cekersin be abicim yaaa bak burda herkesin makinede raw mi var sanki
bunlarda benim ilk hdr denemelerim
kadrajlardaki eğiklik dışında güzel olmuş hugareva . tebrik ederim
quote:
Orjinalden alıntı: KaLiHoRas_song
ama özellikle de bulutlu kısımlarda ağır bir noise etkisi var
haklısınz. bu halınde cok bellı olmuyor ama buyutunce bariz. normalde fotograf eksik pozlandıgında ya da baska sebeplerle karanlık cıktıgında hdr uygulayınca kumlanmalar ortaya cıkıyor.
hugareva ikinci hdr indaki renk tonlari hos olmus
Lanet olsun, Resimler muhteşem olmuş. Kıskandım walla...
kadrajdaki eğklik nası giderilirki? ben tripodla çektim ve tarezilerin hepsi dengedeydi. yorumlarınız için teşekkürler.yaz gelsin güzel hdr manzara resimleri çekmeyi düşünüyorum.bu kış günlerinde evden çıkamadığımdan pencere manzarası neyse onla yetiniyom
google un ucretsiz picasa programı ile cok kolay bır rotate ıslemı yapabılırsınız. fazla gelen kısımları da yıne kolay bır sekılde croplayıp duz bır kadraj elde edebılırsınız.
HDR acılımı nedır ?
high dynamic range
arkadaşlar bu programı formattan sonra yükledim ilaçı yok şimdi bende o lazım ....
ayrıca bu programda fotonun üstüne imza atıyor ilaç olmadıgı içinmi açaba ?
nasıl yok edicem ?
arkadaslar programı cözdüm fakat fpeg olarak kayıt edemiyorum 20 mblik .hdr den baska secenekte cıkmıyor save as de ?
Geçmişten kalan bir hdr denemem
quote:
Orjinalden alıntı: DoMI
arkadaslar programı cözdüm fakat fpeg olarak kayıt edemiyorum 20 mblik .hdr den baska secenekte cıkmıyor save as de ?
arkadasim full oldugu zaman jpeg olarak kaydedebilirsin ve de gene full oldugu zaman kendi yazisini resme eklemeyecektir ;)
çok başarılı bir çalışma tebrik ederim
quote:
Orjinalden alıntı: yilmaz_memre
Peki fotografı cekerken yine aynı noktadan farklı estantenelerde ceksek yani ev degerlerini degiştirmeden sadece pozlamayı uzatıp kısaltsak yine photomatix fotografları hdr a cevirebilirmi yoksa sadece ev degerinimi degiştirmemiz gerekiyor