Şimdi Ara

HDMI - DVI kablo sorunu; Görüntü ekrana sığmıyo,net değil.. YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar PC'de Samsung Led Tv kullanıyorum ve ekran kartım Ati Radeon X1600 Series.. Bugüne kadar VGA kabloyla bağlanıyodum, hiçbir sorunum yoktu gayet memnundum.Ama hadi filmleri daha bi keyifle izleyelim dedim; ekran kartımın DVI çıkışı olduğu için, DVI to HDMI kablo aldım.HDMI'ı tv'ye bağlayıp DVI'yı da ekran kartına taktım.. Ama görüntü açıldığında VGA'yı mumla arattı :/ Ekranın kenarları boştu,siyahtı yani.. Görüntü ekrana sığmıyodu ve görüntü hiç net değildi.. Karlı gibiydi; yazılar vs. bile zor okunuyodu.. Full çözünürlükte oluyo bunlar bu arada; çözünürlüğü düşürdüm ekran oturdu ama bu sefer renk ve netlik azaldı masaüstü simgeleri büyüdü.. Bu arada tv ayarlarinda ve kabloda sorun yok !! Siizce sorun ekran kartımın eski olmasında mı ??? Şuan tekrar VGA'yı taktım kullanıyorum; Ama HDMI - DVI'da çalışması için başka bi ayar falan var mıdır?

• Hemen hemen aynı sorun bende de var. Tek fark benim ekran kartım yeni. HD 5850 var bende ve HDMI kablo ile bağlantı kuruyorum ama kenarlarda boşluklar kalıyor. Buna nasıl çözüm bulacağız ben de merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 15 Kasım 2011; 22:17:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lonesoldier

Hemen hemen aynı sorun bende de var. Tek fark benim ekran kartım yeni. HD 5850 var bende ve HDMI kablo ile bağlantı kuruyorum ama kenarlarda boşluklar kalıyor. Buna nasıl çözüm bulacağız ben de merak ediyorum

Çoğu kişi yaşıyomuş aynı sorunu, anlamadım gitti.. Pc'ye hdmi ile bağlanamayacak mıyız yaw ?? O zaman niye hdmi girişi var diye yüzlerce dolarlık ekstra fiyatla monitör satıyolar Ben bu problem yüzünden, ekran kartı güçlü olan yeni bi pc almayı düşünüyorum.Zaten istiyodum bu vesile olcaktı; ama aynısı yine olacaksa hiç almiyim o zaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

quote:

Hemen hemen aynı sorun bende de var. Tek fark benim ekran kartım yeni. HD 5850 var bende ve HDMI kablo ile bağlantı kuruyorum ama kenarlarda boşluklar kalıyor. Buna nasıl çözüm bulacağız ben de merak ediyorum

Çoğu kişi yaşıyomuş aynı sorunu, anlamadım gitti.. Pc'ye hdmi ile bağlanamayacak mıyız yaw ?? O zaman niye hdmi girişi var diye yüzlerce dolarlık ekstra fiyatla monitör satıyolar Ben bu problem yüzünden, ekran kartı güçlü olan yeni bi pc almayı düşünüyorum.Zaten istiyodum bu vesile olcaktı; ama aynısı yine olacaksa hiç almiyim o zaman..

Vallahi aynı durum bende de var. Dediğin gibi o kadar para verip yeni kart ve ekran alıyoruz ama sonuç hayalkırıklığı. Kendi uğraşlarımla bir çözüm bulamadım. Eğer başka bir ayarı varsa yardım bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Vallahi aynı durum bende de var. Dediğin gibi o kadar para verip yeni kart ve ekran alıyoruz ama sonuç hayalkırıklığı. Kendi uğraşlarımla bir çözüm bulamadım. Eğer başka bir ayarı varsa yardım bekliyorum.

Sorma hocam ya acaip kıl oldum.. Herkeste olan bi durummuş bu; ee o zaman DVI HDMI kablo kavramı neden üretilip satılıyor ??? Mecbur HDMI çıkışlı bi ekran kartın olacak ki HDMI girişli monitörün yada tv'nin tadını çıkarasın.. VGA ile devam artık napalım

• benq e2420 hd 6950 ile ayni sorunu ben yasiyorum.bunu duzeltmenin tek yolu catalystden goruntuyu ekrana sigdir gibi birsey olmali.inanin su an aklimda degil catalystde nerde old.yazarim.
    hocam yukarda yazmis vga ile sikinti olmazken hdmi ile boyle sacma bir okadar komik bi sikinti yasamamiz gercekten ilginc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyldz -- 16 Kasım 2011; 8:53:11 >
  • Sorunun çözümü var ben de samsung tv kullanıyorum. TVde HDMI girişinin karşına ekran türünü PC olarak seçersek otomati olarak düzeliyor. Olmazsa ekran ayarlarından genişlet vb. var deneyerek bulunuz. Son olarak da catalyst ayarlarında bunun ayarı var. Yok ise son sürümünü indirip kurun.
  • Hocam ekran kartın 6 senelik teknolojiye sahip haliyle artık zayıf kalıyor o çözünürlüğü dijital olarak verebilmek için. Üst model kartlarla problem yaşamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seb_gymn

Hocam ekran kartın 6 senelik teknolojiye sahip haliyle artık zayıf kalıyor o çözünürlüğü dijital olarak verebilmek için. Üst model kartlarla problem yaşamazsın.

bu modelle degilde direk ati ile ilgili bir durum.3 ekran kari var.ilk hocamin yazdigi 5850 ve 6950.hdmi takuldimi ekran boyutu artinca cozunurluk full olmasina ragmen ekranin kenarinda siyah bosluklar kaliyor.aksam tam yerini yazarim bunu yapinca bu bosluk gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydar_abi

Sorunun çözümü var ben de samsung tv kullanıyorum. TVde HDMI girişinin karşına ekran türünü PC olarak seçersek otomati olarak düzeliyor. Olmazsa ekran ayarlarından genişlet vb. var deneyerek bulunuz. Son olarak da catalyst ayarlarında bunun ayarı var. Yok ise son sürümünü indirip kurun.

Ama Hdmi ile baglaninca Pc'yi secsem nolcak? Pc'yi secersem direk D-sub'a yonlendiricek,ee orasi da takili olmadigi icin sinyal yok bilgisi cikicak.. Ati Catalityst'i indircem bugun ama ise yarayacagini zannetmiyorum,sadece goruntu boyutu sıkıntım olsa iyi.. Ama netlik ve renkler de cok kotu :/ 1920 x 1080 'de ekran kartim desteklemiyo herhalde..
  • quote:

Hocam ekran kartın 6 senelik teknolojiye sahip haliyle artık zayıf kalıyor o çözünürlüğü dijital olarak verebilmek için. Üst model kartlarla problem yaşamazsın.

Haklisin hocam.. Ekran kartimdan kaynakli bi problem,neyse pc'yi degistirmeyi dusunuodum bu da vesile olcak herhalde.. :)
  • quote:

quote:

Haklisin hocam.. Ekran kartimdan kaynakli bi problem,neyse pc'yi degistirmeyi dusunuodum bu da vesile olcak herhalde.. :)

Kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

quote:

bu modelle degilde direk ati ile ilgili bir durum.3 ekran kari var.ilk hocamin yazdigi 5850 ve 6950.hdmi takuldimi ekran boyutu artinca cozunurluk full olmasina ragmen ekranin kenarinda siyah bosluklar kaliyor.aksam tam yerini yazarim bunu yapinca bu bosluk gidiyor

Hocam nerden yapıyoruz bu full ekran ayarını onu yazarsan akşam gerçekten süper olur.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam nerden yapıyoruz bu full ekran ayarını onu yazarsan akşam gerçekten süper olur.

mesai bitmesine az jaldi.eve gideyim resim ekler tam yerini yazarim.
    yabanci forumdan buldum ise de yariyor hic bir sorun yok.ama biz elle yapmadan tipki vga daki gibi tanisa super olur

• resim üzerinde gerekli açıklama mevcut.umarım sizdede işe yarar.sonucu buraya yazarsanız sevınırım.ılerde muhakkak bırılerıne lazım olur.bu şekilde herhangi bir cozunurluk ve goruntu kaybıda yok

• Evet açıkladığınız gibi yaptım ve oldu. İlk başta Scaling options yoktu bende ama menülerden bazı ayarları açık kapatırken oda çıktı sonra.

Teşekkür ediyorum. Umarım bu topic benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlara faydalı olur
  • quote:

Evet açıkladığınız gibi yaptım ve oldu. İlk başta Scaling options yoktu bende ama menülerden bazı ayarları açık kapatırken oda çıktı sonra.

Teşekkür ediyorum. Umarım bu topic benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlara faydalı olur

homm ben hiç bir ayarı ile oynamadım.ama preferences kısmında yanı ccc nın sag tarfaında ayarlar kısmında sanırım standart bırde alternatıf gorunus var.onlardan bırı acık oldugu ıcın bu alt menulerdee gozukuyor..işinize yaradığına cok sevındım hocam.
  • quote:

resim üzerinde gerekli açıklama mevcut.umarım sizdede işe yarar.sonucu buraya yazarsanız sevınırım.ılerde muhakkak bırılerıne lazım olur.bu şekilde herhangi bir cozunurluk ve goruntu kaybıda yok

Catalyst'i nerden indircez hocam ? Bende yok o program...

• quote:

quote:

resim üzerinde gerekli açıklama mevcut.umarım sizdede işe yarar.sonucu buraya yazarsanız sevınırım.ılerde muhakkak bırılerıne lazım olur.bu şekilde herhangi bir cozunurluk ve goruntu kaybıda yok

Catalyst'i nerden indircez hocam ? Bende yok o program...

ekran karti driverini indrirken driverin paketinin icinde catalsyts var.sizin ekran karti modeli neydi bilmiyorumda sitesine bakarsanjz.yada once google yazin ati driver diye ordan ekran kartiniz ve isletim sisteminize uygun en son driveri indirip kurarsaniz catalyst yuklenmis olur hocam.

• quote:

benq e2420 hd 6950 ile ayni sorunu ben yasiyorum.bunu duzeltmenin tek yolu catalystden goruntuyu ekrana sigdir gibi birsey olmali.inanin su an aklimda degil catalystde nerde old.yazarim.
    hocam yukarda yazmis vga ile sikinti olmazken hdmi ile boyle sacma bir okadar komik bi sikinti yasamamiz gercekten ilginc.

bende bu arkadaşın dediği yöntemle o boşluklardan veya fazlalıklardan kurtuldum Ama windows yazılarında bir sıkıntı var bununla ilgili fikri olan bu konuya yazabilir arkadaşlar.....

http://forum.donanimhaber.com/m_54551900/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.