Şimdi Ara

## HDR FOTOĞRAFLAR ## (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.260
Cevap
14
Favori
166.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni yılın ilk karesi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgLeR -- 1 Ocak 2011; 3:47:13 >
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

nikon topiğinden
  • rasim888 fotolar yine çok güzel olmuş ellerine sağlık
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Merhabalar, arkadaşlar HDR işleminde fotoğrafı kirletmeyen, temiz net HDR çıkışlar alabileceğimiz en iyi program hangisi. @rasim888 Sizin karaler bahsettiğim temizlikte, çoğu program fotoğrafı çamurlaştırıyor. Eğer sakıncası yoksa kullandığınız tekniği/programı yazabilirmisiniz?

fotoğrafa ilk önce bakıyorum, bu foto ne istiyor diye,,kafamda matematiğini kurguluyorum, çünkü deniz manzarası ayrı, dağ manzarası ayrı, bulutlu hava manzarası ayrı, koyu fotoğraf ayrı, açık fotoğraf ayrı, iç mekan ayrı, dış mekan ayrı, portre ayrı, makro ayrı ayar istiyor,... bunlardan hariç fotoğrafı teknik olarak değerlendiriyorum beyaz dengesi, keskinlik ayarı, fotoğrafta aydınlatılması gereken alanları değerlendirip birkaç ayrı program kullanarak (picasa, PS, photoscape vs ) gereken dokunuşları yapıp kafamda oluşturduğum formata uygun hale getiriyorum, daha sonra fotoyu fırına alıyorum (PS yani) orada 3 kopya oluşturuyorum ve 2 kopyanın exposure değerlerini +1 ve -1 verip daha file/automate/merge to hdr den işleme sokuyorum (asıl mesele ve kabiliyet bundan sonra başlıyor, kafanda şablona göre yapabileceğin oynayabileceğin ayarlar var, bunları anlatmanın bir manası yok çünkü her fotonun ayarı değişik, bunlarla ilgili youtube'da birçok video bulabilirsiniz) ayarları verip çıkardığımız fotunun üzerinde illaki oynanması gereken düzeltilmesi gereken yerler oluyor, bunları da yaptıktan sonra servise hazır.. bu arada eğer araştırırsanız plug-in tarzında PS eklentileri var hdr için (inek sokup sosis çıkaran) ben kullanmıyorum ama yeni öğrenenler için yardımcı olabilir (bu uzun yanıtı bulundurmakta fayda var, şimdiye kadar 30-40 defa yanıtladım bu soruyu ama yazmaya üşendiğim için PS deyip kestirip atıyordum,daktilom iyi olmadığı için yazmaya üşeniyorum, bunu copy/paste yapacağım bundan sonra, bu kadar yazıyı yazmak bile 25 dakikamı aldı, tek parmakla anca bu kadar)

• Harika hdrler çıkmış ortaya arkadaşlar, tebrikler. Bir sorum olacak, hdr çekebilen makinelerde makine üzerinden renkleri istediğimiz sıcaklığa getirebiliyormuyuz, ayarlar var mı? Yoksa makine kendi mi karar veriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

beğenen arkadaşların gözlerine sağlık, ''güzellik bakan gözdedir''

gözleri yorulan arkadaş için cami iç mekan fotoğraflarını yeniden düzenledim,orijinalleriyle birlikte tekrar ekliyorum (umarım bu sefer olmuştur ),

bu arada şunu belirtmek istiyorum, hdr yapılmış fotoğrafların orijinalleriyle farklı olmasını 4 yönden değerlendirmeliyiz 1) hdr yapılmış fotoğraf gerçeği abartır veya çarpıtır yani farklılık hdr tekniğinin matematiğinden kaynaklanır, yoksa gerçek olanı yansıtan orijinal fotoğraftır, hdr nin göze hoş gözükmüş olması onun fotoğraf değilde resim tablosu gibi gözükmesinden kaynaklanır 2) manuel ayarları çok iyi kullanan bir ustada olsanız veya d90, 7d, k-5 gibi üst segment dslr makinalarla çekim yapsanız her zaman tam doğru tonlamayı tutturmak mümkün olmayabilir, mesela çok iyi ve doğru bir kadraj yakalamışsınız ama vurgulamak istediğiniz detay tam istediğiniz kıvamda görünmüyor veya çok gölgede kalıyor veya ışık istediğiniz oranda objeye yansımamış, burada ince ayar hdr çok işe yarar ve o pozu kurtarır,,, üstelik (hdr sevmeyenler için söylüyorum) dışardan hdr imajı siz istemedikten sonra vermez,ipler tamamen sizin elinizde 3) iyi fotoğraf iyi hdr olur(beyaz dengesi iyi olmasa bile),,, kötü fotoğrafı hdr yapmaya kalkarsanız sonuç hüsran olur 4) her fotoğraf ince ayar hdr yapılabilir tonlama hataları düzeltilebilir, ama her fotoğraftan tablo gibi hdr imajı alınamaz bu tür fotoğrafları hdr yapacam diye kontrasta abanırsan aynı ''fotoğrafın üzerine kömür tozu dökülüpte sıvanmış gibi'' bir görüntü oluşur...

burada bazı önemli şeyler söylemişim, up'lamakta fayda olduğunu düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: balun12

Harika hdrler çıkmış ortaya arkadaşlar, tebrikler. Bir sorum olacak, hdr çekebilen makinelerde makine üzerinden renkleri istediğimiz sıcaklığa getirebiliyormuyuz, ayarlar var mı? Yoksa makine kendi mi karar veriyor?

bendeki g12 de HDR çekimde 4 tane mode var poster canlı düz bu şekilde onun dışında ayar yapamıyorum.
  • Harika HDR fotoğraflar var. Beni de heveslendirdi doğrusu. Gerçek HDR'ı gördüğüm fotoğraflar var, ben hala yaparken fotoğrafı kirlettiğimi düşünüyorum ama belki biraz daha uğraşla bişeyler çıkar.

## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • Birkaç tanede ben ekleyeyim.
    Umarım beğenirsiniz :)

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

•  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • bu fotolara bakınca hdr çalışasım geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

güzel olmuş. ama orda ben bir hayalet araba mı gördüm sanki? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

quote:

Orijinalden alıntı: efege

Bunlarda benden..

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Arkadaşlar önceki sayfalara bakıodumda bunlar çok hoşuma gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

güzel olmuş. ama orda ben bir hayalet araba mı gördüm sanki? :D

evet arka arkaya 3 foto cektim ve hareket eden nesneler böyle gözüktü

• Harika ya bizimkiler hiç böyle olmuyor
  • İlk HDR denemelerim.

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Sahte HDR :)

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• önce fotoğraf çekmeyi öğrennen gerek, :)
    bu arada ixsus 130'la hdr çekmem mümkün mü..
  • HDR fotolar hangi makinalarla çekiliyor?
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.