Şimdi Ara

= HDR PC OYUNCULUĞU - ANA KONU = (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
261
Cevap
11
Favori
17.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kralexx42

Sürüm 1809 diyor hocam
    O da son sürüm.O zaman önce bi hdr film indirin derim.Hdr söyleyeceğim programla söylediğim ayarlarda hdr film açınca monitor otomatik olarak hdr moda geçer ve düzgün bi görüntü alınır.Bu arada sizin gösterdiğiniz fotolar tahmin ettiğim kadar solgun değil.Hdryi tam manasıyla görebilmek için arkadaşların da söylediği gibi kaliteli bir va panel ve 1000nit gibi bi parlaklık lazım.Bunlar olmayınca fake hdr tadında birşeyler oluyor.Samsung ku7000 tv ile ben de oyunlarda normal görüntüye göre biraz daha solgun görüntü alıyordum.Ks8500 tv 1000 nit destekliyordu onda tam kıvamında görüntü alıyordum.Biz yine de sağlamasını yapalım.Torrentten vs denemek için hdr bluray film indirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

O da son sürüm.O zaman önce bi hdr film indirin derim.Hdr söyleyeceğim programla söylediğim ayarlarda hdr film açınca monitor otomatik olarak hdr moda geçer ve düzgün bi görüntü alınır.Bu arada sizin gösterdiğiniz fotolar tahmin ettiğim kadar solgun değil.Hdryi tam manasıyla görebilmek için arkadaşların da söylediği gibi kaliteli bir va panel ve 1000nit gibi bi parlaklık lazım.Bunlar olmayınca fake hdr tadında birşeyler oluyor.Samsung ku7000 tv ile ben de oyunlarda normal görüntüye göre biraz daha solgun görüntü alıyordum.Ks8500 tv 1000 nit destekliyordu onda tam kıvamında görüntü alıyordum.Biz yine de sağlamasını yapalım.Torrentten vs denemek için hdr bluray film indirin.

Alıntıları Göster
    çıplak gözle biraz daha belirgin oluyor şu an hdr li bi filmim yok hocam indirebilirsem burdan yazarım film degil de klip bulayım daha çabuk iner

• quote:

çıplak gözle biraz daha belirgin oluyor şu an hdr li bi filmim yok hocam indirebilirsem burdan yazarım film degil de klip bulayım daha çabuk iner

Alıntıları Göster
    Klip de olur farketmez.Gerçek hdr olsun da.
  • Monitörünüzün Hdr özelliği tuşa basılarak yapılabiliyor (izlediğim incelemeler bazlı konuşuyorum) oyuna girmeden w10 içi Hdr kapatıp oyuna girince Hdr tuşu ile aktif edip deneyin derim.

Renk ayarları içinde oyun modu var mı ? var ise ona da geçip Hdr aktif etmeyi deneyin. Ayrıca şunu da unutmayın bazı oyunların sunduğu Hdr özellikleri sıkıntılı oluyor, farklı ve Hdr destekli bir oyunda da size sunulan renkleri bir gözlemleyin derim.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Tuşa basarak yaptıgım zaman emülatör gibi bişey oluyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç ben monitörünüzün incelemelerine baktığım zaman genelde hep tuş bazlı aktif ediyorlar. O halinde görüntü nasıl ki soluk hava devam ediyor mu. ?
    O halinde Windows’tan açtığım kadar solmuyor ve ordan açtığım zaman hdr emulatör gibi bişey yazıyor ve hdr destekli oyunlarda hdr açma kapama çıkmıyor birde DisplayPort kablo alıp deneyeceğim zaten lazım hdmı 1 Ps4 hdmı 2 Switch DisplayPort da PC baglayacagım

• kralexx42 kullanıcısına yanıt
    Oldu siz onlar ile de deneyin bakalım ne sonuç alacaksınız.
    Bugün paugge marka DisplayPort kablo sipariş verdim gelsin bakalım bide onunla deneyeyim DisplayPort kablo ile freesync olan monitörümde gsync de açılıyormuş buda iyi oldu

Kablo nasıl olduysa bugün geldi hocam hdr de gene renkler çok soluk ama şu var psikolojik mi değilimi bilmiyorum ama görüntü bir tık daha hoş oldu hdmı göre birde hdr tuşundan aktif edersem önceki kadar solmuyor renkler

• kralexx42 kullanıcısına yanıt
    Anladım bence tuş bazlı hdr deneyimine devam edin.
  • benim anlamadığım HDR obliviondan beri vardı. Oyunda bloom yerine HDR açınca ciddi anlamda kalite değişiyordu. şimdi donaımsal olarak geldi ama ciddi olarak kalite değişmiyor çoğu oyunda. anlamadım gitti bu işi
  • quote:

Hdr yi açmadığım zaman oyun içinde hdr aktif olmuyor hdr siz görüntüler çok daha güzel ve canlı hdr yi açtığım an renkler aşırı derece de kötü oluyor biyerlerde bi hata yapıyorum sanki
    TN ve IPS panellerden HDR performansı beklemeyin.
    HDR için yüksek kontrast ve parlaklık önceliklidir o sebepten OLED veya kaliteli VA paneller'den HDR performansı alırsınız.
    Ayrıca native 10 bit panellerden tam anlamıyla HDR deneyimi elde edersiniz,çoğu monitör çakma 10bit(8bit+FRC).
  • Windowsda hdr yi aktif edince goruntu soluklasiyor ve canlilik kayboluyor.Ne renkler renk gibi ne siyah siyah gibi.
    İsin en kotu yani sdr oyunada girsen yine hdr nin soluk renkleri ile karsilasiyorsun.Cunku ekran hep hdr modunda.xKapatiyosun o zaman muazzam oluyor.Ben her oyuna girerken sdr hdr diye acip kapatacak miyim.

Kullandigim ekipmanlar:windows 10 1903 + paugge hdmi 2.0 kablo + gtx 1080 + philips 50pus7303

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 31 Temmuz 2019; 16:0:54 >
  • AOC AG322QC4 kullanıyorum hdr 400 destekliyor.Filmler de HDR kullanınca parlama yapıyor özellikle altyazılar da.Bu yüzden 1080p remux izliyorum filmleri.Oyunlarda daha iyi oyun esnasında parlama yapmıyor ara sahnelerde yapıyor gene.HDR nin adam gibi oturup yaygınlaşması beklediğimden çok çok daha uzun sürüyor.Özellikle monitör kısmında çok fazla bir seçeneğiniz yok.
  • olmazsa olmaz birşey değil. PS4 Pro'da HDR, PC de monitör desteklemediği için normalde oyunlar. tamamen HDR için özel tasarlanması lazım oyunun o zaman iyi oluyor
  • Hdr pc icin rezalet durumda su an.Winden hdr acinca sdr goruntu olanlarin canliligi soluklasiyor.Cesitli ekran karti monitor ve tvde denenmistir.

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    55 nu8000 kullanıyorum hdr candır Bence monitör çok farkediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

55 nu8000 kullanıyorum hdr candır Bence monitör çok farkediyor
    55nu7500 var arkadasimda renkler soluk cansiz oluyor hdr acinca.Bende philips 50pus7303 var yine ayni.
    Bu dedigim win10dan hdr acinca sdr goruntulerde olusan problem yoksa hdr iceriklerde sikinti yok.
    Win10un hdr inda bariz problem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 2 Ağustos 2019; 19:56:10 >
  • Ekran kartlarında HDR performans farklılığı var mı?

Kartım gtx 1060 6gb

Gears 5'i, Xbox one X de oynarken aldığım hdr kalitesi ile, pc hdr performansı arasında açık ara fark var

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.