyor hem de müzik dinliyordum. Ancak uzunca bir süre önce birden HDMI çıkışı çalışmamaya başladı. Haftalardır bu keyiflerimden mahrumum ki, hem TV'yi hem de ses sisteminin salt bunun için almıştım. Durum şu;
    1. Bilgisayarın HDMI çıkışını AVR'ye ( Pioneer VSX 921 ) bağlayınca AVR üzerindeki HDMI ışığı yanıyor. Ama arada kesik kesik yanıyor, arada sabitleniyor.
    2. Bilgisayardan AVR'yi görebiliyorum ama ne ses ne de görüntü gidiyor.
    3. Bilgisayarı doğrudan TV'ye HDMI ile bağladığımda televizyonu bilgisayardan görüyorum. Ekran kartı sürücüsünden algılanmış oluyor ama yine görüntü ve ses gönderemiyorum.
    4. TV AVR'ye bağlı. Ancak TV yayınının sesini optik kablo ile bağladım AVR'ye. Sistem kusursuz çalışıyor.
    5. Farklı HDMI kablo denedim. Farklı HDMI girişlerini de kullandım ama tık yok.
    6. Bilgisayarın BIOS hariç tüm sürücü ve yazılımlarını güncelledim, değişen bir durum olmadı.

Gece müzik dinledim, sonra kapatıp yattım. Ertesi gün işten döndüğümde sistem çalışmadı. Hem TV hem de AVR aynı anda bozulmayacağına göre kolay kolay, sorun bilgisayarda.

İnternette durumu araştırdım. Intel HD Graphics 4000 yazılımından kaynaklanan bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Bu yazılımı kaldırdığımda sorun çözülmedi, aksine masaüstü ayarları bozuldu.

Son olarak, ben mi bilgisayar dünyasında bu kadar yabancı kaldım bilmiyorum ama, bir bilgisayarda nasıl oluyor da birden çok ekran sürücüsü oluyor. Hem nVidia'nın hem de İntelin sürücüsü var.

Bu sorunu yaşayan ve çözen birileri var mı aranızda?

Edit: Söylemeyi unutmuşum. Sistem 64 bit windows 8

Bende MSI GT70 kullanıcısıyım. Hemen şu çift ekran kartı olayına değineyim. İki tane farklı ekran kartı var. Biri NVIDIA biri INTEL. Intel'e onboard'ta diyebiliriz çünkü anakartın üstünde olur genelde. Bu Intel'in ekran kartı internette falan gezdiğinizde devrededir. Ancak güç isteyen oyunlara falan girdiğinizde NVIDIA ekran kartı devreye girer. İkisi koordinasyonlu olarak çalışır.

Bence sorun bilgisayarınızın ayarlarında. Donanımsal değil gibi geldi bana. Sağ alttan ses ayarlarını bir kontrol edin ve varsayılan ses aygıtını ayarlayın derim.

• Ses konusunda biraz yüklenmiş olabilirim. Raidcall programını kullanıyorum ve aynı anda müzik dinliyorum. Bunu yaparken de Raidcall'den çıkan sesi bilgisayarın hoparlörlerine yönlendiriyorum ve aynı anda çalan müziği AVR'ye HDMI ile gönderiyordum. Aslında bu da sorunsuz çalışmaktaydı. Ses ayarlarını da çok kurcaladım ama sanmıyorum ondan kaynaklandığını. Yine de akşam bir defa daha test edeceğim.

Bu arada sormak istedim, bilgisayardan memnun musunuz? Ben sadece klavyesinden şikayetçiyim, halen alışamadım ve o klavyesinde yazarken ikide bir yanlış karaktere basıyorum... :D

Fikir verdiğiniz için teşekkürler. Hiç olmadı Raidcall'ı kaldırır bir denerim. Belki ondan kaynaklı bir çakışma olmuştur...
  • Bende de böyle bir sorun vardı tabi sistemim laptopdan lcd tv HDMI bağlantısı şeklinde idi.Ne yaptıysam olmadı sürücüleri tekrar kurdum kaldırdım kodekleri bile yeniledim olmadı en son internete bağlı olduğu için windowsun güncelleme adı altında bazı ayarlarıda bozmuş olabileceği aklıma geldi ve yedeklemelerimi alıp temiz bir windows kurdum tabi kurarken iki tane işletim sistemi(win 7 + win 8) birden kurdum bu tür durumlar olursa diğerini açıp orada deneme yapıyorum.Sonuç hr şey düzeldi tabi ki.
    Ama sizin sorununuz düzelirmi bilemem umudu kestiyseniz sistemi tekrar kurun deneyin isterseniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.