Şimdi Ara

HDR MOD EKRAN GİDİP GELMESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
3.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bende de tam tersi video izlerken gidip gelmeler olabiliyor ancak oyunlarda kablo geldiğinden beri sıfır sorun. Bir de bilgisayarı açarken bios'u göremeyeceğim kadar geç geliyor ekran, ilk kez aldığım hdmi kablolarda bu sıkıntı oldu ama sorun değil. Ben şimdilik hala memnunum ve iade etmeyi düşünmüyorum. Zaten videoları vs çoğunlukla tv'nin kendi uygulamaları üzerinden izlediğim için oyun oynarken sorun olmaması şimdilik yeterli. Sesten yana da hiç sorun yok.

Umarım size yurtdışından gelen kablo sorunsuz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 21 Nisan 2023; 21:16:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güncel

• manesnuc kullanıcısına yanıt

Dün tekrar taktım kabloyu 100hz/vrr/hdr/allm/rgb mod/ Gsync hepsi on durumda enteresan bir şekilde en ufak sorun olmadı:) neye göre bu sorun oluşuyor anlayamadım kabloyu iade etmekten vazgeçtim.

• necropsi N kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle söyleyeyim, aldığım günden beri kullanıyorum ve açıkçası çoğunlukla tamamen sorunsuz çalışıyor ancak bazen (bilgisayarı farklı bir zamanda açtığımda) ekran siyaha düşebiliyor ya da ilk kez bu kabloda gördüğüm bir sorun olan ekranın pır pır siyah vinyetli hafifçe yanıp sönmesi olabiliyor. Bazen sadece oyunda sorun olabiliyor bazen de sadece masaüstü kullanımında sorun olabiliyor.

Mesela geçen hafta cuma günü Hogwarts Legacy oynarken her şey açık kullanıyordum ve oyuna girip bi 5-10 dakika oynadıktan sonra çok sık ekran pır pır etmeye başladı. Hiç siyaha düşmedi ama hdr sanki gidip geliyormuş gibi olunca rahatsız olup eskiden beri kullandığım 2 metrelik paugge kablomu taktım ama malum onda ekran gidip gelmesi olunca geri bix kabloya döndüm ve sorun ortadan kalktı. Acaba bu kablonun bükülmesine ya da hdmi portlarına girişine göre (hani hafif sağa sola oynama payları olabiliyor ya) mi sorun oluyor diye düşündüm ve kabloyu iyice düzelttim. Cumartesi ve pazar hiç sorun yaşamadım. Açıkçası şu an en ideal kablo bu diyebilirim. Sorunsuz değil ama çok nadir oluyor gibi ve fiyatını da göz önünde bulundurunca daha önce dediğim gibi iade etmeyi düşünmüyorum.

Bu arada şunu da eklemek istiyorum, bu kablo nedense bilgisayarı açarken biraz geç ekran veriyor gibi. Yani diğer aldığım kablolarda televizyona ve bilgisayarın güç tuşu aynı zamanlarda basınca genelde bios'u az çok görebiliyorum ama bu kablo ile sinyal yokmuş gibi oluyor ve sanki kabloyu sonradan takıyormuşum gibi kilit ekranındayken ekran geliyor. Tabi çok büyük bir dezavantaj da değil bu.

--------------------

Konuyu takip edenler ya da denk gelenler için bilgi olsun, aşağıdaki Bix marka kablonun 2 metreliğini kullanıyorum. Yukarıdaki eski mesajlarda benim ve arkadaşımın satın aldığı ve kullandığı kabloları görebilirsiniz. Paugge marka ile sorun yaşıyorsanız Bix markasını deneyebilirsiniz. Ürünü 19 Nisan'dan beri kullanıyorum ve şu an için kullandığım diğer hdmi 2.1 kablolara göre en sorunsuzu bu diyebilirim. 4k, HDR, 120hz ve Hogwarts Legacy oynarken de Dolby Atmos'un aktif olduğunu gördüm ve bu şekilde kullandım.

amazon
    Bix PHD02 8K@60Hz Ultra Yüksek Hızlı HDMI & Ethernet Kablosu, 48Gbps Veri Aktarım Hızı, HDMI 2.1, HDR, eARC, 3D Ready Teknolojisi, Bilgisayar Monitörü, UHD TV, PS5, PS4 Uyumlu 2 Metre Kablo
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0B743JK1W?ref_=cm_sw_r_apin_dp_S9R545MYCZS4DP8HYRG8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 24 Nisan 2023; 22:45:36 >

Bix ile Paugge'yi kıyaslarsak Bix görevini daha iyi yapıyor daha önce dediğim gibi Paugge gerçek 2.1 değil diye düşünüyorum fakat şöyle bir durum var Bix markada %100 randımanlı bir kablo olmadığı için zaman zaman ekran git/gel veya küçük titreme olması normal, bu arada ben hala yurtdışı forumlarını araştırıyorum rtx 40 serisi kullananlarda da aynı sorun var %99'u kablo değiştirerek sorunu çözmüşler.

HDMI Portunun oynama yapmaması lazım ayrıca tavsiyem kablo çıkartıp takarken muhakkak cihazları tamamen off duruma getirin(muhakkak uyguladığınızı düşünüyorum) hdmi portları usb gibi değil o şekilde eğilip bükülmemesi gerekir şahsi düşüncem hdmi portlarının aşırı zorlanmadıkça eğilmediği yönünde. Pc açılışta bios ekranı gözükmüyor ise biostan "FAST BOOT" off duruma getirirseniz sorun çözülür.

Amazon'dan siparişini verdiği Zeskit Maya 2.1 hdmi gelene kadar mecburi Bix marka kablo ile devam edeceğim en azından Paugge'den daha sağlıklı çalışıyor fakat Paugge müşteri hizmetleri kablonun sorunlu olduğunu kabul etmiyor ve görüşme esnasında sorunun tv veya ekran kartında olacağını söylemişlerdi şu an tv veya ekran kartının sorunlu olmadığını net olarak biliyorum zaten biliyordum fakat o kadar net bir şekilde kabloda sorun olmayacağını diğer donanımların sorunlu olacağını belirttiler ki kendi içimde şüpheye düşmüştüm @manesnuc arkadaşımızın anlattığı gibi 120hz/vrr/hdr on durumda oyun oynamak isteyenler paugge sorununuzu çözmeyecek bilginiz olsun.

HDR MOD EKRAN GİDİP GELMESİ

Amazon yurtdışından kablo 10 mayıstan önce geldi denedikten sonra mesajı güncelleyeceğim.

EDİT1: Yaklaşık 4-5 saat 4K HDR Oyun ve 4K ATMOS REMUX Film ile test yaptım herhangi bir ekran gidip gelmesi olmadı fakat USB bellek çıkartıp takarken ekran 1 kez git gel yaptı ayrıca Zeskit Maya 2.1 kablodan sonra Kasanın kararsız çalışma durumu ortadan kalktı daha önceki kablolar ile açılırken windows bar çubuğu gelmiyordu veya youtube'dan video izlerken ekran titriyordu/ sıvı soğutma ekranı geç geliyordu/ RGB'ler şaşırıyordu! şu an PC açılırken olması gerektiği gibi daha stabil durumda, bir kaç gün daha denemeler yaparak olumsuzluk olursa yazacağım.

EDİT2: Kablo kullanım esnasında sorun çıkartmadığı gibi pc-tv-soundbar 3'lüsü artık daha stabil çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necropsi -- 28 Nisan 2023; 10:28:47 >

Hala memnun musunuz aynı problemi yaşıyorum bu kabloyu almayı düşünüyorum

• mathtricks M kullanıcısına yanıt

Bix veya Zeskit Maya kablo temin edip sorunu çözebilirsiniz.

Bende Playstation 5 de var onda 120hz hdr ve vrr açıkken yapmıyor sadece bilgisayarda yapıyor neden olabilir acaba Kablo aynı kablo

• Konuyu başından itibaren okursanız gerekli cevaplar bu konuda mevcut.

• Bix marka kabloyu herhalde bi 2 aydır kullanıyorum ve 55nano916pa ile pc kullanımında tv'nin 4. Portuna vrr kapalı ama 120hz açık olarak kullandığımda sorunsuz çalışıyor.

3. Portta vrr açtığımızda ekran gidip gelmesi oluyor ve diğer kullandığım markalarda 3. ya da 4. Port farketmeksizin 60hz'in üzerinde kullandığımda görüntü gidip gelmesi oluyordu. Bix ile şu an en azından 120hz'i vrr olmadan rahat alıyorum benim için yeterli.

Çok pahalı bir kablo olmaması ve amazon üzerinden alıp kabloyu deneyip memnun kalmadığınızda iade edilebiliyor. 177₺'ye almıştım ama şu an 227₺ ki hala makul bir fiyat.

amazon
    Bix PHD02 8K@60Hz Ultra Yüksek Hızlı HDMI & Ethernet Kablosu, 48Gbps Veri Aktarım Hızı, HDMI 2.1, HDR, eARC, 3D Ready Teknolojisi, Bilgisayar Monitörü, UHD TV, PS5, PS4 Uyumlu 2 Metre Kablo
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0B743JK1W?ref_=cm_sw_r_apin_dp_EECJKCJT4B244HX0Z5DT

• Neredeyse 4 ay olmuş ve bir güncelleme paylaşmak ürünün istikrarlı performansının ne olduğunun anlaşılması açısından daha sağlıklı olur diye düşündüm.

Ürün hala daha ilk aldığım günde olduğu gibi 4K, 120 Hz ve HDR açık olarak kullanıyorum. VRR'ı nedense şu an televizyonda doğru HDMI portunu kullansam bile göremiyorum güncel Windows 11'de (açıkçası çok kurcalamadım da artık neden yok diye). Arada ekran hala ilk dönemlerde olduğu gibi (ilk hafta yoktu böyle bir sorun) tam 1 saniye de değil ama bi gidip gelme gibi siyah olup devam ediyor çok anlık ve bu o anda ekrandaki mesela aksiyon oyunu oynuyorsam etkilemiyor.

Paugge'yi de Bix kabloyu kullanmaya başladıktan sonra boşa çıkartmıştım ama geçen hafta Apple TV satın aldım ve onunla beraber kullanıyorum. Kablo şu an Apple TV'de hem 4K, 60 Hz olarak HDR ve Dolby Vision ayarlarında sorunsuz çalışıyor.

Kısacası Bix kablo Fiyat/Performans olarak sorunsuz gerçekten.

• Paugge kablo tirt onu gorduk. Alinmaz geri iade edicem.
    Kabeldirekt 2metre hdmi 2.1 kablo aldim amazon.com.trden. tas gibi kablo. Mukemmel goruntu, hicbir problem yok. Ekran gidip gelmesi problemi çözüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paugge kablo kullanıyorum bende 3metrelik.

Pc yi Samsung Marka 4k Tvye bağlamak için Hdmi kullanıyorum. Oyunları vs bazen tv den oynuyorum bazen pc den.

Ekran gidip gelme sorunu bende de vardı. Durup dururken kısa kısa gitgeller oluyor.

Özellikle browserda scroll up down yaparken vs çok oluyordu nedense.

Samsung'un Oyun Modu var. Kumandasından onu kapattıktan sonra sıkıntılar düzeldi gibi bende.

Tv deki oyun modunu off yaparak bir denemenizi öneririm.

Şimdilik bu şekilde benim sorunum düzeldi gibi. Alternatif bir çözüm yazmak istedim deneyebilirsiniz. Kablodan değil sanırım her zaman sorunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathlike -- 27 Mart 2024; 14:45:7 >
  • Deathlike D kullanıcısına yanıt
    Lg televizyon kullanıyorum ve oyun modu kapalıyken vrr olmuyor hocam. Bir şeyler eksik olduğu için belki de sorun yaşamamış olabilirsiniz. Ben şu an televizyon 4k olmasına rağmen görüyü 2k yaptım ve 120hz hdr olarak kullanıyorum. Aslında hdr kapatınca sorun kalmıyor 4k'da bile ama hdr deneyimi çok değiştiriyor benim için. Zaten rtx 3060 ti ile 4k oyun falan da oynayamadığımızdan1080p ve 2k oyun için sistem çözünürlüğünü de 2k yaptım.

Aslında aklımda bir fikir vardı ama artık denemekten sıkıldığım için uğraşmadım. Display port to hdmi kablolar var yani kablonun bir ucu dp 1.4 diğer ucu hdmi 2.1'e uygun aktarım sunuyor. Bir de sadece hdmi uç (tv'ye takılacak) ve dp'nin takılacağı bir giriş olan kısa bir adaptör var, bunun için bir de normal dp kablosu almak gerekiyor. Bunlara bir göz gezdirdim ve sorunsuz kullananları gördüm fakat daha önce hdmi kablolarında da sorunsuz kullanan Türk ya da özellikle bir sürü yabancı kullanıcı yorumları olan kablolar'dan almıştım zaten. Bu sorunlarım baş sebebi televizyonlar sanırım, yani her ne kadar hdmi 2.1 120 hz vrr falan olup güncel cihazlar olsalar bile sanki playstation, xbox için yeterli olacak kadar düzgün çalışıyorlar gibi geliyor 🤷🏻‍♂️

Bilemiyorum yani, bilgisayar ile kullananların 1080p olarak mı kullanmasını istiyorlar acaba 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 29 Mart 2024; 21:46:41 >

Bende birçok hdmi 2.1 kablo denedim görüntü gidip gelmesi hdr açınca problemler yaşamak falan derken. Xbox series X in kendi orijinal hdmi 2.1 kablosunu pc de denedim sonuç muazzam. 4k 144hz hdr açık bir şekilde hem masaüstü hdr hem oyun hdr gram problem olmadan kullanıyorumç orijinal series X konsolunun yanında veirlen kabloyu tavsiye ederim.

Üstte spigen alan arkadaşta spigen kılıf üretir vs hdmi kabloda demekki çok bir iddaları yok.

Bende aynı sorunla karşılaşmıştım,

Arkadaşımızın önerdiği Bix'in 3 Metre olanını denedim, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Kablo önerisi için Tekrar teşekkür ediyorum, güncelde bu konuyla ilgili fazla başlık açılmamış içerik üretilmemiş bir tek bu konuyu bulup sorunuma çözüm buldum, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre_hitman47 -- 29 Eylül 2024; 15:37:18 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.