Şimdi Ara

= HDR PC OYUNCULUĞU - ANA KONU = (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
11
Favori
17.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 masaüstü ortamında HDR desteği açıldığında renklerin solup saçmalaması tamamen Microsoft'tan kaynaklanıyor, buna iyice emin oldum. zira HDR desteğini açıp Google Chrome üzerinden (diğer tarayıcılarda maalesef yine değişen bir şey olmuyor) şu aşağıdaki videoyu açtığınızda muazzam bir renk ve ışık zenginliği (mağara içinde yapılan çekimde arka ışıklandırmaların tamamen kapanıp siyah yerlerin gerçek siyah görünmesi de buna dahil) dahilinde cayır cayır HDR içeriğin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Jacob + Katie Schwarzyoutube
    The World in HDR in 4K (ULTRA HD)
    https://www.youtube.com/watch?v=tO01J-M3g0U

ve bu da dün şans eseri rastgele bir şekilde tespit ettiğim bir durum. eğer HDR 10 desteği oyun içinden aktif edilmiş şekilde Far Cry 5 oynuyorsanız oyundan çıktığınızda Windows masaüstü ortamı tam olarak HDR 10 desteği altında nasıl düzgün şekilde görüntülenmesi gerekiyorsa o şekilde görüntüleniyor. çekim kalitesi için peşin peşin özür dilerim, fakat benim emektar telefon böyle biraz tost makinası kıvamlı bol gren içeren videolar çekiyor, lakin anafikri kavrayamayacağınız kadar kötü değil yine de. çıplak gözle gördüğüm şeyi ise şöyle söyleyeyim, o ortadaki ağaç görselinin üzerine düşen güneş ışıkları adeta god rays tadında görünüyorlardı, yeşilin tonlarının canlılığına girmeyeyim dahi, adeta elle uzanıp tutulabilecek gibiydiler. (2. saniyeden 7. saniyeye kadar)

TheUnicornKnightyoutube
    Windows 10 HDR 10 Fail
    https://www.youtube.com/watch?v=fXB_o8D0ysw

velhasılkelam buradan yapmamız gereken yegane çıkarım Microsoft'un bu işi 2 yıldan bu yana halen düzgün kotaramadığıdır. işin komiği Windows 10 temelli Xbox One ile böyle bir sorun yaşanmıyor, Playstation 4 ile zaten söz konusu dahi değil. bu sorun o kadar ortada ve bilinen bir şey ki "list of HDR games 2019" şeklinde aratıp HDR desteği olduğu bilgisini alabileceğiniz bir çok oyunun bu desteği sadece konsollar üzerinde sağlıyor olduklarını da yine o listede PC desteği geçtiği halde oyunların Steam sayfalarındaki tartışmalara göz attığınızda görebiliyorsunuz. yapımcılar Microsoft bu rezaleti düzeltene kadar -ki 2 yıl da düzeltilemeyenin düzeleceğine dair pek umudum yok- o topa girmemeye niyetliler belli ki.

edit: benim durumumda soruna neden olanın monitör donanımsal olarak desteklediği halde (hem üretici dökümantasyonlarında bu destek belirtiliyor hem de rtings.com'un yaptığı karşılaştırmalı testlerde bu desteğin de olduğu ön plana çıkarılıp monitör övgü alıyor) HDR beraberinde ilgili menüde eşzamanlı görüntülenmesi ve açılması icap eden WCG seçkisinin (Wide Color Gamut) Windows 10 tarafından algılanamayışı ve aktive edilenin sadece HDR oluşu bu soruna neden oluyor gibi görünüyor. şu an hali hazırda devam eden ve bekleyen işlerim nedeniyle öyle sıfırdan işletim sistemi kur, kaldır, en olmadı registry kurcala falan gibi mevzulara eğilemeyeceğim lakin bana öyle geliyor ki bir ihtimal bu sorunu (en azından Samsun C27HG70 için) aşmanın yolu ya temiz kurulumdan ya da registry kurcalayarak ilgili ayarı (WCG yani Wide Color Gamut) bir şekilde aktive edebilmekten geçiyor. en başta da söylediğim gibi bu sorunlar Xbox One X ve Playstation 4 Pro'da yaşanmazken (sanıyorum HDR destekli Apple TV 4K ve destekleyen Android TV cihazlarda da sorun yaşanmayacaktır) Windows 10 altında yaşanıyor olması cidden çok ama çok can sıkıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 9 Eylül 2019; 15:21:22 >

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Hocam barız guzel acıklamıssın.Aynı dertten muzdarıbım bende.Hdr aktıfken youtubedan hdr vıdeo acayım goruntuler muazzam.Hdr oyunlara gıreyım muazzam.Ama gel gelelım kı masaustu ve hdr desteklemeyen hersey fılm,oyun,vıdeo berbat otesı resmen camur gıbı.Hdr kapatmadanda duzelmıyor.Kapatıncada hdr ekran kullanmanın anlamı kalmıyor
  • Samsung CHG70 monitör aldım. Sözde HDR destekliyor, ama Display Port 1.2 kullanıyor. Ekran kartım gelmediği için sistemi henüz kuramadım, ama HDR desteği Display Port 1.4 ile geldi diye biliyorum. Bu monitörün HDR desteği nasıl oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Eylül 2019; 8:32:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    DisplaySpecifications
    27" Samsung C27HG70 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/91d8c5f

yukarıdaki linkte "connectivity" kısmına bir göz atın.

RTINGS.com
    Samsung CHG70 Review (C27HG70, C32HG70)
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/chg70

yukarıdaki linkte ise "total inputs" kısmına bakmayı unutmayın.

forumlarda "osur osur ipe diz" tadında kendi mabadlarından uydurduklarını realiteymişcesine paylaşan ergenlerin (monitörün OSD menüsünde takılı olan kablo ile ilgili seçki kısmında DisplayPort Ver. kısmında 1.1, 1.2 ve 1.2↑ şeklinde seçkiler yer aldığından böyle uydurup sağda solda sıkmayı uygun görüyorlar) zırvalıklarını ciddiye alıp canınızı sıkmayın. satın aldığınız ürününüz DisplayPort 1.4 desteklidir, tavsiyem fiyat performans itibariyle Paugge marka -ki yerli üretimdir- 2 metrelik DisplayPort 1.4 kablosunu satın alıp kullanmanızdır. hayırlı olsun ve iyi günlerde kullanın, fakat Windows 10 ile HDR destekli medyaları kullanmak isterken epey bir saç baş yolacaksınız (Windows'tan kaynaklanıyor), o konuda da şimdiden bol şanslar. Xbox One X ve Playstation Pro'da kullanırken ise böyle bir sorun ya da sıkıntı mevcut değil

edit: eğer bu varsayımınıza neden olan bahsi geçen ergenler değil de bizzat Samsung Türkiye resmi websitesi ise, bu da dahil oradaki hiçbir ürün bilgisi girdisini dikkate almayın. bir çoğunda hatalı girdiler olduğu gibi bazen hiçbir teknik spesifikasyonu girilmemiş ürünlerle de karşılaşabilirsiniz. nacizane tavsiyem Birleşik Devletler ya da Birleşik Krallık gibi tüketici kanunlarının son derece kuvvetli olduğu, dolayısı ile böyle yalapşap iş yapılmasına göz yumulmayan ülkelerdeki Samsung resmi websitelerinde ilgili ürün özelliklerini görüntülemenizdir. oradaki ibare olması gerektiği gibi "1 EA" şeklinde geçmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 10 Eylül 2019; 9:33:38 >

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Ben de kutudan ara kablo çıkmıyor diye dediğiniz kabloyu almıştım zaten. Dual Boot Windows 10 ve Linux kullanmayı düşünüyorum; Linux'ta HDR desteği nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Eylül 2019; 10:11:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Ben de kutudan ara kablo çıkmıyor diye dediğiniz kabloyu almıştım zaten. Dual Boot Windows 10 ve Linux kullanmayı düşünüyorum; Linux'ta HDR desteği nasıldır?
    Linux'a dair hiçbir fikrim yok, ancak özellikle de multimedya içerik zenginliği ve yaygın tüketimi noktasında çok daha geniş kitlelerce tercih edilen Windows 10'da bile bu iş düzgün kotarılmamışsa orada da pek bir ışık olduğunu sanmıyorum.

şu an için yapabileceğimiz yegane şey beklemek sanırım, beklemek ve içeriğin ve kullanımın artması sonucu talep de arş-ı alaya vurdukça Microsoft'un aklını başına devşirmesini ummak dışında bir çıkış yolu göremiyorum. zira hakikaten sanıldığının aksine HDR içerik sayısı cidden çok ama çok az. oyunlar hadi neyse de iş kitlesel yayıncılık mecralarına ve içerik üretimine geldiğinde daha emekleme safhasında gibi bir şey söz konusu. ben de monitör gelip de mevcut içeriklere dair arayışa çıkana değin bu kadar dar kapsamlı bir mevhum olduğunu bilmiyordum, zira sürekli haberleştiriliyor, duyuruluyor, bir şekilde son kullanıcılar nezdinde ardı arkası kesilmeyen bir PR bombardımanı yapılıp duruyor, realite ise cidden dağın fare doğruması ile eşdeğer. (şu ana kadar)

ben şu ana kadar birkaç oyun denedim. Resident Evil 7 Biohazard, Resident Evil 2 Remake, Far Cry 5, Far Cry New Dawn fevkalade başarılı ve göz kamaştırıcı, büyüleyici bir deneyim sundular. Forza Horizon 4 tam manasıyla hayalkırıklığı oldu, zira oyun içinden HDR aktive etmenin yolu yok, Windows'un native HDR desteğini açmak durumunda kalıyorsunuz ve onda da monitörün renkleri çöp raddesinde soluyorlar. hakeza GOG üzerinde Shadow Warrior 2'yi denedim, onda da her ne kadar oyun içerisinden HDR'ı aktive etmek için bir switch olsa da bu aslında bir aldatmaca, zira oyunun HDR desteğini açmıyor, doğrudan Windows 10'un HDR desteğini masaüstüne geri dönmeden aktive etmeye yarıyor, ve Forza ile aynı renk solması sorununa neden oluyor. No Man's Sky Playstation Pro'da HDR aktive edildiğinde kişiye dibini düşürten bir gösel şölen deneyimi sunarken bu destek -her ne kadar config dosyası içinde ilgili betikler yer alsa da- PC'de desteklenmiyor, manuel yolla dahi aktive olmuyor. yapımcı daha ileride bu özelliği getirebileceğini söylemekte, bakalım. hakeza Blair Witch'in konsoldaki durumu nedir bilmiyorum ama PC için HDR destekli geleceği söylenmişti, hali hazırda böyle bir destek yok fakat yapımcı Steam'de kullanıcı tartışmalarına "kesin değil ama süpriz yapabiliriz" tadında cevaplar vermekte. Mutant Year Zero Road to Eden'da HDR destekli oyunlar listesinde yer aldığı halde realitede bu destekten mahrum. Steam'de kullanıcı boardlarında bunu belirtenlere yapımcı lütfedip bir yanıt dahi vermiyor sağolsun.

söylenene göre Netflix'in HDR içeriği Xiaomi Mi Box S altında desteklenen yapımların mevcut olan sahnelerinde şahane iş çıkarıyormuş fakat benim Netflix abonelik planımdaki görüntü desteği buna uygun değil (HDR desteği Ultra HD plan gerektiriyor). Windows üzerinde deneyebilmenin yegane yolu Netflix'in UWP uygulaması ve onda da yine Windows 10'un düzgün çalışmayan HDR desteğine muhtaç kalındığı için abonelik planım buna uygun seçkide olsaydı dahi Windows 10 üzerinde düzgün görüntülemme yapabileceğimi sanmıyorum.

dediğim gibi 2 yılı aşkın bir süre ve onlarca HDR destekli ürüne rağmen halen oturmuş bir şeyler yok, halen çok primitif formda kör topal ilerleniyor. her şeyden öte Microsoft adım atıp ta Windows 10'un işe yaramayan desteğini onarmadığı müddetçe en azından PC tarafında bir arpa boyu yol alınabileceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 10 Eylül 2019; 10:53:5 >

US ve UK sitelerinde Display Port versiyonu yazmıyor (1 EA); HDR desteği olduğuna göre display port 1.4 olduğuna kanaat getirdik. Ama gariptir, kutudan hem HDMI hem de Display Port kablosu çıktığı yazıyor. Hepsiburada'da ise içinden display port kablosu çıkmadığını söylüyor. Sırf meraktan kutuyu açıp bakasım geldi şimdi.
    Samsung Electronics America
    27" CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot Monitors - LC27HG70QQNXZA | Samsung US
    https://www.samsung.com/us/computing/monitors/gaming/27--chg70-gaming-monitor-with-quantum-dot-lc27hg70qqnxza/?redir=C27HG70#specs

Samsung uk
    27 Inch HDR QLED Curved Gaming Monitor C27FG73FQU | Samsung UK
    https://www.samsung.com/uk/monitors/curved-chg70/LC27HG70QQUXEN/#specs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Eylül 2019; 14:4:21 >

• orada kutudan çıkıyor, burada çıkmıyor evet. ancak 2 yıl evvel ürününün iç piyasadaki ilk video incelemeleri düştüğünde burada da kutudan çıktığı belirtiliyordu. ürünün şu anda ve haddinden fazla uzunca bir süredir Samsung Türkiye'nin kendi fiziki ve sanal mağazalarında dahi satışta olmayıp da sadece bir tek üçüncül tedarikçide (Hepsiburada) olmasının ve Hepsiburada'nın ayrıca farklı markalardan birden çok seçkisi olan DisplayPort kabloları ayrıca sattığı ürünler arasında yer veriyor oluşunun bununla bir alakası olmalı. DisplayPort kablo satmak için olmasın acaba?

netice itibariyle bu durum sürüyle telefon markasında da yaşanmakta ve editörler ürünün ilgili ülkede piyasaya çıkışı öncesinde kendilerine gönderilen numune ürünlerin bağlı bulundukları mecralarda ya da kendi sosyal medya hesaplarında vs tanıtımlarını yaparken "bize gelen örnekte falanca aksesuar mevcuttu, ancak satışa sunulan içerikte yer alır mı bilemeyiz. distribütör firma karar verecek" şeklindeki vurgulamaları da, hemen her teknolojik ürünün kullanım kılavuzlarında "kutu içeriği ve aksesuarları ülkeden ülkeye değişkenlik gösterebilir" uyarı yazıları da hep bu benzer nedenlerden kaynaklanmakta.

ayrıca kanaat getirecek bir durum yok, elinizin altında Google gibi bir muciza varken görmüş olduğunuz kodları/numaralandırmaları aratarak ilgili bilgiye (hatta istemediğiniz kadar fazlasına) kolayca erişebiliyorsunuz. yok siz hala sağda solda yer alan hurafe bilgiler yüzünden şüpheye düşecekseniz ona da artık benim teselli verebileceğim bir şey yok. biri özellikle televizyon ve monitör incelemeleri konusunda artık başat otorite kabul edilen Rtings'de (tıpkı kamera lensleri ve gsm aygıtlarının kameralarında DxOmark'ın bu şekilde başat otorite kabulü gördüğü gibi) son kullanıcıya aktarılan hususa ve yine televizyon ve monitör dünyasının wikipedia'sı kabul edilen (tamamı ürün kullanıcılarının girdikleri bilgilerin editoryal doğrulaması/sağlaması yoluyla içerikte yer verilen bilgiler) DisplaySpecifications.com'a itimat etmiyorsanız sizi emin kılmak için ben bu kendi halimdeki sade bir vatandaş halimle daha ne söyleyebilirim ki.

İşte ben bu siteleri pek bilmiyordum; şimdi öğrenmiş oldum. Cehalet zor şey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Eylül 2019; 15:40:9 >
  • quote:

İşte ben bu siteleri pek bilmiyordum; şimdi öğrenmiş oldum. Cehalet zor şey...
    yok yahu ne cehaleti, öyle bir şeyi söylemek hiçkimsenin haddine değil. neticede kimse bunları işi düşene kadar bilmiyor, ihtiyaç duymuyor. bu tip spesifik bilgiye ihtiyacınız olduğunda erişiyor ve birçok kaynakça arasında en doğru bilgiyi verenleri de normalinden biraz daha fazla (ama çok fazla değil) zaman ayırıp araştırarak öğreniyorsunuz. siz de yarın birgün bu konu ya da başka/benzer bir konu hakkında diğer kullanıcılara elinizden geldiğince bilgi paylaşımında bulunabiliyor oldunuz artık.

tekrar yeni monitörünüzün hayırlı olmasını ve iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    8000 serisi altında local dimming olmadığı için dinamik kontrast açılması gerekiyor. Aynı zamanda oyun için, PC modunda değil de oyun modunda kullanmak gerekiyor. Çünkü PC modunda renkler çok az ve değiştirilemiyor.

Dinamik kontrast sayesinde SDR içeriğe göre daha parlak görüntü alınabiliyor.
  • DRACON1C kullanıcısına yanıt
    Her turlu ayari denedim.Dinamik kontrastta actim.Pc modunda kullanmiyorum zaten oyun modunda kullaniyorum.Olmuyor olmuyor tv ile alakali degil kablo ile alakali degil.
    Win10un hdr-sdr ayari boktan.

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    Windows güncel midir hocam? Son güncellemeden önce evet bende de sorun vardı.
  • DRACON1C kullanıcısına yanıt
    Windows 1903 tum updateler yapili.Bence hala sorun vardir mutlaka.

• quote:

US ve UK sitelerinde Display Port versiyonu yazmıyor (1 EA); HDR desteği olduğuna göre display port 1.4 olduğuna kanaat getirdik. Ama gariptir, kutudan hem HDMI hem de Display Port kablosu çıktığı yazıyor. Hepsiburada'da ise içinden display port kablosu çıkmadığını söylüyor. Sırf meraktan kutuyu açıp bakasım geldi şimdi.
    https://www.samsung.com/us/computing/monitors/gaming/27--chg70-gaming-monitor-with-quantum-dot-lc27hg70qqnxza/?redir=C27HG70#specs
    https://www.samsung.com/uk/monitors/curved-chg70/LC27HG70QQUXEN/#specs
    Aynı monitör banada sadece hdmi çıkmıştı bende hatta Rtings sitesinden baktığım da display kablo dahil ilave şeyler çıkıyordu.Sanırım Türkiye de kırpılmış olabilir.Bende Paugge 1.4 olarak satın aldım.Ayrıca Rtings sitesinde total input da 1.4 dp desteklediği de yazmakta.

Bense HDR'yi aldığımdan beri bir kere bile denemedim.Web browser üzerinden açtığımızda youtubedan hdr video izlediğimizde sadece windows dan hdr açmak yeterli mi yoksa tarayıcı ile ilgili bir ayar yapmak gerekir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Aynı monitör banada sadece hdmi çıkmıştı bende hatta Rtings sitesinden baktığım da display kablo dahil ilave şeyler çıkıyordu.Sanırım Türkiye de kırpılmış olabilir.Bende Paugge 1.4 olarak satın aldım.Ayrıca Rtings sitesinde total input da 1.4 dp desteklediği de yazmakta.

Bense HDR'yi aldığımdan beri bir kere bile denemedim.Web browser üzerinden açtığımızda youtubedan hdr video izlediğimizde sadece windows dan hdr açmak yeterli mi yoksa tarayıcı ile ilgili bir ayar yapmak gerekir mi?

Alıntıları Göster
    Windows'un HDR desteğini aktive etmelisiniz. akabinde ise ilgili içeriği sadece Chrome üzerinden düzgün görüntüleyebilirsiniz. diğer tarayıcılarda YouTube'un görüntü seçeneklerinin yer aldığı çark şeklindeki butonda HDR ibaresi gözükse de HDR değil SDR görüntü verir, üstelik bu görüntü de bu konu altında son birkaç sayfadır tekrar tekrar üzerinde sohbet ettiğimiz görüntünün soluk olması/Windows tarafından doğru işlenmemesi nedeniyle gerçekten çok kötü görünür.

basitçe önce Windows'un HDR'ını aktive edin (görüntü Windows nedeniyle çok soluk bir hal alacak, şaşırmayın), akabinde şu aşağıda linkini vereceğim videoyu Google Chrome üzerinde açın. (tavsiyem ayrıca eğer 1080p60FPS HDR açılırsa 1440p60FPS HDR seçkisine tıklamanızdır)

Jacob + Katie Schwarzyoutube
    The World in HDR in 4K (ULTRA HD)
    https://www.youtube.com/watch?v=tO01J-M3g0U&t=51s

ayrıca Windows'un hatalı ve soluk gösterim yerine masaüstü görüntüyü HDR olarak -bir anlık dahi olsa- doğru işlediği görüntü için (5. saniyeye özellikle dikkat)

TheUnicornKnightyoutube
    Windows 10 HDR 10 Fail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 12 Eylül 2019; 22:29:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: UnicornKnight

Windows'un HDR desteğini aktive etmelisiniz. akabinde ise ilgili içeriği sadece Chrome üzerinden düzgün görüntüleyebilirsiniz. diğer tarayıcılarda YouTube'un görüntü seçeneklerinin yer aldığı çark şeklindeki butonda HDR ibaresi gözükse de HDR değil SDR görüntü verir, üstelik bu görüntü de bu konu altında son birkaç sayfadır tekrar tekrar üzerinde sohbet ettiğimiz görüntünün soluk olması/Windows tarafından doğru işlenmemesi nedeniyle gerçekten çok kötü görünür.

basitçe önce Windows'un HDR'ını aktive edin (görüntü Windows nedeniyle çok soluk bir hal alacak, şaşırmayın), akabinde şu aşağıda linkini vereceğim videoyu Google Chrome üzerinde açın. (tavsiyem ayrıca eğer 1080p60FPS HDR açılırsa 1440p60FPS HDR seçkisine tıklamanızdır)

https://www.youtube.com/watch?v=tO01J-M3g0U&t=51s

ayrıca Windows'un hatalı ve soluk gösterim yerine masaüstü görüntüyü HDR olarak -bir anlık dahi olsa- doğru işlediği görüntü için (5. saniyeye özellikle dikkat)

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim.Deneyelim bakalım.

Edit:
    Bayağıdır uğraşıyorum HDR gözükmüyor, ilk kurduğumda hdmi kablosuyla gözüküyordu ama pague 1.4 display port almıştım onu taktıktan sonra bakmadım hiç bugün baktım hdr gözükmüyor ama ben dp de kullanmak istiyorum.Ekran kartım GTX 970 varmı sizce bir yolu yordamı?

@UnicornKnight

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 13 Eylül 2019; 0:15:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Teşekkür ederim.Deneyelim bakalım.

Edit:
    Bayağıdır uğraşıyorum HDR gözükmüyor, ilk kurduğumda hdmi kablosuyla gözüküyordu ama pague 1.4 display port almıştım onu taktıktan sonra bakmadım hiç bugün baktım hdr gözükmüyor ama ben dp de kullanmak istiyorum.Ekran kartım GTX 970 varmı sizce bir yolu yordamı?

@UnicornKnight

Alıntıları Göster
    ekran kartınızın desteklememesi gibi bir sorun olacağını sanmam. lakin "HDR gözükmüyor" ile kastettiğiniz tam olarak nedir bu noktada. sisteminiz monitörün HDR desteklediğini mi algılamıyor, yoksa DisplayPort HDR moduna geçtiği halde HDR içerikleri HDR olarak mı göstermiyor nedir tam olarak?

bu arada öncesinde "çalıştır" komutu üzerinde "dxdiag" yazıp çalıştırdıktan sonra çıkan ekranda "tüm bilgileri kaydet" butonuna tıklayıp sonrasında kaydedilen dökümanda birkaç şeyi kontrol edin lütfen. ilki "Display Devices" başlığı altında "HDR Support: Supported" ibaresi olup olmadığı, ikincisi "Monitor Capabilities: HDR Supported (BT2020RGB BT2020YCC Eotf2084Supported )" ibarelerinin eksiksiz şekilde yer alıp almadığıdır. eğer bunlar doğru şekilde mevcut iseler yine Windows 10'un gudikliklerinden birine denk gelmişsiniz demektir, ona da yegane tavsiyem ya bir sonraki majör/büyük Windows 10 güncellemesi gelene kadar bekleyip geldiğinde ISO indirerek temiz kurulum yapmanızdır. zira ben de öyle yapacağım.

• quote:

ekran kartınızın desteklememesi gibi bir sorun olacağını sanmam. lakin "HDR gözükmüyor" ile kastettiğiniz tam olarak nedir bu noktada. sisteminiz monitörün HDR desteklediğini mi algılamıyor, yoksa DisplayPort HDR moduna geçtiği halde HDR içerikleri HDR olarak mı göstermiyor nedir tam olarak?

bu arada öncesinde "çalıştır" komutu üzerinde "dxdiag" yazıp çalıştırdıktan sonra çıkan ekranda "tüm bilgileri kaydet" butonuna tıklayıp sonrasında kaydedilen dökümanda birkaç şeyi kontrol edin lütfen. ilki "Display Devices" başlığı altında "HDR Support: Supported" ibaresi olup olmadığı, ikincisi "Monitor Capabilities: HDR Supported (BT2020RGB BT2020YCC Eotf2084Supported )" ibarelerinin eksiksiz şekilde yer alıp almadığıdır. eğer bunlar doğru şekilde mevcut iseler yine Windows 10'un gudikliklerinden birine denk gelmişsiniz demektir, ona da yegane tavsiyem ya bir sonraki majör/büyük Windows 10 güncellemesi gelene kadar bekleyip geldiğinde ISO indirerek temiz kurulum yapmanızdır. zira ben de öyle yapacağım.

Alıntıları Göster
    Masaüstü sağ tık Görüntüler dediğimde önceden HDR seçeneği on/of yapabildiğim seçenek çıkıyordu şuan o kısım hiç yok.Böyle bir seçenek yok yani HDR algılamıyor ben eve geçince dediklerine bakacağım dediğin gibi yaparım muhtemelen.Teşekkürler.

• quote:

Alıntıları Göster
    Şuan baktım ve HDR dxdiag da desteklenmiyor olarak gözüküyor.

Edit: Hdmi ile değiştirdim HDR çalışıyor.Youtube da HDR videosu açıyorum kasıyor bildiğin normal mı bu? GPu% 97 lerde çalışıyor işlemci %76 larda alt tarafı browser açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 13 Eylül 2019; 21:7:34 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.