Herkese merhaba. Gigabyte Aero 15 dizüstü bilgisayarımı, ikinci bir monitöre HDMI ile bağlayarak kullanıyorum. Laptopumun kendi ekranında herhangi bir problem yaşamazken, harici monitör üzerinde bir sorunla karşı karşıyayım. Win+P kombinasyonu ile uzat seçeneğini kullanırken enteresan bir durum yaşıyorum. Masaüstündeyken farenin sağ tuşuna bastığımda, görev çubuğunun sağındaki gizli simgeleri göster butonuna tıkladığımda, başlat butonuna tıkladığımda ya da herhangi bir pencere açtığımda, harici monitörümde görüntü gidip geliyor. Ekrana gelen pencerelerin içi çoğu zaman siyah kalıyor.
Monitörü ve kabloyu farklı cihazlarla test etme imkanım oldu ve bunlarla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. İki monitörün de Hertz ve çözünürlük değerleri eşit. Ekranı uzat seçeneği yerine yinele gibi seçenekleri denediğimde ya da yine uzat seçeneğini seçip oyuna girdiğimde de bu sorunla karşılaşmıyorum. Sadece bahsettiğim durumlarda böyle bir şey ile karşılaşıyorum.
Sorunu sadece, aygıt yöneticisi üzerinden GTX1060 ekran kartını devre dışı bırakıp, tekrar etkinleştirerek çözüyorum. Tabii ki kalıcı olmuyor. Bilgisayarımı yeniden başlattığımda sorun genelde tekrarlıyor. Bu sinir bozan durumu çözmeme yardımcı olursanız sevinirim. Herkese hayırlı ramazanlar ve sağlıklı günler diliyorum