Şimdi Ara

## HDR FOTOĞRAFLAR ## (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.260
Cevap
14
Favori
166.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Hocam makine bile gelsin allahın izniyle başlayacağım bende. Zira PS duruyor bilgisayar portre üzerinde çalışmalar yapyorum ancak HDR hiç deneyemedim.

HDR için resmi bir kaç farklı ISO -da çekmek gerekiyor değil mi hocam ?

Alıntıları Göster
    HDR için aynı fotoğrafın bir tane fazla bir tane de az pozlanmış hallerinden gerekiyor en az. ISO'yu pozlama değeriyle karıştırdınız siz.

Aynı fotoğraftan en az 3 kare çekmek yerine tek fotoğraftan HDR yapan (en azından yaptığını iddia eden) programlar denenebilir ya da herhangi bir program yardımıyla fotoğrafın fazla ve az pozlanmış halleri oluşturulabilir.

Sürekli RAW+Jpeg çektiğim için tek RAW üzerinde pozlamayı değiştirerek hdr için fotoğrafları oluşturmak daha pratik geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: mushishi

HDR için aynı fotoğrafın bir tane fazla bir tane de az pozlanmış hallerinden gerekiyor en az. ISO'yu pozlama değeriyle karıştırdınız siz.

Aynı fotoğraftan en az 3 kare çekmek yerine tek fotoğraftan HDR yapan (en azından yaptığını iddia eden) programlar denenebilir ya da herhangi bir program yardımıyla fotoğrafın fazla ve az pozlanmış halleri oluşturulabilir.

Sürekli RAW+Jpeg çektiğim için tek RAW üzerinde pozlamayı değiştirerek hdr için fotoğrafları oluşturmak daha pratik geliyor bana.

Alıntıları Göster
    Pozlama değeri ne ? Repertuarıma yeni bir teknik veri girdi şu an

• quote:

photoshopta birkaç pozla yapabilirsin ama zahmetli olur en iyisi ''dynamic photo hdr'' programı ile tek fotodan hdr yapmak, kurcalarsan kolay olduğunu görürsün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

quote:

photoshopta birkaç pozla yapabilirsin ama zahmetli olur en iyisi ''dynamic photo hdr'' programı ile tek fotodan hdr yapmak, kurcalarsan kolay olduğunu görürsün...

Alıntıları Göster
    _CHARLOTTE_, biraz uzun ve karışık gelebilir belki ilk başta ama güzelce anlatılmış burada. Bir oku derim ben.http://www.bascek.com/2274/dogru-pozlama/

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

Bu mesaj silindi.
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

nokia n8
  • tek pozdan hdr yapılacaksa resmin biraz karanlık çekilmesi daha faydalı olur sanırım. karanlık yeri biraz aydınlatabiliyorsun fakat parlamadan patlamış yeri normalleştiremiyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

tek pozdan hdr yapılacaksa resmin biraz karanlık çekilmesi daha faydalı olur sanırım. karanlık yeri biraz aydınlatabiliyorsun fakat parlamadan patlamış yeri normalleştiremiyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

Alıntıları Göster
    @ ahmetdemirci, eğer jpeg üzerinden yapılacaksa dediğiniz gibi olması biraz daha iyi olur tabi. Ama raw'dan yapılacaksa eğer, fotoğrafın az pozlanmış ya da (belli bir noktaya kadar) fazla pozlanmış olması sorun değil. Raw dosyaların işleme konusundaki nimetlerinden yararlanmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

Rasim888 hocam Bayadir foto koymuyordur

Güzel kare ve guzel HDR
    Bir kaç HDr bende ekleme yapayım.Tek kareden PS

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

photomatix bu isi gayet guzel yapiyor zaten program bu is icin yazilmis, ama is programda foto ile oynamakta, makina ile foto cekmek sorun degil herkes ceker. bi kac arkadas yapmis ama onlarda foruma ugramiyor

quote:

Orjinalden alıntı: codexhoo

arkadaşlar fotoşop 7 bu işi yapabilir mi?

Alıntıları Göster
    Orijinal:

HDR:

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Orijinal:

HDR:

Alıntıları Göster
    2. HDR çalışmam , yeni yeni öğreniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

2. HDR çalışmam , yeni yeni öğreniyorum.

Alıntıları Göster
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

Orijinalden alıntı: mushishi

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Alıntıları Göster
    @Gilaj çok güzel kareler ;)

Ben bu topiği unutmuşum yaw :D

## HDR FOTOĞRAFLAR ##  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

@Gilaj çok güzel kareler ;)

Ben bu topiği unutmuşum yaw :D

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Alıntıları Göster
    Fotoğraflar süper,her fotoğraf ayrı bir güzel :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Extravaganza*

Fotoğraflar süper,her fotoğraf ayrı bir güzel :)

Alıntıları Göster
    Merhaba iyibayramlar. Güzel bir fotoğraf konusu daha varmış kabul ederseniz ufak tefek katılmak isterim. İyiakşamlar...

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

Orijinalden alıntı: Musketeer.

Merhaba iyibayramlar. Güzel bir fotoğraf konusu daha varmış kabul ederseniz ufak tefek katılmak isterim. İyiakşamlar...

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: VoldroY

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    Bayiliyorum su HDR olayina ve bu aralar tek ogrenmek istedigim sey.Canonturk`ten bir kaynak buldum ve dun gece epey ugrastim.Linki asagidadir.
    Arkadaslar video ingilizce ama anlatan arkadas Turk.Aksanindan da zaten soylediklerini cok rahat anlarsiniz oyle aman aman derin ingilizce degil cok basit bir sekilde anlatmis.

HDR photography tutorial with photomatix tone-mapping and Nik efex - creating extraordinary art from ordinary photographs

Not:Canonturk forumundan Fraktalinda nickli Mehmet beyin konusundan alintidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: insom

Bayiliyorum su HDR olayina ve bu aralar tek ogrenmek istedigim sey.Canonturk`ten bir kaynak buldum ve dun gece epey ugrastim.Linki asagidadir.
    Arkadaslar video ingilizce ama anlatan arkadas Turk.Aksanindan da zaten soylediklerini cok rahat anlarsiniz oyle aman aman derin ingilizce degil cok basit bir sekilde anlatmis.

HDR photography tutorial with photomatix tone-mapping and Nik efex - creating extraordinary art from ordinary photographs

Not:Canonturk forumundan Fraktalinda nickli Mehmet beyin konusundan alintidir.

Alıntıları Göster
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Alıntıları Göster
    @jimi1984 , Hocam fotoğraflarınız harika tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: Corvette.

@jimi1984 , Hocam fotoğraflarınız harika tebrikler

Alıntıları Göster
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.