Hocam makine bile gelsin allahın izniyle başlayacağım bende. Zira PS duruyor bilgisayar portre üzerinde çalışmalar yapyorum ancak HDR hiç deneyemedim.
HDR için resmi bir kaç farklı ISO -da çekmek gerekiyor değil mi hocam ?
Alıntıları Göster
HDR için aynı fotoğrafın bir tane fazla bir tane de az pozlanmış hallerinden gerekiyor en az. ISO'yu pozlama değeriyle karıştırdınız siz.
Aynı fotoğraftan en az 3 kare çekmek yerine tek fotoğraftan HDR yapan (en azından yaptığını iddia eden) programlar denenebilir ya da herhangi bir program yardımıyla fotoğrafın fazla ve az pozlanmış halleri oluşturulabilir.
Sürekli RAW+Jpeg çektiğim için tek RAW üzerinde pozlamayı değiştirerek hdr için fotoğrafları oluşturmak daha pratik geliyor bana.
quote:
Orijinalden alıntı: mushishi
HDR için aynı fotoğrafın bir tane fazla bir tane de az pozlanmış hallerinden gerekiyor en az. ISO'yu pozlama değeriyle karıştırdınız siz.
Aynı fotoğraftan en az 3 kare çekmek yerine tek fotoğraftan HDR yapan (en azından yaptığını iddia eden) programlar denenebilir ya da herhangi bir program yardımıyla fotoğrafın fazla ve az pozlanmış halleri oluşturulabilir.
Sürekli RAW+Jpeg çektiğim için tek RAW üzerinde pozlamayı değiştirerek hdr için fotoğrafları oluşturmak daha pratik geliyor bana.
Alıntıları Göster
Pozlama değeri ne ? Repertuarıma yeni bir teknik veri girdi şu an
quote:
Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_
photoshopta birkaç pozla yapabilirsin ama zahmetli olur en iyisi ''dynamic photo hdr'' programı ile tek fotodan hdr yapmak, kurcalarsan kolay olduğunu görürsün...
quote:
Orijinalden alıntı: dionysos_07
quote:
Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_
photoshopta birkaç pozla yapabilirsin ama zahmetli olur en iyisi ''dynamic photo hdr'' programı ile tek fotodan hdr yapmak, kurcalarsan kolay olduğunu görürsün...
tek pozdan hdr yapılacaksa resmin biraz karanlık çekilmesi daha faydalı olur sanırım. karanlık yeri biraz aydınlatabiliyorsun fakat parlamadan patlamış yeri normalleştiremiyorsun.
quote:
Orijinalden alıntı: GiJaL
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetdemirci
tek pozdan hdr yapılacaksa resmin biraz karanlık çekilmesi daha faydalı olur sanırım. karanlık yeri biraz aydınlatabiliyorsun fakat parlamadan patlamış yeri normalleştiremiyorsun.
quote:
Orijinalden alıntı: GiJaL
Alıntıları Göster
@ ahmetdemirci, eğer jpeg üzerinden yapılacaksa dediğiniz gibi olması biraz daha iyi olur tabi. Ama raw'dan yapılacaksa eğer, fotoğrafın az pozlanmış ya da (belli bir noktaya kadar) fazla pozlanmış olması sorun değil. Raw dosyaların işleme konusundaki nimetlerinden yararlanmak lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: y@s@r
Rasim888 hocam Bayadir foto koymuyordur
Güzel kare ve guzel HDR
Bir kaç HDr bende ekleme yapayım.Tek kareden PS
quote:
Orijinalden alıntı: kara_eylül
photomatix bu isi gayet guzel yapiyor zaten program bu is icin yazilmis, ama is programda foto ile oynamakta, makina ile foto cekmek sorun degil herkes ceker. bi kac arkadas yapmis ama onlarda foruma ugramiyor
quote:
Orjinalden alıntı: codexhoo
arkadaşlar fotoşop 7 bu işi yapabilir mi?
Alıntıları Göster
Orijinal:
HDR:
quote:
Orijinalden alıntı: Noctivagant
Orijinal:
HDR:
Alıntıları Göster
2. HDR çalışmam , yeni yeni öğreniyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: steven_stiffler
2. HDR çalışmam , yeni yeni öğreniyorum.
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: mushishi
Alıntıları Göster
@Gilaj çok güzel kareler ;)
Ben bu topiği unutmuşum yaw :D
quote:
Orijinalden alıntı: jimi1984
@Gilaj çok güzel kareler ;)
Ben bu topiği unutmuşum yaw :D
Alıntıları Göster
Fotoğraflar süper,her fotoğraf ayrı bir güzel :)
quote:
Orijinalden alıntı: Extravaganza*
Fotoğraflar süper,her fotoğraf ayrı bir güzel :)
Alıntıları Göster
Merhaba iyibayramlar. Güzel bir fotoğraf konusu daha varmış kabul ederseniz ufak tefek katılmak isterim. İyiakşamlar...
quote:
Orijinalden alıntı: Musketeer.
Merhaba iyibayramlar. Güzel bir fotoğraf konusu daha varmış kabul ederseniz ufak tefek katılmak isterim. İyiakşamlar...
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: VoldroY
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: Musketeer.
Alıntıları Göster
Bayiliyorum su HDR olayina ve bu aralar tek ogrenmek istedigim sey.Canonturk`ten bir kaynak buldum ve dun gece epey ugrastim.Linki asagidadir. Arkadaslar video ingilizce ama anlatan arkadas Turk.Aksanindan da zaten soylediklerini cok rahat anlarsiniz oyle aman aman derin ingilizce degil cok basit bir sekilde anlatmis.
Not:Canonturk forumundan Fraktalinda nickli Mehmet beyin konusundan alintidir.
quote:
Orijinalden alıntı: insom
Bayiliyorum su HDR olayina ve bu aralar tek ogrenmek istedigim sey.Canonturk`ten bir kaynak buldum ve dun gece epey ugrastim.Linki asagidadir. Arkadaslar video ingilizce ama anlatan arkadas Turk.Aksanindan da zaten soylediklerini cok rahat anlarsiniz oyle aman aman derin ingilizce degil cok basit bir sekilde anlatmis.