HDR için aynı fotoğrafın bir tane fazla bir tane de az pozlanmış hallerinden gerekiyor en az. ISO'yu pozlama değeriyle karıştırdınız siz.
Aynı fotoğraftan en az 3 kare çekmek yerine tek fotoğraftan HDR yapan (en azından yaptığını iddia eden) programlar denenebilir ya da herhangi bir program yardımıyla fotoğrafın fazla ve az pozlanmış halleri oluşturulabilir.
Sürekli RAW+Jpeg çektiğim için tek RAW üzerinde pozlamayı değiştirerek hdr için fotoğrafları oluşturmak daha pratik geliyor bana.
Pozlama değeri ne ? Repertuarıma yeni bir teknik veri girdi şu an
quote:
Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_
Pozlama değeri ne ? Repertuarıma yeni bir teknik veri girdi şu an
photoshopta birkaç pozla yapabilirsin ama zahmetli olur en iyisi ''dynamic photo hdr'' programı ile tek fotodan hdr yapmak, kurcalarsan kolay olduğunu görürsün...
tek pozdan hdr yapılacaksa resmin biraz karanlık çekilmesi daha faydalı olur sanırım. karanlık yeri biraz aydınlatabiliyorsun fakat parlamadan patlamış yeri normalleştiremiyorsun.
quote:
Orijinalden alıntı: GiJaL
HDR için aynı fotoğrafın bir tane fazla bir tane de az pozlanmış hallerinden gerekiyor en az. ISO'yu pozlama değeriyle karıştırdınız siz.
Aynı fotoğraftan en az 3 kare çekmek yerine tek fotoğraftan HDR yapan (en azından yaptığını iddia eden) programlar denenebilir ya da herhangi bir program yardımıyla fotoğrafın fazla ve az pozlanmış halleri oluşturulabilir.
Sürekli RAW+Jpeg çektiğim için tek RAW üzerinde pozlamayı değiştirerek hdr için fotoğrafları oluşturmak daha pratik geliyor bana.
@ ahmetdemirci, eğer jpeg üzerinden yapılacaksa dediğiniz gibi olması biraz daha iyi olur tabi. Ama raw'dan yapılacaksa eğer, fotoğrafın az pozlanmış ya da (belli bir noktaya kadar) fazla pozlanmış olması sorun değil. Raw dosyaların işleme konusundaki nimetlerinden yararlanmak lazım.
Bir kaç HDr bende ekleme yapayım.Tek kareden PS
Orijinal:
HDR:
2. HDR çalışmam , yeni yeni öğreniyorum.
@Gilaj çok güzel kareler ;)
Ben bu topiği unutmuşum yaw :D
Fotoğraflar süper,her fotoğraf ayrı bir güzel :)
Merhaba iyibayramlar. Güzel bir fotoğraf konusu daha varmış kabul ederseniz ufak tefek katılmak isterim. İyiakşamlar...
Bayiliyorum su HDR olayina ve bu aralar tek ogrenmek istedigim sey.Canonturk`ten bir kaynak buldum ve dun gece epey ugrastim.Linki asagidadir. Arkadaslar video ingilizce ama anlatan arkadas Turk.Aksanindan da zaten soylediklerini cok rahat anlarsiniz oyle aman aman derin ingilizce degil cok basit bir sekilde anlatmis.