Şimdi Ara

HDMI'dan monitör bağladıktan sonra bilgisayar kasmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel i7 4700MQ işlemci (HD Graphics 4600) ve GTX 765M ekran kartlı, 16 GB DDR3 RAM'li Monster bilgisayarıma Full HD monitör bağladıktan sonra bilhassa Chrome ve diğer normal işlemler kasmaya başladı.

Bellek ve işlemci kullanımları gayet normal. Tümleşik ekran kartından mı yapar bu sorunu? Nasıl çözerim?

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Hocam sürücülerde eksik var mı veya güncel olmayan?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepsi güncel hocam.

• Başka bir hdmi ile denediniz mi? bir de ekran kartlarından bir tanesini devre dışı bırakıp tekrar dener misin? Son olarak nvidia menüsünden hdmi üzerinden taktığın monitörün ayarlarını kontrol eder misin ? kaç hz değerinde görüyor ?

• Radical_Dreamer R kullanıcısına yanıt

Farklı HDMI ile denedim, diğer tavsiyenizi de akşam uygulayıp dönüş yaparım hocam. Teşekkür ederim.

Sistemde çeşitli buglar olduğu için 3-4 yıl sonra temiz bir kurulum yaptım. Isınma önemli ölçüde azaldı. Ama sistem gayet yeterli ve ram 16 GB olmasına rağmen Chrome yine kasıntı çalışıyor...

Hocam tümleşik Intel HD 4600 ekran kartını devre dışı bıraktığımda, HDMI'dan bağladığım monitör bağlantısı kesildi, kabloyu söküp taktım düzelmedi. Ayrıca Youtube'da izlediğim video kasmaya başladı. Sonra tam tersini yapıp, harici Nvidia GTX 765M ekran kartını devre dışı bıraktım, monitör çalışmaya devam etti, görüntüde bir bozulma olmadı ama Chrome ve özellikle Youtube yine çok kasmaya devam ediyor.

Ayrıca söyleyeyim ki, Mozilla'da böyle bir kasma söz konusu değil.

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

Donanım hızlandırma ile ilgili bir ayardı ama kusura bakma unuttum. chrome hardware acceleration on off şeklinde ararsan çıkacak. On ise off yap, off ise on yap....

Ve yani özel bir sebep yoksa Firefox'a terfi et geç gitsin...

• Sadece chrome da böyle bir sorunla karşılaşıyorsun doğrumu anladım. Diğer uygulamarlada oyunlarda böyle bir sorun yasamiyorsan chorme silip baştan kur. Donanım hizalndiriciyi aç.
    Chorme ayarlar , sistem , Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan.
    Bu ayarı aç kapa bir daha dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam harici Nvidia ekran kartına aldığımda görüntüde bir bozulma yok ama FPS düşüyor. Bu neden olur? Chrome'da gözle görülür bir yavaşlık var ama bilgisayar genel anlamda yavaş...

• Nvidia kontrol panelinden performansa çekin ve bütün doku süzmesi keskinleştirme ve bu tarz benzeri şeylerin tamamını kapatın

• Poison_veron P kullanıcısına yanıt

Hocam dediğinizi yapayım ama Nvidia ekran kartı sadece oyunlarda kullanılmıyor mu? Şu an ben kasmayı masaüstünde yaşıyorum ve Intel 4600 ekran kartı kullanılıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.