ayarları abartınca fotoğraf değil de yağlı boya tadında mı oluyor sanki? benim bildiğim HDR'ın amacı karanlıkta kalan yerleri aydınlatmak, patlayan yerlerin detaylarını vermektir.
quote:
Orijinalden alıntı: steven_stiffler
quote:
Orijinalden alıntı: isa2711
Bu çok iyi olmuş
gerçekten çok güzel olmuş. şimdi benim anlamadığım birşey var daha doğrusu bilmediğim.
hatalı olabilirim cehaletimle yazıyorum. hdr 3 adet farklı tonda çekilen fotonun birleştirilmesi gibi birşey değilmi. resimdeki amca veya arka fondakiler öyle hareketsiz beklemiyorlar. ama fotoğraftaki bütün insanlarda hdr efekti var. bu resim program yardımıylamı hdr yapıldı yoksa ardarda çekilen 3 hızlı resimlemi, yada nasıl? şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Crosshair
ayarları abartınca fotoğraf değil de yağlı boya tadında mı oluyor sanki? benim bildiğim HDR'ın amacı karanlıkta kalan yerleri aydınlatmak, patlayan yerlerin detaylarını vermektir.
@ steven_stiffler teşekkürler beğenmenize sevindim. @ Crosshair evet aynen dediğin gibi katılıyorum. @ muzombo genelde 3 veya 5 raw çekimden yapılıyor raw olmasının içinde daha fazla renk bilgisinin olmasından dolayıdır jpeg çok dar renk bilgilerinden dolayı pek verimli olmaz o yüzden hdr nin olmazsa olmazı raw dır. o resim tek rawdan yapıldı photomatixle tone mapping uygulandı.