iyi günler arkadaşlar bir tane samsung lcd tv aldık, buna bilgisayarımızda bulunan asus en 9500 gt hdmi çıkışlı ekran kartından ses ve görüntü aktaralım dedik, fakat bir türlü görüntü aktarılmasında sorun yaşanmamasına rağmen ses aktarılmasında sorun yaşadık, anakart üzerindeki spd-in ile ekran kartı arasındaki bağlantıyı gerçekleştirdik fakat bir türlü ses aktaramadık bu konuda ne yapabiliriz. yardımlarınızı bekliyorum.
Sorunun şu: ekran kartı ile ses kartı arasında bir bağlantı kurman lazım. Ekran kartı ve ses kartı üzerinde bu bağlantı için özel portlar mevcut göreceksin. O kısa kabloyu tak ve bağlantıyı kur, sorunun çözülür. Bir de hdmi kablonun ses taşıma özelliğinin olması şart, demedim ama belirteyim.
ekran kartı ile anakart üzerindeki s/pdif - in bağlantılarını gerçekleştirdik ona rağmen yine ses olmadı, ama denetim masasındaki ses aygıtlarında s/pdif - in ayarı pasif duruyor, yani kaydırma çubuğu aktif olmuyor,ana kart üzerindeki ses aygıtını kullanıyoruz o yüzden olabilir mi acaba.
benim dediğim ses kartı ile ekran kartı arasındaki bağlantı, ( anakart değil )o spdf kablosundan bir tane daha olmalı. Ya da anakarta taktığını çıkar, ses kartına ve ekran kartına tak öyle dene, olması lazım. HDMI kablonun sesi de ilettiğini varsayıyorum, hepsi iletmez.
dedim ya ses kartı onboard, ekran kartı asus en 9500 gt hdmi çıkışlı, yani ses kartı yok makinede on board onun yüzünden anakarta taktık, yinede ses olmadı. ses simgesine tıklayınca oradaki spdif in ayarı aktif değil pasif duruyor acaba ondan olabilir mi?
pardon yeni gördüm onboard olduğunu, evet ondan. Normali dediğim gibi yapılır.
Bios tan aktive et. Anakartın üzerindeki ses çıkışlarını. Kabloyu da güzelce bir kontrol et. Çalışması lazım.
biostan nasıl takviye edeceğim ki anakartın üzerindeki bütün herşeye baktım başka ses ile ilgili herhangi bir şey yok, ekran kartının üzerinde zaten verdikleri kablo ile bağlantı yapılan bir yer var, oda direkt spdif gidiyor bence de olması lazım ama bir türlü olmadı.
spdif ile çevirici bir kablo kullanıp yapabilirsin. kasanın arkasındaki normal çıkışlara bağlarsın. Çalışır.
sorunu çözdük arkaaşlar, normalde yaptığımız işlemlerinhepsi doğruymuş fakat ses kartı ve ana kartı güncelleyince sorundüzeldi çalıştı. teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme