Şimdi Ara

Tv ye ses sistemi bağlayamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
31.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar alttaki ilk resim ses sistemimin arka paneline ait, diger resim ise televizyonumun arka paneli, televizyonumda kulaklık çıkışı yok bunun yerine " Pc audio" ve "coax audio" denen iki tane ne olduğunu bilmediğim soket var, ben bu tv ye ses sistemini nasıl bağlayabilirim. Her ikiside sunny marka,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kakatay K kullanıcısına yanıt
    Google'da led Tv'ye 5.1 bağlamak diye aratırsanız, benzeri 100 tane konu bulabilirsiniz

Pc Audio'nun ne olduğunu resimden çözemedim ama muhtemelen kulaklık çıkışıdır diye düşünüyorum. Eğer kulaklık çıkışı ise alttaki linkteki gibi, bir ucu kulaklık diğer ucu rca soket olan bir kablo ile ses sistemin alttaki aux kısmına bağlantı yapabilirsiniz. Bu şekilde 2.1 şeklinde ses alırsınız.
    http://www.vatanbilgisayar.com/slx-857-35mm-erkek-den-2-rca-erkek-ses-kablo-15m.html

Bunun dışında koaksiyel (coaxcial) çıkış ise bir dijital ses çıkışıdır. Eğer tv'niz koaksiyel çıkışından 5.1 ses verebiliyorsa harici bir dekoder alıp ses sisteminizi 5.1 olarak kullanabilirsiniz. Bunun için tv'nizin tam modelini yada teknik özelliklerini gösteren sayfanın linkini paylaşırsanız daha net bir yorum yapabilirim.

Harici dekoder olarak da Türkiye'de playvision hda-51 diye bir model var. 180 tl'ye satılıyor.
    http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php

Yada aynı ürünü Ebay'den 35$'a yani 100tl gibi bir paraya alabilirsiniz. Orada da adı HD Audio Rush diye geçiyor.
    http://m.ebay.com/sch/i.html?isRefine=true&_pgn=1&_nkw=hd+audio+rush&_sop=15

• Her akşam tv lerdeki saçma sapan türk dizilerinden bıktım ve bundan dolayı gittim harici hard disk aldım içini filmlerle dizilerle doldurdum. Filmleri izlerken tv sesini sonuna kadar açmama rağmen kısık bir ses aldıgım için, Evde hali hazırda yatan sunny marka 5+1 ses sistemimi takmak istedim, bir ucu kırmızı beyaz rca soket diğer ucu kulaklık olan kablo ile tv nin PC AUDIO kısmına bir hayli zorladım ama nafile ses alamadım. Daha sonra elektronikçi arkadaşımın dükkanına gittim ve bana her iki ucu rca olan kablo verdi ve COAX AUDIO kısmına bağlamamı söyledi, bir heyecanla koşarak onuda denedim ama yine olmadı, sonra bimekse giderek oradaki çalışanlara sordum, orada benimki ile aynı tv ye sahip bir kişi, coax dönüştürücü almam gerektiğini bir kablo ile bu işi çözemeyeceğimi söyledi. Internetten coax dönüstürücülere baktım fiyatı uygun rastgele bir şey alacaktım ki, bu forumda sorup ondan sonra alayım dedim. Bu arada sunny kadar dandik bir başka marka var mıdır? Bilmiyorum! Ne Tv modelime ne de ses sistemime ait, internette bir sayfa bulamadım, tv galiba şu alttaki linkteki olsa gerek
    http://www.aldido.com/sunny-42-inc-usbmovie-full-hd-led-televizyon
    TV markası sunny SN042DLD12AT050
    Ses sistemi sunny AV-02S
    Verdiğin yanıt için teşekkür ederim turuncu55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kakatay -- 5 Kasım 2015; 6:58:32 >

• Bu aparat dışında başa bir şey kullanarak surround ses alamazsınız, tek çareniz bu.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/optik-coaxial-to-stereo-rca-converter-cevirici-122235091

Tabi o da coaxial çıkışınız surrounda 5+1 destekliyorsa ki çoğu orta sınıf samsung lg tvlerin optik çıkışları bile 2 kanal ses veriyor.

Eğer coaxial çıkış surround ses vermiyorsa,

bu kablo işinizi görür; (pc audionun kulaklık çıkışı olduğunu varsayıyorum

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/3-5-mm-stereo-rca-lale-tos-kablo-sifir-192313460

• Dostum siz Tv'nin arka panelinin tamamının resmini çekip, buraya ekler misiniz? Belki model numarası başka bir şeydir.

Bunun dışında 5.1 yani çevresel (surround) ses almak için yukarıdaki mesajımda linkini verdiğim dekoderlerden almanız gerekiyor. The wade isimli arkadaşın paylaştığı dekoder ile sadece stereo ses alabilirsiniz.

Yalnız ebay'de 15-20 tl'ye satılan bu cihazı burada 80tl gibi fahiş bir fiyata satıyorlar. Bu sebeple Ebay'den alıp çok daha ucuza çözebilirsiniz.

http://m.ebay.com/sch/i.html?_nkw=coaxial+to+rca+converter&isNewKw=1&mfs=GOCLK&acimp=0&_trksid=p2053742.m2428.l1313.TR4.TRC2.Xcoaxial+to+rca+converter&sqp=coaxial+to+rca+converter

• Tv nin arkasında bulunan tek etiketin resminide ekliyorum.

Mübalağasız 10 kez kulaklik çıkışı var mıdır diye tv nin panelini inceledim. Sunny servisini iki kez ayrı ayrı aradım, onlarda kulaklik çıkışının olmadığını söylediler. Ses sisteminin kompanent olmasi gerektiğini söylediler. Pc audio nun ses çıkışı olmadığını coax audio soketinin ses çıkışı oldugunu ve surround desteklediğini söylediler.
    Tv nin panelinde bulunan boş soketler,
    Hdmi,usb,vga,coax audio, pc audio,
    Tv hakkinda internet üzerindede pek bir şey bulamadım, coax tan aux a giriş meselesini arattığımda birbirinden farklı bir çok dönüştürücü seçeneği çiktı ve kafam iyice karıştı,
    Kullanım kilavuzundada çok sinırlı bilgi var. verilen cevaplar icin teşekkur ederim. Turuncu55, thewade

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kakatay -- 5 Kasım 2015; 23:51:46 >

Dostum senin Tv'nin modelini nette aratınca aşağıdaki gibi bir PDF kullanım kılavuzu buldum.

http://www.sunny.com.tr/images/kurulum/kurulum-42_assos_smart_uydulu_led.pdf

Bu manueldeki 9.sayfada ses menüsünün resmini koymuşlar. Orada dijital ses çıkışı anlamına gelen spdif (Sony/Philips Digital Interface Format) diye bir kısım var. Karşısında pcm yazar. Dijital ses çıkışını pcm seçtiğinizde sesi 2 kanal yani stereo olarak iletir.

Ama pcm dışında lpcm yada raw vs gibi seçenekler varsa o zaman sesi 5.1 olarak iletebilme şansı var. Pcm dışında hangi seçeneklerin olduğunu yazarsanız yada fotosunu eklerseniz daha net yorum yapabilirim. Özellikle raw yada direct gibi birşey yazarsa o zaman tam istediğimiz gibi olur.

Nedenini sorarsanız da raw İngilizce ham (işlenmemiş) demektir. Bu sayede sesin tv tarafından hiç dokunulmadan dekodere aktarılabilmesi imkanınız olur. Sesin hiç dokunulmadan aktarımı olayı passthrough yada bitstream olarak geçer.

Bu bitstream yada passthrough denilen özellik 8-9gb gibi boyutları olan dts yada dolby sesli filmlerde çok işinize yarar. Bu sayede işlenmemiş sesi dekoder kendi çözer ve gerektiği şekilde ses sistemine aktarır. Bu sayede gayet güzel bir çevresel (surround) ses elde edersiniz.

Eğer raw yada direct vs diye geçen seçeneğiniz varsa o zaman ebay'dan HD Audio Rush diye geçen 5.1 dekoderi alırsınız. O zaman film keyfiniz ciddi şekilde katlanacaktır.
    http://m.ebay.com/itm/Channel-AC3-DTS-5-1-Analog-Output-HD-Audio-Rush-Digital-Surround-Sound-Decoder-/281450683419?nav=SEARCH

Bu arada dts ve dolby ne derseniz; bunların filmler için kullanılan 2 rakip ses formatı olduğunu söyleyebilirim. Kalite olarak ise şu şekilde karşılaştırabilirsiniz. Standart bir mp3 şarkı genelde 128kbps bir değerdedir. MP3 formatında bu değer maksimum 320 kbps olur.

Dolby'de bu değer 640 kbps iken dts olduğunda ise 1506 kbps oluyor. Hali ile sesi bu formatta olan filmlerin ses kalitesi çok çok daha iyi oluyor. Dolby yada dts sesli mkv formatındaki bir 1080p film ise ortalama 8-10 gb arası oluyor. Eğer hdd'ye film doldurtuyorsanız filmleri bu şekilde tercih edin.

Bunun dışında Tv'nin doğrudan ses aktarma özelliği yoksa daha ucuz olan alttaki stereo dekoderi alırsınız.
    http://m.ebay.com/itm/Digital-Optical-Coaxial-Toslink-Signal-to-Analog-Audio-Converter-Adapter-RCA-SU-/381109765494?nav=SEARCH

eğer tv sesi doğrudan aktaramıyorsa Tv'nin ses menüsündeki surround (çevresel) ses özelliğini açarak yapay da olsa çevresel ses elde etmeniz belki mümkün olabilir. Bunu denemek lazım. Yada bazı ses sistemlerinde 2 kanal olarak gelen sesleri matrix yada dolby Pro Logic vs gibi isimlerle geçen özelliklerle 5.1 şekilde dağıtabiliyorsunuz.
    Fakat hiçbir şekilde orijinal 5.1 şeklinde aktarılan bir ses düzeneğinin yerini tutamıyor. Bu şekilde orijinal 5.1 sesli olan bir filmi orijinal ses dağılımına göre izlediğinizde aradaki farkı rahatlıkla hissedebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın ses sisteminin tam özelliklerini bulamadım ama sanırım zaten dts decode edebileceğini düşünmüyorum.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Ses sistemi klasik Pc 5.1'i. O yüzden dts, dolby yada dijital sesleri çözecek dekoder öneriyorum.

İşin püf noktası Tv'nin coaxial yani dijital sesleri ellemeden gönderip gönderemediğinde.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Tabi haklısınız.

Ancak daha önce de dediğim gibi coaxialın surround sesi iletmesi önemli, bu da sizin dediğiniz gibi sesi raw olarak iletebilmesinden geçiyor.

Yoksa bir çok samsung tvnin optik çıkışı bile surround ses vermiyor, sei bir şekilde işliyor.
    Pc audio genelde, bilgisayarın vga veya dvı çıkışından tv vga veya dvı çıkışına bağlantı yapıldığında,,, pc ses kartından ayrıca ses aktarımı yapmak içinidir.

kullanma kılavuzuna göre tv ye arkadan bakınca; earphone yazan yer, kulaklık veya anfi çıkışıdır. skart girişi olan yerin en altı veya en üstü.. modele göre farklılık göstermiyorsa vardır.
    http://i.hizliresim.com/V6RXQn.jpg
  • Benim tv nin kullanım kılavuzuna ait teknik resmini ekliyorum. Emin-firtina'nın eklediği teknik çizim. Sunny' nin net ortaminda gezen ve 3 serisine ait kullanım kılavuzundan alıntı olduğunu sanıyorum.

Turuncu55 in bahsettiği detaylarla alakalı resimleride alt kısma ekliyorum.

Ses sisteminin ön panelinde, ses sistemine ait özelliklerden bahseden resimleride ekliyorum.

Anladığım kadarıyla turuncu55 in önerdiği dönüşturucuyu almak farz oldu. Daha ucuza çozme fırsatı olamaz mi sizce? Yada televizyonumu gidip babamin samsung smartla değistirmeliyim. Emin-Firtina, turuncu55, the wade, ilginiz ve paylaşımınız için teşekkür ederim.

• konu için çok teşekkür ediyorum. Aldığımız axen tv nin dandik hoparlörleri en kısık seste bile cızırdıyor. Coax audio girişi var ilk mesajdaki resimdeki giriş.

Bizim elmizde hoparlör yok. O girişe uyacak ucuz yollu bir hoparlör önebilirmisniz bana rica etmsem. Soundbarlara bakınca optik girişliler. Normal 2+1 ler de 3.5 girişli.

Direk alıp o coax audio girişine takabileceğimiz bir hoparlör varmıdır? çok teşekkür ederim şimdiden emeğiniz için
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Coax girişli hoparlör bulmanız çok zor.

Aşağıdaki gibi bir DAC kullanarak, TV'yi Coax girişine, hoparlörleri ya da amfiyi analog çıkışa bağlayabilirsiniz.

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pro-ject-dac-box-e-audio-upgrade-for-tv-sat-computer-etc-315130495/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 11 Ağustos 2016; 9:32:19 >
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    bende var dijital analog çevirici,, kullanırım diye aldım, aile evi olunca, hoparlör falan kuramadım, boşta kaldı.
  • Bendede ayni tv var. Bende once coax ses donusturucu almayi dusundum baktim pahali. Aklima tv nin uzerindeki dandik dahili uyduyu degistirmek geldi. 50 tlye kulaklik cikisi olan usb li dijital bir uydu aldim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.