Şimdi Ara

HDMI uydu alıcısı ile DVI monitörü bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aşağıdaki uydu alıcısı
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=94074&ad=SEOUL-HiREMCO-X3-KART-OKUYUCU--HDMi-CiKiS-USB-Uydu-Sistemleri
    ile aşağıdaki monitörü
    http://www.hepsiburada.com/Liste/inca-il-1023-dvi-23-2ms-multimedya-full-hd-wide-screen-lcd-dvi-monitor-parlak-siyah/ProductDetails.aspx?productId=bd56544&categoryId=986

bağlamak istiyorum.
    HDMI to DVI kabloya ihtiyacım var sanırım.
    Monitörde dahili haporlörden ses alabilirmiyim?
    DVI çıkışı 18+1 mi yoksa 24+1 mi olmalı? yoksa farketmez mi?
    Teşekkürler

• hdmi to dvi kabloda ses kablosu yoksa uydu alıcı üzerindeki ses çıkışını kullanacaksınız. dvi ın üzerindeki pin sayısı önemli aynı sayıda olması lazım.
  • kardeşim ben leptopu lcd ye bagladım seside lcd den aldım sorunsuz ayarlarını bildikten sonra problem olmaz diye düşünüyorum
  • kişisel mesajla baboli sordu bulduğum çözümü yazıyım:
    uydu alıcısıyla monitörü bağlamak için hdmi to dvi kablo aldım.
    kabloyu da inca aldım. kablonun üzerinde ses iletiyor yazıyodu ama uydu alıcısından monitöre bağlayınca ses alamadım. Ekran kartını bağlarsan ses alabilirmisin bilmiyorum.
    ayrıca bir ses kablosu (audio cable) takınca sesi de öyle iletti.
    yani bir hdmi to DVI birde audio kablosu. audio kablosu çok ucuz 1 lira birşey. bu arada monitörün audio girişi VGA girişinin hemen yanında.

HDMI kablom
    http://www.hepsiburada.com/Liste/inca-hdmi-to-dvi-18mt-altin-uclu-kablo-blisteraskili-ihd-01/productDetails.aspx?productId=bs9883&categoryId=84120&SKU=BS9883

mecidiyeköyde ve başka yerlerde daha kalitesizi 8 liraya kadar bulunabilir.

aynı anda hem DVI dan bilgisayar hemde VGA dan uydu alıcısı bağlanabiliyor. o zaman soururce tuşuna basarak diğer kaynağa geçebiliyorsunuz. tabi ses uydu alıcısından geliyor. Uydu alıcısınından TV dinleyip bilgisayarda işlem yapılabiliyor.

• quote:

cevabın için çok teşekkür ederim. anlattığın şeyi anladım. geriye bir tek hangi uydu alıcısını kullandığın kaldı. piyasada bir çok hdmi çıkışlı digital uydu alıcısı var. bazıları 576p bazıları 576i . sanırım en az 576p olması gerekiyormuş. hiremco x 3 ler 576p. bu konudada yardımcı olursan sevinirim.

ben hiremco X3 almıştım. ben alalı 1 ay oldu. alırkende tam araştırmadım.
    Yalnız ilk aldınğında hiremcoyu scart çıkışınsan bir TV ye takıp HDMI ayarını yapman gerekiyor. direk HDMI a takınca görüntü vermedi. kitapçığında anlatıyordu.
    X3 pahalı olabilir. X3 de hem scart hem VGA hem de HDMI çıkışı var. o yüzden ihtiyacına göre piyasayı tekrar araştır.
    576p ve 576i karşılaştırmasını bilmiyorum ben.
    selamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.