Şimdi Ara

## HDR FOTOĞRAFLAR ## (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.260
Cevap
14
Favori
166.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: -genjuro-

sevgili fotoğrafçı arkadaşlarım diyerek söze başlamak isterim
    bende sizler gibi hdr büyüsüne kapıldım ve bir kaç deneme yaptım.ilk denemelerim tatmin ediciydi fakat gittikçe iyiye gideceğime berbatlaşmaya başladım.örnek verecek olursam hdr denemesi yaptığı fotoğraflar nokta nokta olmaya başladı sebebi ne olabilir.yani rezalet diye adlandıracağımız durumdayım.yardımcı olacak konuda bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum.benim gibi bu sorunu yaşayanlarda buradan niyetlenirler böylece

not:tripod kullanıyorum ve titreme yapmıyorum çekimlerde.

makinenda iso ayarını en düşük olana al yoksa bol noiseli olur .

• quote:

Orjinalden alıntı: civax

şimdi anlaştık ama o zmn neden hdr>generate yaptığımız zamanki foto ile tone mapping i açtığımız zamanki foto aynı olmuyo .yani hdr>generate yaptığımız foyo ne işe yarıyo onu merak ettim şimdide.
    quote:

Orjinalden alıntı: kad_kad

dostum anlamadınki sen benı . hdr>generate yapdıgında hdr oluyor sanıyorsun sen ama ondan sonra tone mappingi ke basdıgında önune cıkan foto hdr dir

üsteleme daha

fazla merak iyi deyildir...

sen nabacan orayı hdr dedigin en son işlemdekidir.okadar

• quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

her turlu makina ile olur yeterki resmi bilgisayara yukle makina nin raw falan cekmeside gerekmiyor ayrica makinam canon a530 raw cekmiyor isteyen olursada tek kareden hdr ye cvirebilirm.

quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Arkadaşlar bu HDR denen olay denir? Nasıl çekilir? Kompakt makinelerde bulunur mu?

tek kareden high dinamic range fotoğraf olmaz.sadece tone mapping uygulanabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kad_kad

quote:

Orjinalden alıntı: -genjuro-

sevgili fotoğrafçı arkadaşlarım diyerek söze başlamak isterim
    bende sizler gibi hdr büyüsüne kapıldım ve bir kaç deneme yaptım.ilk denemelerim tatmin ediciydi fakat gittikçe iyiye gideceğime berbatlaşmaya başladım.örnek verecek olursam hdr denemesi yaptığı fotoğraflar nokta nokta olmaya başladı sebebi ne olabilir.yani rezalet diye adlandıracağımız durumdayım.yardımcı olacak konuda bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum.benim gibi bu sorunu yaşayanlarda buradan niyetlenirler böylece

not:tripod kullanıyorum ve titreme yapmıyorum çekimlerde.

makinenda iso ayarını en düşük olana al yoksa bol noiseli olur .

gerçi en düşükte ama neyse aradığım cevabı bulamayacağımı anladım yinede teşekkürler kendi kendime çözmeye çalışacağım

• yuksek dınamık aralık demek

Şimdi lay burada pozlamdaa bitiyor iyi bir HDr için aynı kareyi Tripod la 3 ker çekmen lazım ilkinde normal pozlama sonra fazla pozlama daha sonrada az pozlayackasın bu traz programlarda birleştirdiğinde en iyi ışık alan yerler fotoğrafta birleştiriliyor.

fotoğrafı tek karede çekebilirsin ama onun da senin makinanın RAW çekebilmesi lazım yinede RAW dan ben bişiy çıkaramadım HDr konusunda

quote:

Arkadaşlar bu HDR denen olay denir? Nasıl çekilir? Kompakt makinelerde bulunur mu?
  • RAW'dan özellikle deniz, dere gibi hareketli ortamlarda yada cisimlerden HDR yapmak için kullanılıyor. çünkü yeni bir dalga geldiğinden bambaşka şekilde olduğundan birleştirilemiyor (denedim hakkaten oluyor hiç bir şeye benzemiyor.) ama RAW foto zaten 16 bit yani dinamik aralığı HDR yapmaya müsait. çekim yaptıktan sonra photomatix hada PS ile açıp direkt tone mapping yapılabiliyor. ama imkanınız varsa 5 poz çekin HDR yaptıktan sonra orton tekniği uygulayın çok güzel sonuçlar çıkacaktır.

raw'dan HDR örneği akşama :)

quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

yuksek dınamık aralık demek

Şimdi lay burada pozlamdaa bitiyor iyi bir HDr için aynı kareyi Tripod la 3 ker çekmen lazım ilkinde normal pozlama sonra fazla pozlama daha sonrada az pozlayackasın bu traz programlarda birleştirdiğinde en iyi ışık alan yerler fotoğrafta birleştiriliyor.

fotoğrafı tek karede çekebilirsin ama onun da senin makinanın RAW çekebilmesi lazım yinede RAW dan ben bişiy çıkaramadım HDr konusunda

quote:

• arkadaşlar photomatix'in pro 2.4.1 versiyonunu ve serialini upload edebilirim isterseniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rebellion

arkadaşlar photomatix'in pro 2.4.1 versiyonunu ve serialini upload edebilirim isterseniz...

cok ii olur..
  • photomatix 2.4
    arkadaşlar link bu umarım yardımcı olmuşumdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 23 Ekim 2007; 0:55:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rebellion

photomatix 2.4
    arkadaşlar link bu umarım yardımcı olmuşumdur...

saolasın...
    arkadaslar linkteki **** yeri deiştirmeyi unutmayın
  • hdr oluşturduktan sonra, çok fazla gren oluşuyor neden acaba özellikle tone maping yaptıktan sonra, bu soruna çözüm bulan var mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkolukisa

hdr oluşturduktan sonra, çok fazla gren oluşuyor neden acaba özellikle tone maping yaptıktan sonra, bu soruna çözüm bulan var mı

çektiğn fotoğrafların exif bilgilerini yazarsan daha kolay yardımcı olabiliriz...
    fotoğrafı yüksek iso'da çekiyorsan ondan da olabilir..
  • Fujifilm Finepix S5700

İlk denemem

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photomaniac -- 16 Kasım 2007; 10:23:18 >
  • photographer86, güzel olmuş tebrikler...
  • photoshop CS3 ile 2 fotoğaftan HDR yapılmıştır.
    makina fuji s6000fd.

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• quote:

Orjinalden alıntı: semb

photographer86, güzel olmuş tebrikler...

Teşekkürler
  • Dinçer, sizi de tebrik ediyorum. Özellikle ilk fotoğraf muazzam...
  • teşekkür ederim

quote:

Orjinalden alıntı: semb

Dinçer, sizi de tebrik ediyorum. Özellikle ilk fotoğraf muazzam...
  • programda kullanacağımız resimleri çektikten sonra menü den neyi seçerek yeni resme ayar yapıyoruz. birisi acaba minicik anlatabilirmi?
  • bir tane de benden
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.