Şimdi Ara

## HDR FOTOĞRAFLAR ## (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.260
Cevap
14
Favori
166.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu photomatix'in tam sürümü için bana yardımcı olabilirmisiniz...??*
  • ARKA SAYFAALARDA TAM SÜRÜMÜNÜN ŞİFRESİ VAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: kad_kad

ARKA SAYFAALARDA TAM SÜRÜMÜNÜN ŞİFRESİ VAR

teşekkürler
  • süper konu olmuş... güncvel kalması lazım ... foto mak. alınca ilk deniceğim şey bu olucak... yardım ederseniz sevinirim foto mak. seçme konusunda...

http://forum.donanimhaber.com/m_17452923/tm.htm
  • birisi bana bu photomatix i kullanmayı öğretebilirmi.şimdi ben önce nasıl kullanmaya çalıştığımı ve beceremediğimi anatayım.ben öncelikle 3 ad fotoyu File>open sekmelerinden açıyorum.fotolar ekrana geldikten sonra ne yapmam gerekiyor tam bilmiyorum.birde hdr>generate sekmesi var ordan sadece raw fotolar açılıyormuş sanırım vede o sekmeden 3 tane foto seçemiyorsun.birini seçiyorsun ve ikinciyi seçiceksin ikinciyi seçince son seçtiğin birincinin yerine geliyor ve tek foto kalıyor orda.ok dediğin zamandada en az 2 foto lazım diyo.tabi şuda var hdr>generate sekmesinden seçtiğimiz fotolar jpg.belki ondandır.neyse şimdi bu prıgramı bilen arkadaşlar bana nasıl kullanacağımı anlatabilirlermi.tşkler
  • 3 fotoyu actıktan sonra tone mapping diye bir secim olacak yukarıda(HDR) menusunde.Buradan ayarlarla oyna istediğin sekle gelince save as den kaydet.Jpeg kayıt icin 8 bit secilmeli.

quote:

Orjinalden alıntı: civax

birisi bana bu photomatix i kullanmayı öğretebilirmi.şimdi ben önce nasıl kullanmaya çalıştığımı ve beceremediğimi anatayım.ben öncelikle 3 ad fotoyu File>open sekmelerinden açıyorum.fotolar ekrana geldikten sonra ne yapmam gerekiyor tam bilmiyorum.birde hdr>generate sekmesi var ordan sadece raw fotolar açılıyormuş sanırım vede o sekmeden 3 tane foto seçemiyorsun.birini seçiyorsun ve ikinciyi seçiceksin ikinciyi seçince son seçtiğin birincinin yerine geliyor ve tek foto kalıyor orda.ok dediğin zamandada en az 2 foto lazım diyo.tabi şuda var hdr>generate sekmesinden seçtiğimiz fotolar jpg.belki ondandır.neyse şimdi bu prıgramı bilen arkadaşlar bana nasıl kullanacağımı anlatabilirlermi.tşkler

• 3 fotoyu açtıktan sonra tone mapping aktif olmuyo ki .sanırım bu üç fotoyu bi şekilde birleştirip tek foto haline getirdikten sonra tone mapping te oynayabilcez.benim öğrenmek istediğim üç fotoyu nasıl tek foto yani hdr haline getircez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: civax

3 fotoyu açtıktan sonra tone mapping aktif olmuyo ki .sanırım bu üç fotoyu bi şekilde birleştirip tek foto haline getirdikten sonra tone mapping te oynayabilcez.benim öğrenmek istediğim üç fotoyu nasıl tek foto yani hdr haline getircez.

dostum 3 foto varya elinde onu programa alıcan openden sonra hdr>generate kendi birleşdiriyor yanlız pozlamaları dogru yap ev ayarını yanı ya pc de yada makinende.. generate de birleşecek somra hdr menusunden tone mapping de okadar sonrası uste app ye bas jpg oluyor . boyutunu oradan ayarla . okadar
  • illa 3 foto olması gerekmiyor.en az 2 en fazla istediğin kadar
  • ben dediğiniz gibi yaptım yani 2 veya 3 fotoyu file>open la açtıktan sonra hdr>generate sekmesi ile birleştirdim ve diğer bi foto oluşturdum.buraya kadar tamam.fakat oluşturduğum bu fotoyu direk jpeg olarak kayıt edemiyorum . ancak tone mappinge girdikten sonra jpeg olarak kaydedebiliyorum fakat tone mapping e girdiğim zamanda orada açtığı foto ile önceden hdr>generate sekmesi ile oluşturduğu foto birbirinden farklı.bunun sebebi nedir madem otomatik hdr yapıyo orda neden o fotoyu açmıyo madem tone mappingte az önce oluşturduğu fotoyu açmıcak neden az önce otomatik hdr foto oluşturuyo ve bu fotoyu oluşturmadanda tone mappinge girmiyo anlamadım gitti buda anlatmak istediğimin fotosu
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
    birde tone mapping in üst tarafında "details enhancer" ve "tone compressor" var bunlar nedir .birde kad kad arkadaşımın dediği "uste app ye bas jpg oluyor boyutunu oradan ayarla" dediği kısmı bulamadım "app" nedir ,nerdedir.

• dostum senın fotoda gösterdigin hdr dedigin foto hdr deyil tone mappinge bastıgında cıkan foto hdr dir dostum..

bide

app dedigim jpg ye ceviriyor dostum oda yukarıda 360derece filan yazıyor ya onun yanında ona basdıgın zaman jpg formatını alıyor..
  • senin hdr foto değil dediğin yine senin söylediğn hdr>generate sekmesiyle oluşturulmuş fotodur. şimdi burda bi çelişki oluştu sanırım.önceki msj ımdada söylediğim gibi hdr>generate sekmesiyle oluşturulan foto ve tone mappingi açtığımızdaki foto aynı değil bu nedendir acaba.diyorum ama cvp alamıyorum yokmu bu programı iyi bilen birileri
    quote:

dostum senın fotoda gösterdigin hdr dedigin foto hdr deyil tone mappinge bastıgında cıkan foto hdr dir dostum..

bide

app dedigim jpg ye ceviriyor dostum oda yukarıda 360derece filan yazıyor ya onun yanında ona basdıgın zaman jpg formatını alıyor..

• dostum anlamadınki sen benı . hdr>generate yapdıgında hdr oluyor sanıyorsun sen ama ondan sonra tone mappingi ke basdıgında önune cıkan foto hdr dir

üsteleme daha
  • şimdi anlaştık ama o zmn neden hdr>generate yaptığımız zamanki foto ile tone mapping i açtığımız zamanki foto aynı olmuyo .yani hdr>generate yaptığımız foyo ne işe yarıyo onu merak ettim şimdide.
    quote:

dostum anlamadınki sen benı . hdr>generate yapdıgında hdr oluyor sanıyorsun sen ama ondan sonra tone mappingi ke basdıgında önune cıkan foto hdr dir

üsteleme daha
  • hdr programını kullanmadım sadece ps ile bişeler yapmaya çalıştım.

makinemde ilk denemelerim diyebilirim;

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

•  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tobin -- 15 Ekim 2007; 18:37:05 >
  • sevgili fotoğrafçı arkadaşlarım diyerek söze başlamak isterim
    bende sizler gibi hdr büyüsüne kapıldım ve bir kaç deneme yaptım.ilk denemelerim tatmin ediciydi fakat gittikçe iyiye gideceğime berbatlaşmaya başladım.örnek verecek olursam hdr denemesi yaptığı fotoğraflar nokta nokta olmaya başladı sebebi ne olabilir.yani rezalet diye adlandıracağımız durumdayım.yardımcı olacak konuda bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum.benim gibi bu sorunu yaşayanlarda buradan niyetlenirler böylece

not:tripod kullanıyorum ve titreme yapmıyorum çekimlerde.
  • Arkadaşlar bu HDR denen olay denir? Nasıl çekilir? Kompakt makinelerde bulunur mu?
  • her turlu makina ile olur yeterki resmi bilgisayara yukle makina nin raw falan cekmeside gerekmiyor ayrica makinam canon a530 raw cekmiyor isteyen olursada tek kareden hdr ye cvirebilirm.

quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Arkadaşlar bu HDR denen olay denir? Nasıl çekilir? Kompakt makinelerde bulunur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

her turlu makina ile olur yeterki resmi bilgisayara yukle makina nin raw falan cekmeside gerekmiyor ayrica makinam canon a530 raw cekmiyor isteyen olursada tek kareden hdr ye cvirebilirm.

quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Arkadaşlar bu HDR denen olay denir? Nasıl çekilir? Kompakt makinelerde bulunur mu?

butun fotograf cekenlerde olur kompak filan fark etmez
    .. yeterki pc ye at kopyala 3 tane aynı fotodan yarat
    sonra programla ev ayarını düzenle hdr ye cevir bukadar .

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.