Şimdi Ara

## HDR FOTOĞRAFLAR ## (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.260
Cevap
14
Favori
166.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://img541.imageshack.us/i/pregamma0909fattalalpha.png/

quote:

Orijinalden alıntı: isa2711

@ lapya fotograf çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 23 Nisan 2011; 2:45:16 >
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

bu da ikinci denemem. hdr sayesinde eskiden ne fotograflar cekmisim gorme imkanim oldu valla. yoksa harddiskin bir kosesinde kaybolmuslardi cogu :) bu isin sonu yok yalniz, her gun bir foto koyarim ben arkadaslar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 23 Nisan 2011; 20:54:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapya

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

bu da ikinci denemem. hdr sayesinde eskiden ne fotograflar cekmisim gorme imkanim oldu valla. yoksa harddiskin bir kosesinde kaybolmuslardi cogu :) bu isin sonu yok yalniz, her gun bir foto koyarim ben arkadaslar :)

hergün bir foto bekliyoruz:D

• @lapya

dostum koy tabi, umarım bu işten zevk alıp yenilerini de çekmek istersin. ancak HDR fotoğraftaki patlayan yerlerin renklerini yeniden bulması, karanlıkta kalan yerlerin de aydınlatılması için yapılır. renklerle-dokularla oynanmaz.

HDR yapan programların ince ayarları var. bu ayarlardan fotoğrafınız hangisinde en doğal halinde görünüyorsa onu seçin. renkleri abarmış, kenarlarında beyaz haleler bulunan ve fotoğraftan çok tabloya benzeyen HDR'larınız itibar görmez. :) bunu aynı zamanda isa2711 arkadaşıma da söylüyorum. güzel görüntüler yakalıyorsunuz ama fotoğraf fotoğraflıktan çıkıyor.

bir de google'dan "chromatic abberation" ne demek onu bir araştırın.

daha iyi kareler görmek dileğiyle.. (:

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

Orijinalden alıntı: oRHaN07

quote:

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

hergün bir foto bekliyoruz:D

buyrun o zaman :)
    hazir gunu devirmisken harddiskte buldugum ve hdr yi hakettigini dusundugum fotograflarim...:)

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair
    @lapya

dostum koy tabi, umarım bu işten zevk alıp yenilerini de çekmek istersin. ancak HDR fotoğraftaki patlayan yerlerin renklerini yeniden bulması, karanlıkta kalan yerlerin de aydınlatılması için yapılır. renklerle-dokularla oynanmaz.

HDR yapan programların ince ayarları var. bu ayarlardan fotoğrafınız hangisinde en doğal halinde görünüyorsa onu seçin. renkleri abarmış, kenarlarında beyaz haleler bulunan ve fotoğraftan çok tabloya benzeyen HDR'larınız itibar görmez. :) bunu aynı zamanda isa2711 arkadaşıma da söylüyorum. güzel görüntüler yakalıyorsunuz ama fotoğraf fotoğraflıktan çıkıyor.

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

tesekkurler, dogal renklerde haklisiniz...
    ben ubuntu ustunde qtpfsgui ile yapiyorum hdrleri ve ince ayarlari deneye deneye optimumu bulmaya calisiyorum kendimce...

• en güzeli :) gözünüzün gördüğü görüntüyü yakalamaya çalışın.
  • @ Crosshair haklısın ama benim öyle hoşuma gidiyor senin için normal bi tane eklicem
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • quote:

quote:

@lapya

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

ben ubuntu ustunde qtpfsgui ile yapiyorum hdrleri ve ince ayarlari deneye deneye optimumu bulmaya calisiyorum kendimce...

Hocam ben de öyle yapıyordum, qtpfsgui'yi inci ayar konusunda yetrsiz bulunca Wine üzerinden PhotoMatrix yükledim, öyle kullanıyorum şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: isa2711

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

isa burası miletos mu acaba, eğer değilse çok benziyor diyebilirim

miletos
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

HDR fotoğraftaki patlayan yerlerin renklerini yeniden bulması, karanlıkta kalan yerlerin de aydınlatılması için yapılır. renklerle-dokularla oynanmaz.

HDR yapan programların ince ayarları var. bu ayarlardan fotoğrafınız hangisinde en doğal halinde görünüyorsa onu seçin. renkleri abarmış, kenarlarında beyaz haleler bulunan ve fotoğraftan çok tabloya benzeyen HDR'larınız itibar görmez. :)

+1 diyip eklemek istiyorum. Her fotografa HDR yakışmıyor. Örnegin gökyüzü temalı fotograflardan biri bulutsuz diğeri parçalı bulutlu olsun. Parçalı bulutlu olan fotografta hakkını verip yaparsan HDR inanılmaz yakışıyor, bulutsuz bir gökyüzünde istediğin kadar uğraş aynı tadı alamıyorsun. Bununda sebebi yukarıda alıntı yaptığım yerde açıklanmış. Kontrast farkı, gölgede kalan yerlerin aydınlık, patlama yapan yerlerinde normal görünmesi için HDR uygulanıyor. Buda demek oluyor ki foto içerisinde nekadar ışığı farklı alan bölge varsa okadar işe yarar ve iyi sonuç verir.

• eski muğla evlerinden...

## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • evet baya benziyormuş rasim orası bergama asklepion.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayonezlitonbaligi

quote:

quote:

@lapya

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Hocam ben de öyle yapıyordum, qtpfsgui'yi inci ayar konusunda yetrsiz bulunca Wine üzerinden PhotoMatrix yükledim, öyle kullanıyorum şu an.

tesekkurler, deneyecegim hemen...

• Abartmadan yaptığım HDR Aslında HDR değil bunun adı başka bişeydi unuttum. Sade bir şekilde ışığı dengeleme olayı. Ayrı pozlarda 3 fotoyu kendim fotoşopta birleştiriyorum. Normalde cami baya karanlık çıkmıştı.

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Buda yine aynı şekilde yapılmış, gök yüzünü ayrı camiyi ayrı düzenleyip birleştirdim.

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Bunlarda evde yaptığım çakma ND filtre denemelerim. Çakma olduğu için renk sorunu oluyor elbette ama taktir size kalmış

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

•  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.