Birkaç konuyu inceledim forumda ama benim sormak istediğimle ilgili tam bir yanıt bulamadım.
Bende HP Pavilion dv6-2312et modeli notebook var. 22" LCD TV'ye HDMI kablosuyla bağlı durumda. 5+1 ses sistemi almayı düşünüyorum, ancak hakikaten 5+1 ses alabileceğimden şüpheliyim. Yani 5+1 alıp da 2+1 ile kalmayayım, zaten 2+1'im var. Laptoptan direk 5+1 alamıyorum anladığım kadarıyla ancak sesi zaten TV'den alıyorum HDMI sağolsun. Dolayısıyla ses sistemini TV'ye bağlayarak 5+1 kalitesinde alabilir miyim sesi?
Öğrenci işi bi X-530 yetecektir bana onu da belirtmem gerekirse.
x530 tek başına yetmez herşeyden önce decoder içeren bir hoparlör sistemi düşündüğün yapı için şarttır.
diğer bir nokta lcd üzerinde laptop üzerinden gel sesi dışarı aktarmak için bir s-pdif kanalı olmalı yoksa zaten başta tv bağlantı opsiyonunu kaybediyorsun.
s-pdif kanalı olsa dahi markadan markaya modelden modele değişen başka bir durum varki kimi modeller laptoptan gelen sese hiç dokunmadan dışarıya aktarırken(ki sana lazım olan opsiyon bu) kimi stereo olarak aktarmakta harcama yapmadan önce elde bulunan cihazların özelliklerini tam olarak öğrenmeniz lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: activ
x530 tek başına yetmez herşeyden önce decoder içeren bir hoparlör sistemi düşündüğün yapı için şarttır.
diğer bir nokta lcd üzerinde laptop üzerinden gel sesi dışarı aktarmak için bir s-pdif kanalı olmalı yoksa zaten başta tv bağlantı opsiyonunu kaybediyorsun.
s-pdif kanalı olsa dahi markadan markaya modelden modele değişen başka bir durum varki kimi modeller laptoptan gelen sese hiç dokunmadan dışarıya aktarırken(ki sana lazım olan opsiyon bu) kimi stereo olarak aktarmakta harcama yapmadan önce elde bulunan cihazların özelliklerini tam olarak öğrenmeniz lazım.
Decoder içeren dediğin olay ne fazla anlamıyorum da ses olaylarından :)
Bilgisayar Olarak Çalışırken TV'den Ses Alabilme : Var şöyle bir şey yazıyor dediğinle ilgisi var mı
Yardımcı olabilecek yok mu?
Eğer stereo kaynağı 5.1 olarak olarak dinlemek istiyorsan sadece 5.1 sistem alman yetmez, dekoderli bir sistem alman lazım ki iki kanal sesi 5+1 kanal olarak yeniden kodlasın. Şöyle de yapabilirsin, bie dekoder alırsın, creative ddts-10 veya logitech z5500 dekoderi gibi, ya da laptoplara bağlanan harici bir ses kartı alırsın, x-fi surround gibi, ona da 5.1 sistemini bağlarsın, görüntüyü tvden sesi ise ses sisteminden alırsın.